Beste handzagen – onze 3 favorieten

Doe-het-zelven is niet alleen werken: het kan ook een leuke hobby zijn. Zelf creatief bezig zijn met hout of andere materialen is niet alleen leuk, maar resulteert tevens ook in mooie bouwwerken waar je met een lach naar kan kijken. Degelijk werkmateriaal is onmisbaar voor elke doe-het-zelver: het gaat niet alleen om gemak en comfort, maar ook de veiligheid is van belang.

Werktuigen als zagen spelen al heel lang een belangrijke rol in het leven en voortbestaan van de mens: de eerste zagen werden waarschijnlijk vervaardigd uit dierenkaken, later werden andere materialen zoals koper gebruikt om zagen te maken en zo zijn ze geëvolueerd tot hoe wij ze vandaag kennen. De opbouw van de zagen is veel veranderd, dit zorgt ervoor dat de zagen nu gebruiksvriendelijker zijn.

Soorten zagen

Er zijn veel verschillende types zagen, de bekendste zagen zijn: cirkelzaag, kettingzaag en handzaag. Afhankelijk van het doel wordt voor een bepaalde zaag gekozen. Elk type zaag is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, wat een invloed heeft op de kwaliteit en veiligheid van het werktuig.

Handzagen hebben verschillende toepassingen: gewone handzagen worden gebruikt om latten of planken te zagen, figuurzagen worden uiteraard gebruikt om figuren uit een plank te zagen, snoeizagen om te snoeien en metaalzagen worden gebruikt bij sterke metalen.

Voor sommige zagen is het mogelijk om een nieuw zaagblad kopen, een goed zaagblad is belangrijk: het maakt de klus niet alleen comfortabeler, maar je krijgt ook een mooier resultaat.

Beste handzagen

Een van de onmisbare gereedschappen voor doe-het-zelvers is een handzaag, ook wel Sint-Jozefzaag genoemd. Ook in tijden waarin technologie het hoofdbestand vormt van de maatschappij is een handzaag van groot belang voor zowel mensen die in de houtbewerking werken als voor mensen die in hun vrije tijd creatief met hout bezig zijn.

Een juiste handzaag kiezen is niet gemakkelijk, maar wel belangrijk. Je moet op meerdere zaken letten:

 • De handgreep is belangrijk voor comfort en veiligheid: wanneer je lang moet zagen is dit extra belangrijk. Je moet zeker zijn dat je de zaag goed vast kan blijven houden zonder er veel last van te ondervinden en ze mag natuurlijk niet uit je handen glippen.
 • De stevigheid van de zaag: dit heeft invloed op de veiligheid en functionaliteit van de zaag.
 • Het aantal tanden is belangrijk.
 • De lengte van het zaagblad: de zaag mag niet te lang zijn, anders kan dit een negatief effect hebben op het gebruiksgemak. Te korte zagen maken het dan weer moeilijker om dikkere planken te zagen.
 • De bruikbaarheid is afhankelijk van zaag tot zaag: sommige zagen zijn eerder geschikt voor hardhout, andere voor zachthout.

Hout

Niet alleen de zaag, maar ook het hout moet zorgvuldig gekozen worden: de eigenschappen van het hout zijn niet enkel afhankelijk van soort tot soort, maar ook van de groeiplaats van de boom en de positie van het hout in de boom.

In warmere gebieden groeit de boom sneller waardoor de boom een minder dichte structuur krijgt, en het hout dus ook.

Het Zagen Van Hout, Houthakker

Om de invloed van de positie van het hout in de boom te beschrijven maken we onderscheid tussen 2 soorten hout: kernhout en spinthout.

Kernhout zit in de kern van de stam, is dood hout en bestaat uit oud transportweefsel, spinthout is levend hout en zit aan de buitenkant en bestaat uit actief transportweefsel.

Wat zijn de beste handzagen?

Er zijn verschillende soorten handzagen: niet alleen de prijs, maar ook de bruikbaarheid verschilt sterk van zaag tot zaag. Dit maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. In wat volgt geef ik een selectie van 3 zagen die ik geselecteerd heb op basis van: prijs, comfort en bruikbaarheid.

HANDZAAG SUPER PROF 500 MM HP KG

De eerst zaag is een handzaag die ik vooral zou aanraden voor kleine projecten, dit maakt de zaag minder interessant voor professioneel gebruik. Dit product, met zijn 500 mm zaagblad, is geschikt om kleine houten balken of platen mee te zagen.

Beste handzagen

Er zijn veel kleine zaagtanden die ervoor zorgen dat je vlot door zachthout gaat. De prijs van deze zaag is ook interessant: het is niet de duurste zaag, noch de goedkoopste, maar prijs-kwaliteit is dit een goede keuze. Dit lijkt mij het ideale product voor doe-het-zelvers die graag eigen projecten uitwerken.

