Beste boormachine 2021 die als beste uit de uitvoerige test kwam!

Wat is de beste boormachine 2021. Vrijwel elke Nederlander heeft een boormachine in huis, zeker als ze beschikken over doe-het-zelver vaardigheden. Maar wat kan je nou precies doen met een boormachine, hoe kan je een goede boormachine herkennen en wat zijn de beste boormachines die momenteel verkrijgbaar zijn op de markt? Ga hieronder verder met lezen als je meer wilt weten.

Wat is een boormachine?

Een boormachine kan worden omschreven als een machine die gebruikt wordt om gaten te maken in verschillende soorten materialen.

Boormachines zijn veelzijdige gereedschappen met een stevig omhulsel die min of meer uit een ronddraaiende beitel en een boor of pin bestaan.

Door middel van de draaiende beitel zorgt de boor voor het wegwerken van het materiaal waardoor er een gat ontstaat.

Alle boormachines maken gebruik van elektriciteit die verantwoordelijk is voor de draaiende beweging. Een boormachine wordt geactiveerd door middel van een schakelaar en wordt makkelijk gereguleerd met een snelheidsregelaar.

Wat kan je met een boormachine doen?

Dankzij de veelzijdigheid van het gereedschap kan je van alles doen met een boormachine. Zeker als je bepaalde accessoires in huis haalt. Met een boormachine kan je onder andere:

 • Boren en schroeven: Een boormachine kan gebruikt worden om in de meeste materiaalsoorten te boren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om bepaalde bitjes te kopen waarmee je schroeven in kunt draaien.
 • Schuren: Door een specifiek opzetstuk in huis te halen kan je met elke soort boormachine schuren.
 • Breken: Met een boormachine is het ook mogelijk om tegels van een muur te slopen. Ook het hakken van sleuven voor kabels en leidingen gaat eenvoudiger. Verder zijn er allerlei opzetstukjes te koop die als beitel kunnen worden ingesteld.
 • Zagen: Een boormachine is ideaal voor zagen in steen en hout door het aanschaffen van een gatenzaag kopstuk.
 • Mengen: Potente boormachines kunnen ook worden gebruikt om beton of verf te mengen. Je hebt slechts een menggarde, mengstaven en mengbladen nodig.
 • Reinigen: Met een boormachine wordt het schoonmaken van hardnekkig vuil of het verwijderen van roest makkelijker dankzij een staalborstel kopstuk.

Soorten boormachines

Er zijn veel verschillende soorten boormachines op de markt. De meest gangbare soorten zijn accuboormachines, boorhamers, breekhamers, klopboormachines, kolomboormachines, schroefmachines, slagmoersleutels en slagschroevendraaiers.

Klusjesman, Meubilair Vergadering, Boor

Boormachine met snoer versus boormachine met accu

Bij het aanschaffen van een boormachine heb je de keuze uit een boormachine met een snoer of een boormachine met een accu. Beide soorten boormachines hebben hun eigen voor- en nadelen:

 • Boormachine met een snoer: Deze boormachines zijn krachtiger, ideaal voor harde materiaalsoorten en worden voornamelijk door professionelen gebruikt. Helaas is de bewegingsvrijheid minder, de boormachine wordt sneller warm en het gereedschap werkt niet zonder een stopcontact.
 • Boormachine met een accu: Deze boormachines beschikken over meer functies, zijn eenvoudig in gebruik, hebben een licht gewicht, zijn compact en bieden veel bewegingsvrijheid. Hou wel rekening dat ze minder krachtig zijn, de batterij telkens moet worden opgeladen en harde oppervlakken niet makkelijk te bewerken zijn.

