Beste klauwhamer – Onze top 3!

Een goede klauwhamer kan niet ontbreken uit de gereedschapskist van een echte doe-het-zelver of timmerman. Ga hieronder door met lezen als je meer wilt weten over een klauwhamer, hoe je een goede klauwhamer kunt herkennen en wat de top 3 beste klauwhamers zijn van het moment.Wat is een klauwhamer?

Een klauwkamer kan worden omschreven als een soort hamer met twee uiteinden: aan de ene kant een ronde platte vorm, en aan de andere kant een gebogen spleet die ook wel een ‘klauw’ genoemd wordt. Deze klauw maakt de extractie van spijkers makkelijker.

Een klauwhamer heeft veel weg van een bankhamer, met als enig verschil de platte V-groef.

De meeste klauwhamers zijn voorzien van een houten, aluminium of kunststof handvat en zijn gecombineerd met staal en vezels. De bolle kant van de klauwhamer is zodanig ontworpen dat er geen afdrukken worden achtergelaten.

Wat kan je met een klauwhamer doen?

Een klauwhamer kan vanwege de hanige twee kanten op verschillende manieren gebruikt worden. De meest gangbare manier om een klauwhamer te gebruiken is om spijkers uit te trekken of in te slaan. De steel van de hamer wordt hierbij als een soort hefboom gebruikt, waardoor je met de platte kant van de klauwhamer makkelijk spijkers kunt trekken uit hout. Klauwhamers maken het makkelijker om 2 of meer stukken hout uit elkaar te halen of juist aan elkaar te timmeren. Daarnaast worden klauwhamers veel gebruikt tijdens reparatiewerkzaamheden, door doe-het-zelvers, timmermannen maar ook bijvoorbeeld meubelmakers. Een klauwhamer maakt het demonteren en repareren van pallets eenvoudiger. Verder kan een klauwhamer ook worden gebruikt voor het bewerken van metaal en andere materiaalsoorten.

Soorten klauwhamers

Klauwhamers zijn er in allerlei soorten en maten. Over het algemeen kunnen we 2 soorten klauwhamers onderscheiden, te weten:

  • Klauwhamers die bestaan uit één stuk: Deze klauwhamers worden uit één volledig stuk gesmeed waardoor zowel het hoofd als de handvat uit hetzelfde materiaal gemaakt wordt. Dergelijke klauwhamers hebben vaak handgrepen van rubber voor een verbeterde grip.
  • Klauwhamers die bestaan uit 2 stukken: Bij klauwhamers die uit 2 stukken bestaan is de kop vaak gemaakt van metaal, maar het handvat is van metaal, aluminium, hout of kunststof. De kop en handvat worden samen geschroefd waardoor de hamer één geheel vormt.

 

Voordelen en nadelen van een klauwhamer

Het gebruiken van een klauwhamer brengt een aantal voordelen met zich mee. Er moet tevens ook rekening worden gehouden met de nadelen. De voor- en nadelen van een klauwhamer zijn:

Voordelen

Nadelen
Klauwhamers zijn krachtig en stevig.Een klauwhamer kan zwaar zijn.
Een klauwhamer is veelzijdig en kan op allerlei manieren worden gebruikt.Goedkopere modellen breken snel en zijn veel dunner.
Hout bewerken gaat makkelijk met een klauwhamer.
Klauwhamers zijn ideaal voor bouwwerkzaamheden.

