Beste boormachine – Onze top 3 boormachines!

Ben je op zoek naar de perfecte boormachine, of heb je totaal geen verstand van elektrisch gereedschap? Dan is het een goed idee om deze top 4 beste boormachines eens te bekijken. Als je wilt gaan boren is het belangrijk om te weten waarvoor je de boormachine wilt gaan gebruiken. Sommige boormachines doen het namelijk heel goed in bijvoorbeeld beton en andere boormachines weer wat minder. Afhankelijk van wat je met de boormachine gaat doen, kies je dan de meest geschikte boormachine uit. In dit blogbericht behandelen we de top 3 beste boormachines die vrijwel voor alle soorten materiaal prima te gebruiken zijn.

 

Boormachine aanschaffen waarop letten?

Bij het aanschaffen van een boormachine zijn een aantal belangrijke zaken om op te letten. Het meest belangrijke is vooral dat je een boormachine uitkiest dat ook precies het materiaal kan boren dat je wilt. Wil je bijvoorbeeld gaan boren in beton, dan heb je daarvoor wel een geschikte boormachine nodig. Lang niet alle boormachines kunnen namelijk door beton boren. Zo zijn er ook boormachines die vooral geschikt zijn voor metaal of hout. Kijk daarom bij het aanschaffen van een boormachine goed waarvoor ze geschikt zijn, voordat je een boormachine aanschaft.

 

Welke boormachine nodig?

Er zijn verschillende boormachines te verkrijgen. De beste boormachine die je kunt aanschaffen is een boormachine die ook voorzien is van een klopfunctie. Deze boormachines geven je namelijk de meeste mogelijkheden als het gaat om boren in verschillende materialen. Zo kun je met de meeste klopboormachines gemakkelijk boren in hout, metaal en soms ook beton. Ben je echt specifiek op zoek naar een sterke boormachine waarmee je met gemak door beton komt? Dan heb je echt een boorhamer nodig.

 

Hoeveel Watt?

Veel mensen denken dat het aantal wattage gelijk staat aan hoe sterk een boormachine is. Zo denken de meeste mensen dat als ze een boormachine halen met veel wattage, dat de boormachine dan wel door beton heen komt. Het is daarom goed om te weten dat het aantal wattage niet direct gelijk staat aan waarvoor de boormachine geschikt is. Zo kan het best zijn dat een boormachine met 1100 Watt niet door beton komt, maar een andere boormachine met slechts 650 watt wel. Kijk dus bij het aanschaffen van een boormachine niet alleen maar naar het wattage.

Gewicht van de boormachine

Naast het aantal wattage van een boormachine is het ook een goed idee om te letten op het gewicht van de machine. Als je namelijk een hele zware boormachine in gewicht aanschaft, is dat vaak niet erg prettig werken. Helemaal niet als je veel boven je schouders werkt. Het is daarom ook een goed idee om te kijken naar het gewicht van de boormachines. Het ideale gewicht van een goede boormachine ligt ergens tussen de 1,3 en 1,8 kilogram.

Boorbereik

Als je gaat boren weet je meestal al wat de diameter van de gaten moet zijn en hoe diep je moet kunnen boren. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een boormachine. Vrijwel alle boormachines hebben een ander boorbereik. Door hier van te voren al goed op te letten kom je niet voor ongelukkige verrassingen te staan en weet je zeker dat je met de boormachine die je net hebt aangeschaft, precies het werk kunt doen dat je voor ogen hebt.

 

1.      Bosch Boormachine GBM 10 RE

Een van de beste boormachines van dit moment is de Bosch Boormachine GBM 10 RE. Deze boormachine is geschikt om in verschillende materialen te boren. Ook is de boormachine geschikt voor midden zwaar werk.

Voordelen:

 

  • De boormachine beschikt over 600 Watt vermogen
  • 3 boren meegeleverd (10mm, 25 mm, 10 mm)

Nadelen:

  • Hoewel het mogelijk is om deze boormachine te gebruiken voor verschillende toepassingen, komt deze boormachine het beste tot haar recht in staal.

Met deze boormachine kun je met gemak in verschillende soorten materiaal boren. Dat ondanks dat deze boormachine het meest geschikt is om te boren in staal.

Je kunt deze boormachine voordelig aanschaffen bij bouwbestel.nl.

 Klik hier voor meer informatie >

2.       Klopboormachine 11oo Watt

Als je op zoek bent naar een klopboormachine van professionele kwaliteit, dan is deze klopboormachine van toolland uiterst geschikt voor jou. Deze klopboormachine is namelijk geschikt om al het zware werk te doen en is uiterst geschikt om te boren in staal, hout en beton. Dankzij de snelle rotaties en klopfunctie, boor je gemakkelijk gaten in elk beton.

Voordelen:

  • Behoorlijk krachtig
  • Geschikt om in beton te boren

Nadelen: 

  • Zwaar in de hand

Met deze professionele boormachine van toolland heb je nooit meer moeite met het boren van gaten in beton, staal of hout.

Deze klopboor is te koop bij bouwbestel.nl > 

 

3. Klopboormachine 810 Watt

een andere variant van de klopboormachine van toolland is iets minder krachtig dan de 1100 Watt variant, maar nog steeds krachtig genoeg om in de meeste beton materialen te boren. In tegenstelling de 1100 Watt variant, is deze klopboormachine een stuk voordeliger in aanschaf.

Voordelen: 

  • Wordt geleverd met zijhandgreep, Diepteaanslag en sleutel voor de boorkop.
  • Lichter dan de 1100 watt variant
  • Verstelbare snelheid

Nadelen: 

  • Minder krachtig

Hoewel deze variant iets minder krachtig is, is de boormachine nog steeds prima geschikt voor behoorlijk zwaar werk.

Deze boormachine is te koop bij Bouwbestel.nl > 

Conclusie: Wat is de beste boormachine?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel verschillende soorten boormachines. Daarnaast is ook niet elke boormachine geschikt voor alle klussen. Het is daarom een goed idee om voordat je een boormachine gaat kopen, eerst goed te kijken naar de materialen waarin je allemaal wilt gaan boren. Niet alle boormachines zijn geschikt voor beton, maar ook lang niet alle boormachines kunnen zonder problemen in metaal boren.

De beste boormachine uit deze top 3 is in mijn ogen de klopboormachine van 1100 Watt. Met deze boormachine kun je in metaal, hout en zelfs beton boren. Dat maakt deze boormachine het meest functioneel.

Werk je veel met hout en vind je het leuk om aan verschillende projecten te werken? Bekijk dan ook een Freds bouwtekeningen. Daar krijg je toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen om te klussen aan steigerhouten projecten.

Leave a comment