Beste inspectiegereedschap? Onze Top 3

Inspectiegereedschap, iets waar geen enkele doe-het-zelver zonder kan en zeker niet mag ontbreken in de gereedschapskist. Daarover ben je het vast met me eens. Maar, wat is inspectiegereedschap precies? En wat zijn de beste aanraders? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat is inspectiegereedschap?

Inspectiegereedschap is gereedschap dat je vooral gebruikt bij het oplossen van problemen. Stel je voor, je hebt een fikse lekkage op het dak van je huis. Hoe ga je er dan achter komen wat het probleem is en waardoor deze lekkage is ontstaan? Natuurlijk kan je op het dak klimmen om te kijken, maar niet altijd kom je er dan direct achter. Hiervoor kan je inspectiegereedschap gaan inzetten.

Vaak zijn dit camera’s aan lange kabels die in de dakgoot of gootsteen kan laten zakken. Doormiddel van de camera kan jij gemakkelijk zien wat er precies aan de hand is en kan je een plan gaan maken. Inspectiegereedschap is dus onmisbaar in de gereedschapskist.

Top 3 beste inspectiegereedschap

Als je het artikel helemaal tot hier hebt gelezen, dan weet je wat inspectie gereedschap is en wat je er zoal met kan doen. Je merkt dat geen enkele doe-het-zelver zonder kan in zijn of haar gereedschapskist. Om jou een handje te helpen bij het aanschaffen van inspectiegereedschap, heb ik speciaal voor jou een top 3 hiervan gemaakt. Neem de top 3 goed in je op, zodat jij straks de beste keuze kan gaan maken.

Strex Inspectiecamera

Binnen de categorie inspectiegereedschap, is deze wat mij betreft écht onmisbaar. Dit is namelijk een inspectiecamera van het merk Strex. Je kan het vergelijken met een endoscoop. Met deze camera spoor je het probleem gemakkelijk en zonder problemen op.

Zo kan je met een inspectiecamera afvoerleidingen controleren op een eventuele lekkage. Niet alleen voor afvoerleidingen kan deze camera gebruikt worden. Ook is het mogelijk om de camera te laten zakken in bijvoorbeeld een motor, om er direct achter te kunnen komen wat en waar het probleem zit. Ideaal voor donkere en lange ruimtes waar je met je arm niet bij komt.

Strex Inspectiecamera 5M - Android/IOS - IP68 Waterdicht - 1080P HD - LED Verlichting - Endoscoop - Inspectie Camera
Afbeelding van Bol.com

Deze inspectiecamera bevat niet zomaar een camera, maar een camera in full HD. Zo ben jij altijd verzekerd van het allerbeste beeld. Je kan de camera verbinden met je smartphone, om daar de beelden op te volgen. Of je nu beschikt over iOS of Android, dat maakt helemaal niks uit. Iedere telefoon is te verbinden met de inspectiecamera. De camera kan maar liefst 5 uur mee en is zeer geschikt voor het checken van vochtige ruimtes. Je hoeft je geen zorgen te maken over een verzopen camera. Daarnaast heeft hij ingebouwde LED verlichting.

Persoonlijk vind ik dit een dikke aanrader.

De inspectiecamera van Strex kost 49,95. Hierbij heb je keuze uit een draad van 500- of 1000 cm. Ik zeg, zeker geen miskoop!

Lizard Cam Flexibele Camera – Gootsteen – Ontstoppen

Hoewel dit net als het bovenste product een camera is, werkt hij toch net even iets anders. Dit is namelijk een camera, speciaal voor het ontstoppen van je gootsteen. Dat is nog eens handig, toch?

Hoe irritant is het als de gootsteen wéér verstopt is? Jij als doe-het-zelver kan dat natuurlijk prima oplossen. Zonder de juiste materialen gaat dat wat lastiger. Vandaar dat deze camera een hele goede oplossing is. Want hoe weet je waar het probleem precies zit?

Lizard Cam Flexibele camera - gootsteen - ontstoppen
Afbeelding van Bol.com

De buis van een gootsteen is ontzettend lang en donker, daar kijk je niet zomaar even makkelijk in. Schaf daarom deze camera van Lizard aan. Oftewel: De Lizard Cam.

De Lizard Cam heeft een lange, flexibele kabel die je gemakkelijk in je gootsteen kan laten zakken. De camera bevat een lichtje, waardoor je altijd duidelijk beeld zal hebben in het donker. Op het schermpje van de Lizard Cam kan je meekijken en ontdekken waar het probleem precies zit. Bij de camera zitten ook een haakje, magneet en spiegeltje geleverd. Zo kan jij het probleem perfect oplossen. Naast dat je deze camera kan gebruiken voor de gootsteen, kan je hem ook gebruiken voor onder de motorkap. Erg veelzijdig dus.

De Lizard Cam kost 39,95 euro. Een prima prijs voor goed gereedschap!

Telescopische Magneetpen Met LED Lamp En Spiegel

Als laatste heb ik deze handige magneetpen voor je opgezocht. Hoewel het niks lijkt voor te stellen, is het wel degelijk iets waar jij prima mee uit te voeten zou kunnen.

Het komt weleens voor dat je iets laat vallen of dat er iets verstopt zit. Vaak kan je daar met je arm niet bijkomen. Daarvoor is deze magneetpen prima te gebruiken.

telescopische magneetpen met led lamp en telescopische inspectiespiegel
Afbeelding van Bol.com

Aan de pen zit een sterke magneet die jou in staat stelt om dat ene voorwerp gemakkelijk te kunnen oppakken. Over het donker hoef je je ook geen zorgen te maken, in de pen zit een LED lichtje waardoor jij altijd alles kan zien. Zeker geen overbodige luxe.

De magneetpen kost maar 16,95. Een prima prijs voor zoiets onmisbaars!

Hulp van Freds Bouwtekeningen

Je bent helemaal op de hoogte van het allerbeste inspectiegereedschap. Je bent helemaal klaar om te gaan klussen. Of toch niet? Want heb je er weleens aan gedacht om een bouwtekening te maken? Zonder bouwtekening gaat klussen natuurlijk niet lukken. Gelukkig hoef je je daar helemaal niet druk om te maken. Schaf gewoon Freds Bouwtekeningenpakket aan!

Beste inspectiegereedschap? Onze Top 3

In Freds Bouwtekeningenpakket staan maar liefst 10.000 kant en klare bouwtekeningen. Bouwtekeningen die geschikt zijn voor iedere klusser en doe-het-zelver. De gids is speciaal gemaakt voor de doe-het-zelver. Geen gedoe met lastige formules of tekeningen waar je niks van snapt. Na betaling kan jij gemakkelijk de gids downloaden, je materialen verzamelen en direct starten met je klus. Absoluut een aanrader!

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over het beste inspectiegereedschap onze top 3. Als je het artikel helemaal tot het einde hebt gelezen, dan weet je wat inspectiegereedschap is en waarvoor je het kan gebruiken. Mocht je inspectiegereedschap gaan willen aanschaffen, dan verwijs ik je graag door naar de bovenstaande top 3 voor de allerbeste tips.

Met je handen in het haar omdat het je maar niet lukt om aan een goede bouwtekening te komen? Geen zorgen. Neem gewoon even een kijkje bij Freds Bouwtekeningen voor de allerbeste bouwtekeningen. Download de gids en maak gebruik van maar liefst 10.000 bouwtekeningen.

Leave a comment