 

Kenmerken van een goede klauwhamer

Er zijn allerlei manieren om een goede klauwhamer te herkennen. Je wilt natuurlijk geen klauwhamer aanschaffen die van slecht kwaliteit is. Voordat je een klauwhamer gaat kopen, check altijd eerst bepaalde kenmerken zodat je er zeker van kunt zijn dat je een goede aankoop doet. Een goede klauwhamer is te herkennen aan de volgende kenmerken:

Materiaal

Een goede klauwhamer is gemaakt van zeer stevig materiaal. Een klauwhamer wordt vaak gemaakt van metaal en hout gecombineerd met staallegeringen. Bepaalde klauwhamers worden aan thermische behandelingen blootgesteld zodat het gewicht lichter wordt waardoor de klauwhamer makkelijker te gebruiken is. Daarnaast zorgt een handvat van hoogwaardig materiaal ervoor dat schokken en trillingen geabsorbeerd worden. Dit zorgt uiteindelijk voor een stevige en goede grip als je de klauwhamer gaat gebruiken.

Merk

Hoe bekender het merk, des te beter de kwaliteit en de weerstand meestal ook is. Kies een betrouwbaar merk zodat je de klauwhamer ook veel langer kunt blijven gebruiken. Daarnaast zijn de klauwhamers van populaire merken vaak door professionals getest.

Prijs

Hoe goedkoper de klauwhamer, des te minder goed de kwaliteit van de hamer. Een klauwhamer met een lage prijs is vaak gemaakt van zwakke materialen die sneller kunnen breken of kunnen zorgen voor een ongeluk.

Kop

Een kop van hoogwaardig kwaliteit is essentieel voor een goede werking. Een goede klauwhamer heeft een kop die van resistente materialen gemaakt is en die niet gaat vervormen of breken als de klauwhamer veelvuldig wordt gebruikt.

Reviews

Door na te gaan in hoeverre andere klanten tevreden zijn met de specifieke klauwhamer kan je makkelijk nagaan of de hamer ‘goed’ is. Klanten die de klauwhamer hebben aangeschaft laten vaak opmerkingen of beoordelingen achter zodat potentiele kopers deze kunnen lezen.

Gewicht

Een goede klauwhamer heeft het ideale gewicht. Een klauwhamer die te zwaar is brengt lichamelijke klachten met zich mee zoals spierpijn of pijn aan de schouders en polsen.

De top 3 beste klauwhamers

Er zijn zoveel verschillende goede klauwhamers te vinden dat het soms niet makkelijk is om de bomen door het bos te zien. Elk model heeft namelijk andere kenmerken en voordelen.

Hieronder tref je een top 3 van de beste klauwhamers op de markt:

top 3 beste klauwhamer

Stanley klauwhamer steelmaster

Deze klauwhamer heeft een afmeting van 27mm en een gewicht van 450 gram. De gepatenteerde stalen handgreep zorgt tevens voor een goede grip. Deze klauwhamer is grijs van kleur en heel krachtig.

Bekijk bij Bouwbestel.nl >

Stanley fatmax antivibe klauwhamer

top 3 beste klauwhamerDeze klauwhamer weegt 450 gram en heeft een extra zachte en comfortabele anti-vibratie handgreep. De kop is gepatenteerd, nauwkeurig gebalanceerd en zeker 25% groter dan de meeste hamers.

Bekijk bij Bouwbestel.nl > 

Bahco ergo klauwhamer

top 3 beste klauwhamerDeze metalen klauwhamer is ergonomisch, zeer sterk en weegt 565 gram. De stalen handgreep zorgt voor een goede grip en voorkomt trillingen. Als je voor een lichtere klauwhamer wilt gaan kan je ook kiezen voor de ‘Bahco ergo klauwhamer’ van 450 gram.

Als je op zoek bent naar een goede klauwhamer, dan zijn de beste opties van het moment de ‘Stanley klauwhamer steelmaster’, de ‘Stanley fatmax antivibe klauwhamer’ en de ‘Bahco ergo klauwhamer’. Deze 3 klauwhamers beschikken allemaal over een stevige handgreep voor een goede grip, zijn redelijk licht van gewicht en niet te groot. Dit maakt het makkelijk om te werken met deze klauwhamers. Verder zijn deze drie klauwhamers voordelig geprijsd en ben je verzekerd van het kopen van een goede klauwhamer.

Bekijk bij Bouwbestel.nl > 

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>