Ben jij op zoek naar de beste spanningszoeker? Dat kan ik me goed voorstellen. Het laatste wat je tenslotte wilt, is per ongeluk onder stroom te komen staan als je aan het klussen bent waar elektriciteit bij komt kijken. Een spanningszoeker kan je daarbij goed van dienst zijn.
Mocht je nog niet zo bekend zijn met spanningszoekers, dan is het wellicht nog een erg grijs gebied voor je. In dat geval zit je bij dit artikel helemaal goed. Hier ga jij namelijk antwoord krijgen op al je vragen over de spanningszoeker.
Behalve dat jij de beste spanningszoekers gaat vinden, ga ik je ook uitleggen wat het precies is en waar je deze voor zou kunnen gebruiken. Straks kan jij de beste spanningszoeker aanschaffen en aan de slag gaan met je klus. Naast een uitgebreide uitleg over spanningszoekers, vertel ik je ook het een en ander over het krijgen van een goede bouwtekening.
Wat is een spanningszoeker eigenlijk?
Jij bent dus op zoek naar de beste spanningszoeker. Voordat we gaan kijken naar de beste spanningszoekers door middel van een top 3, ga ik je eerst uitleggen wat een spanningszoeker precies is. Mocht jij een doorgewinterde doe-het-zelver zijn, dan weet ik zeker dat ik je niets meer hoef te vertellen daarover. Voor degene die niet weten wat een spanningszoeker precies is of nog een geheugensteuntje nodig hebben, leg ik het nog even kort uit.
De naam zegt waarschijnlijk al genoeg. Een spanningszoeker gaat op zoek naar spanning. Als we het hebben over spanning, dan hebben we het natuurlijk over de spanning van elektriciteit. Elektrische spanning dus. Het uiterlijk van de spanningszoeker kan je vergelijken met een schroevendraaier. Daar lijkt hij namelijk heel erg op. Voornamelijk elektriciens maken gebruik van een spanningzoeker, maar jij als doe-het-zelver kan daar natuurlijk ook prima mee uit de voeten. Sterker nog, soms heb je deze gewoon nodig.
Wil jij weten waarom je een spanningszoeker zou moeten gebruiken en waarom je deze zou moeten hebben in je gereedschapskist? Lees hieronder verder en ik leg het je uit.
Waarom heb je een spanningszoeker nodig dan?
Er zijn genoeg klussen op te noemen waarbij elektriciteit komt kijken. Neem nu bijvoorbeeld het vervangen van een stopcontact. Ga je hiermee aan de slag, dan moet je zeker weten dat je geen stroomschok krijgt als je ermee aan de gang gaat. De spanningszoeker kan je daarbij helpen. Die vertelt je namelijk of er nog spanning op staat en of je wel veilig je klusje af kan maken. Niet alleen is het een aanwinst, het zorgt ook nog eens voor je veiligheid. Je ziet dus dat het altijd makkelijk is om zo’n spanningszoeker in je gereedschapskist te hebben.
Kan de spanningszoeker alleen maar worden gebruikt bij het vervangen van een stopcontact? Nee, zeker niet. Er zijn nog genoeg klussen te bedenken waarbij deze van pas komt. Nog een voorbeeld is het maken van een computer of het repareren van iemands tv. Zolang er stroom in het spel is, kan je een spanningszoeker gebruiken.
De top 3 van beste spanningszoekers
Nu je wat meer te weten bent gekomen over spanningszoekers in het algemeen, is het tijd om te gaan kijken naar de top 3. In deze top 3 vind jij de beste spanningszoekers van dit moment en licht ik je toe waarom deze zo geschikt zijn voor jou als doe-het-zelver. Hier moet vast iets voor jou tussen staan.
1. Laserliner – Spanningszoeker AC-tiveFinder 24 – 1000 VAC
Als eerste in deze top 3, vindt je een spanningszoeker van het merk Laserliner. Deze spanningszoeker staat dan ook niet voor niks op de eerste plek. Laat ik aan je toelichten waarom deze zijn eerste plek verdiend heeft.
De spanningszoeker is volledig contactloos en kan een spanning tot wel 1000 VAC lokaliseren. Zo kan de spanning in een leiding worden gevonden, maar kom je er ook achter of er een oneffenheid in een dergelijke kabel zit. Je merkt het al, met de spanningszoeker van Laserliner voel je je al snel een stuk veiliger.
Het formaat van de spanningszoeker is zo gemaakt, dat ze makkelijk in je broekzak, tas of gereedschapskist past. Zo heb je hem altijd bij de hand.
2. STANLEY STHTO-66121 Spanningszoeker – 220-250V
Hoewel de spanningszoeker van STANLEY eruit ziet als een traditionele schroevendraaier, is hij dat allesbehalve. De spanningszoeker van STANLEY heeft zijn plek in de top 3 voornamelijk verdiend omdat hij een spanning tot 250 volts niet verder geleid.
Wanneer de spanningszoeker enige spanning lokaliseert, gaat er een lampje branden zodat jij gewaarschuwd word. Omdat de STANLEY spanningszoeker een klemmetje heeft, kan je deze makkelijk aan je kluskleding bevestigen zodat je deze altijd bij de hand hebt. Ideaal.
3. Hofftech Spanningszoeker – Klein 14 cm – 003813
Als laatste in deze top 3, vindt je de spanningszoeker van het merk Hofftech. Het grote voordeel van deze spanningszoeker is wel, dat deze maar 14 centimeter groot is. Dat betekent dat deze altijd in je broekzak zal passen en je hem dus altijd bij je kan hebben tijdens een klus. Altijd handig.
Verder beschikt de spanningszoeker over alles wat jij nodig hebt. Het handvat houd comfortabel vast en bij het vinden van enige spanning gaat het kleine lampje branden om jou te waarschuwen.
Conclusie
Aan het begin van dit artikel was jij op zoek naar de beste spanningszoeker, maar vroeg je je misschien ook stiekem af waar je een spanningszoeker precies voor kunt gebruiken.
In dit artikel heb ik je hier veel over verteld. Je bent erachter gekomen wat een spanningszoeker is en waarom het handig is om deze in je gereedschapskist te hebben. Door de bovenstaande top 3 goed door te nemen, ben jij in staat om de beste spanningszoeker aan te schaffen en kan jij lekker aan de slag gaan. Weet jij al voor welke spanningszoeker je gaat?
Heb je naast de spanningszoeker ook aan een bouwtekening gedacht? Mocht je daar niet aan gedacht hebben, dan kan ik je daar bij helpen. Door het Freds Bouwtekeningen Pakket van Freds Bouwtekeningen aan te schaffen, beschik je binnen enkele seconden over meer dan 10.000 bouwtekeningen die speciaal zijn ontwikkeld voor doe-het-zelvers. In het Freds Bouwtekeningen Pakket moet jij zeker weten je ideale bouwtekening kunnen vinden.