Bekijk deze zaag bij Bouwbestel.nl  >

 

HANDZAAG SPEAR & JACKSON “PREDATOR” 560 MM HP MET SOFTGREEP (UNIVERSEEL 3-ZIJDIG GESLEPEN) 10PPI

Dit is een handzaag die voor meerdere materialen kan gebruikt worden en is iets duurder dan de eerste. Voor deze meerprijs heb je dan wel wat voordelen: een zachte handgreep, een langer zaagblad van 560 mm en meer gebruiksmogelijkheden.

Beste handzagen

Dit product is aan te raden voor mensen die het willen gebruiken bij hun hobby, maar kan zeker ook gebruikt worden bij professioneel gebruik. Deze zaag gaat vlot door de materialen en zaagt mooi recht en fijn dankzij de manier van slijpen en de 10PPI, dit betekent dat er tien tanden per inch aanwezig zijn, wat zeker voldoende is voor een zaag.

Bekijk deze zaag bij Bouwbestel.nl > 

 

BAHCO HANDZAAG 550 MM SUPERIOR 2600

De laatste zaag die ik koos is een iets duurdere, maar is daarmee ook een kwalitatief werktuig: deze zaag is ontwikkeld volgens het ERGO proces. Ergonomische gereedschappen zijn gereedschappen die ontworpen zijn om aan bepaalde eisen te voldoen: zo is deze zaag niet alleen functioneel, maar ook veilig en gaat deze lang mee doordat de tanden lang scherp blijven.

Beste handzagen

Andere belangrijke eigenschappen zijn: 550 mm zaagblad, 10 tanden per inch. Dit product is vooral aan te raden voor professioneel gebruik, maar ook aan mensen die vaak een handzaag nodig hebben bij hun hobby kan ik deze zaag aanraden.

Bekijk deze zaag bij Bouwbestel.nl > 

 

 

Welke zaag kun je het beste kopen?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden: alles hangt af van jouw noden en budget. Wanneer je een zaag aankoopt om jouw beroep uit te oefenen is het interessant een beter model aan te schaffen, dit verzekert je van kwaliteit en dat is wat de klanten verwachten. Als je van plan bent om de handzaag bij jouw hobby te gebruiken is een goedkopere zaag soms interessanter, maar als je de zaag bijna dagelijks gebruikt, is een duurder model misschien beter.

Er is toch 1 zaag die ik interessanter vind dan de rest, de derde zaag die ik besproken heb: de BAHCO handzaag. Ik verkies dit product vanwege zijn uitstekende kwaliteit: deze zaag is iets duurder dan de rest, maar biedt wel veel meer mogelijkheden.

In tegenstelling tot de andere zagen is deze zaag ontwikkeld volgens het ERGO proces. Dit in combinatie met de lengte van 550 mm, wat volgens mij de ideale lengte is, heeft mij kunnen overtuigen om deze handzaag uit te roepen tot het beste model.

Werk je veel met steigerhout? Dan raad ik je ook aan eens te kijken naar de bouwtekeningen van Freds Bouwtekeningen. Hiermee krijg je toegang tot 10.000 bouwtekeningen voor het uitvoeren van projecten met steigerhout!

94 gedachten over “Beste handzagen – onze 3 favorieten”

 1. İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu İzmir oruspu çocuğu

  Beantwoorden
 2. Firmaların takipçi satın alma sebeplerinin arkasında prestijlerini artırmak yatıyor. Çok fazla takipçinin olması markanın daha fazla bilindiği imajını yaratsa da marka bilinirliğiniz gerçek anlamda sadece bir sayıdan oluşacaktır. Markaya değer katan gerçek kullanıcılardır.

  Beantwoorden
 3. Instagram takipçi satın alma için izleyeceğiniz adımlar ile sizde garantili yükseliş yaşarken takipçim düşecek mi gibisinden telaşlardan kaçınacak ve güvenilir yollarla Instagram takipçi satın al avantajlarını öğrenmiş olacaksınız.

  Beantwoorden
 4. Kendini iyi hissetmen için instagram takipçi satın alabilirsin.

  Tam kapanmaya özel indirim sağlayan ve tüm servislerinde %15 indirimi müşterilerine tanıyan takipcisanati.com ile büyük kitlelere kısa sürede ulaşabilirsin. Dünyanın her yerinden en ucuz paketleri sizlere tedarik eden panelimiz 7-24 anlık işlem garantisi vermektedir. Dünyanın en iyi takipçi satın al firmasıyla sende bir adım ileriye yürü!

  Beantwoorden
 5. Kaliteli bir panel mi arıyorsun?

  İnstagram takipçi satışı için geliştirdiğimiz takipbonus güvenli bir araştırma hazırlıyor ve müşterilerin isteyeceği türden Organik etkileşim zincirleri kuruyor. Sabırsız bireyler içim süper hızlı takipçi kazandıran web sitemiz instagram takipçi satın al konusunda dünya markası olmuş durumda. Sizde en yüksek miktarda paketleri bile takipçi bonus üzerinden ucuz fiyatlarla satın alabilirsiniz.