Kenmerken van een goede boormachine

Als je een boormachine gaat kopen moet je rekening houden met allerlei zaken aangezien je natuurlijk een goede boormachine in huis wilt halen. Er zijn verschillende manieren waarop je een goede boormachine kunt herkennen, te weten:

 • Materiaal: Een boormachine van hoog kwaliteit wordt al gauw beschouwd als een goede boormachine. Hoe beter het materiaal van het gereedschap, des te langer de boormachine mee zal gaan.
 • Merk: Een boormachine van een gerenommeerd merk kost veel meer dan een goedkoper boormachine van een onbekend merk.
 • Prijs: Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat hoe hoger de prijs, des te beter de boormachines presteren vanwege de goede kwaliteit.
 • Kracht: Als je een goede boormachine wilt aanschaffen dan is 500 tot 850 Watt voldoende voor doe-het-zelf klusjes. Boormachines met een hoger vermogen worden vaak door professionals gebruikt. Hoe lager de kracht van het apparaat, des te minder goed er kan worden geboord op hardere oppervlakken.
 • Het gewicht: Een goede accuboormachine heeft een zwaarder gewicht aangezien het gereedschap zwaarder werk aankan. Koop je liever een boormachine die lichter is, dan ga je niet alle werkzaamheden kunnen uitvoeren met de boormachine.
 • Automatische rem: Een goede boormachine is veilig te gebruiken. Een automatische rem beschermt de gebruiker tegen nare ongelukken.
 • Handvat en accessoires: Een goede boormachine heeft een stevig en ergonomisch handvat met een goede handgrip. Soms krijg je zelfs een extra handgreep. Daarnaast krijg je vaak ook een ruim assortiment aan toebehorende accessoires met boren en bitjes.
 • Batterij: Hoe langer de batterij van de boormachine meegaat, des te beter de boormachine. Daarnaast zijn goede boormachines berust van een extra snelle oplaadfunctie.
 • Reviews: Ga eerst online op zoek naar reviews en beoordelingen van klanten over de boormachines.

De top 3 beste boormachine 2021

Wij hebben de beste boormachines allemaal vergeleken en een top 3 gemaakt van de beste boormachine 2021 . De beste 3 boormachines die momenteel verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt zijn:

beste boormachineBosch boormachine GBM 10 RE

Met deze compacte boormachine kan je tot wel 10 mm in metaal of staal boren.

Het gewicht is vrij licht (1,7 kilogram) en de boormachine is makkelijk te bedienen.

Deze Bosch boormachine van 600 W heeft een lange levensduur en biedt de mogelijkheid tot precisiewerk.

Deze boormachine is te koop bij bouwbestel.nl > 

beste boormachineKlopboormachine 810 W

Deze professionele klopboormachine van 810 W heeft een ergonomische handgreep voor extra comfort.

De snelheid is instelbaar en het gewicht van 1,7 kilogram is niet zwaar

Deze boormachine is te koop bij Bouwbestel.nl > 

beste boormachineBosch klopboor-machine GSB 16 RE

Deze duurzame boormachine van het gerenommeerd merk Bosch heeft een vermogen van 750 W en is hierdoor zeer krachtig, ideaal voor elke boorklus. Daarnaast heeft de veiligheidshandgreep een comfortabele soft grip en is het gewicht slechts 2,2 kilogram.

Elke doe-het-zelver behoort een goede boormachine in huis te hebben. Als je overweegt om een nieuwe boormachine te gaan kopen, investeer dan in het aanschaffen van de beste boormachine. De opties die het meest populair zijn op het moment zijn de ‘Bosch boormachine GBM 10 RE’, de ‘Klopboormachine 810 W’ en de ‘Bosch klopboor-machine GSB 16 RE’. Vergelijk alle opties eerst en check wat de verschillende mogelijkheden zijn. Zo ben je verzekerd van het kopen van een kwalitatief goede boormachine tegen een voordelige prijs.

De beste boormachine 2021  is te koop bij Bouwbestel.nl > 

 

 

 

[ct_button url=”https://www.bouwbestel.nl/bosch-klopboor-machine-gsb-16-re.html/?utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=doehetnuzelf” color=”#FFFFFF” background=”#0000ff” gradient=”#6088ff” description=”Klik Hier En Ga Verder Naar De Beste Boormachin van 2021″ size=”medium” position=”center” icon=”” target=”” rel=”” animation=”zoomin”]De Beste Boormachine 2021 Is Hier Te Koop…[/ct_button]

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>