  Beantwoorden
 6. Instagram takipçi satın alma için izleyeceğiniz adımlar ile sizde garantili yükseliş yaşarken takipçim düşecek mi gibisinden telaşlardan kaçınacak ve güvenilir yollarla Instagram takipçi satın al avantajlarını öğrenmiş olacaksınız.

  Günümüz teknolojisinde Instagram nimetlerini kullanıcılara açık kaynak sunduğu için tüm insanlık özgürce fotoğraflarını yayabiliyor, hikayelerini arkadaşlarıyla paylaşabiliyor ve karşılığında Beğeni, Yorum, Paylaşım gibi etkenlerle isimlerini duyurabiliyorlar. Elbette tüm bu adımlar öncesi takipçi sayınız en göze çarpan yerlerden birisi çünkü insanlar profilinizi ziyaret ettiği takdirde ilk göz atacakları yer kitleniz ve takip ettiğiniz kitle ortalamasıdır.

  Beantwoorden
 7. like “You look gorgeous in that dress”, or “That nail polish looks amazing on those beautiful fingers of yours”, but don’t overdo it though. It sounds genuine and I can say this with guarantee, no one has ever complimented her like that, and she will think of you whenever she wears that dress or nail-polish again.
  You can say how good looking a girl is all day long. There are so many pretty, even beautiful girls. But honestly she’s heard that before. If you really take notice of her and what she wants, likes, needs, and you use that to get closer to her (with honorable intentions behind it) it will blow her away. It goes beyond compliments. 
  카지노사이트

  Beantwoorden
 8. It goes beyond compliments. I’ve had a guy compliment me, and it’s nice but I’m the type where I’ve always felt uncomfortable to be put on the spot like that (long story but this ties into my childhood). However, it’s nice to hear. 
  Then I’ve had a guy, without asking me directly through other people, find out what things I liked, what I wanted in life, my favorite things, what books I’ve read, what movies I loved, my goals and dreams just so he could go a step further – which by the way, got my attention!
  카지노사이트

  Beantwoorden
 9. It didn’t matter who he was or how different we were, the fact that he spent all that time thinking about me, wanting to know me, discovering things I wanted or liked just so he could know me in order to have more of an in depth conversation was something different from the normal, casual comment. 
  Be different. Even asking questions about small things out of nowhere will get her attention and the wheels will start turning in her mind. If you ask her about her and all the things that make her that one person out of 6 or 7 billion other people, you are one step ahead of the rest.
  메리트카지노

  Beantwoorden
 10. Örneğin zayıflamak için içerisine sumak ve limon eklenmiş ya da kan yapıcı olsun diye keçiboynuzu pekmezi karıştırılır. Kalsiyum, protein, magnezyum, potasyum, A, E ve B vitamini grupları bakımından oldukça zengindir.

  Beantwoorden
 11. İnstagram takipçi satın al En ucuz Örneğin zayıflamak için içerisine tek dava takipci satın al sumak ve limon eklenmiş ya da takipçi satın al kan yapıcı olsun diye keçiboynuzu pekmezi karıştırılır. takipçi satın al

  Beantwoorden
 12. instagram-takipci-satin-al.com ile en doğal İnstagram takipçi satın alma paketlerini inceleyin. Kaliteli ve güvenilir instagram takipçi paketleri web sitemizde sadece Sipariş verilmek için bekliyor. Üstelik %100 Doğal ve Şifresiz teslimat özellikleriyle.. Anında İnstagram takipçi satın alabilirsiniz!

  Beantwoorden
 13. Günlük yaşantımız ile sosyal medya iç içe geçmiş durumda, milyonlarca insan Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformlarda aktif olarak paylaşımlarını sürdürmektedir. Sosyal medya sitelerine her gün bir yenisi eklense de son günlerin en popüler platformu açık ara Instagram’dır.

  Beantwoorden
 14. Günlük yaşantımız ile sosyal medya iç içe geçmiş durumda, milyonlarca insan Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformlarda aktif olarak paylaşımlarını sürdürmektedir. Sosyal medya sitelerine her gün bir yenisi eklense de son günlerin en popüler platformu açık ara Instagram’dır.

  Beantwoorden
 15. Sabit instagram kullanıcıları takipçiye pek önem vermez, fakat kişisel hesapların bile etkileşimini arttırmak için instagram takipçi sayısının yüksek olması gereklidir. Profilinize türk gerçek takipçi sipariş ettiğiniz zaman beğenileriniz artar, paylaşımlarınız yorum toplar ve doğal olarak yeni arkadaşlar kazanırsınız. İnstagram takipçi yükseltmenin en faydalı olduğu yerlerden birisi de işyeri hesaplarıdır. Markanızı bir adım ileriye taşıyacak İnstagram’da takipçi satın al paketlerini kullanarak siparişlerini ve kazancını arttırabilirsin.

  Beantwoorden
 16. Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu Pornocu

  Beantwoorden

Plaats een reactie