De allerbeste gehoorbescherming? Onze top 3 producten

 

De allerbeste gehoorbescherming? Onze top 3 producten

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iets wat ons allemaal weleens kan overkomen. Je bent waarschijnlijk altijd voorbereid op kleine ongelukjes en hebt altijd wel een paar werkhandschoenen of een veiligheidsbril op zak.

Maar vaak denk je niet aan je oren. Gehoorbeschadiging is iets wat je binnen enkele minuten al kan oplopen bij het blootstellen aan (hard) geluid. Gehoorbescherming is daarom enorm aan te raden en zeker iets wat je altijd bij je moet hebben. Of je nu werkt in de bouw of een echte doe-het-zelver bent.

Maar wat is dan de beste gehoorbescherming? Welke moet je kiezen? In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in de soorten gehoorbescherming en waarom het belangrijk is.

Waarom is gehoorbescherming belangrijk?

Het gehoor is een van de gevoeligste zintuigen. Het kan heel erg snel schade oplopen. Wanneer je tijdens je werk of tijdens het klussen geconfronteerd kan worden met (hard) geluid, dan is het ontzettend belangrijk om hier goed mee om te gaan.

Want wist je bijvoorbeeld dat je gehoorbeschadiging kan oplopen wanneer je regelmatig wordt blootgesteld aan (hard) geluid? Dat is natuurlijk iets wat je altijd wil voorkomen. Want hoe harder het geluid, hoe groter de kans wordt dat je een gehoorbeschadiging oploopt.

Je kan zelfs blijvende schade oplopen. Dat wil je natuurlijk niet. Het is daarom altijd raadzaam om gehoorbeschadiging te dragen, om gehoorbeschadiging te voorkomen.

 

Wanneer kan geluid gevaarlijk zijn?

Dat hangt van een aantal dingen af. Hard geluid hoeft niet altijd direct gevaarlijk te zijn. Dit hangt af van het aantal decibel. Dus hoe harder, hoe meer kans je hebt op blijvende gehoorbeschadiging.

Vanaf 85 decibel kan je een gehoorbeschadiging oplopen. Je ervaart pijn aan de oren bij 145 decibel. Vanaf 150 decibel loop je een blijvende gehoorbeschadiging op. Ook hangt het af van de tijd waarin je hard geluid ervaart.

Dus, hoe langer het geluid, hoe schadelijker het kan zijn. Dus ook wanneer je langer blootgesteld wordt aan welk geluid dan ook, is het verstandig om gehoorbescherming te dragen. Ook bij het klussen kan er veel decibel vrijkomen. Bijvoorbeeld bij het gebruiken van een zaag of kettingzaag. Draag altijd gehoorbescherming. Liever voorkomen dan genezen.

De allerbeste gehoorbescherming

Welke gehoorbescherming is de beste? Wat is een goede keuze? Er is een breed assortiment met allerlei soorten en maten. Lees snel verder voor de allerbeste gehoorbescherming producten.

3M Gehoorkap Peltor Met Optime LL Met Hoofdbeugel

3M Peltors gehoorbescherming is perfect om te gebruiken op het werk. Werk in machinekamers, drukkerijen of wellicht luchthavens. Deze gehoorkap is speciaal ontwikkeld voor het werken in de voedingsmiddelenindustrie. Een industrie waar vaak luide machines, maar ook hygiëne bij komen kijken. Deze gehoorkap voldoet helemaal aan deze hygiëne-eisen.

de allerbeste gehoorbescherming

Door de vervangbare schuimrubberen uitvoering is de geluidskap comfortabel te dragen, is de geluidswering zeer krachtig en is het zelfs mogelijk om optimaal te communiceren. Je hoeft niet bang te zijn dat je eventuele gesprekken niet meer kan horen of volgen. De schuimrubberen zijn vervangbaar, en voorkomen dus vocht en hitte-ophoping. Een probleem dat bij gehoorbescherming erg vaak voor komt.

Moldex 7812 Oordoppen Pocket Pack/Blister Per 5 Paar

Dit zijn universele oordoppen. Dat betekent dat deze oordoppen in alle oren zullen passen en voor iedereen te gebruiken zijn. Voordeel is dat deze oordoppen in een handig bewaardoosje geleverd worden en per 5 paar verkocht worden. Hier kan je dus wel een poosje mee vooruit.

Universele oordoppen sluiten het gehoor voldoende af voor hard geluid.

de allerbeste gehoorbescherming

Je hebt niet het idee dat je volledig bent afgesloten van de wereld om je heen. Je bent dus nog prima in staat op gesprekken te voeren of te communiceren.

Deze oordoppen zijn vooral handig wanneer je voor korte duur blootgesteld wordt aan hard geluid. Omdat de oordoppen voor eenmalig gebruik zijn, zijn ze zeer hygiënisch. De oordoppen zijn van huidvriendelijk materiaal gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn voor eventuele huidirritaties of allergieën.

 

3M Gehoorkap Peltor Optime LLL Met Hoofdbeugel

Hoewel deze hetzelfde lijkt als de eerste, zit hier wel degelijk verschil tussen. Deze oorkap is namelijk speciaal gemaakt voor extreem lawaaiige werkomgevingen. Doordat deze oorkap een dubbele wand heeft, zorgt deze voor optimale bescherming in je oorschelp.

de allerbeste gehoorbescherming

Hoewel deze oorkap een dubbele wand heeft en dus is geïsoleerd voor extreem lawaai, is het nog wel mogelijk om gesprekken te voeren of te communiceren.

 

Freds Bouwtekeningen

Natuurlijk ben jij een echte doe-het-zelver en klus jij graag. Om gehoorbescherming nodig te hebben, dien je natuurlijk wel bezig te zijn met een klus. Je bouwt misschien een tuinhuisje voor je opslag, een veranda die je altijd al hebt willen hebben of een glijbaan voor je kids.

Om te kunnen bouwen, heb je bouwtekeningen nodig. Je hebt al bouwmateriaal op het oog en hebt al helemaal in je hoofd hoe het moet gaan worden. Je schaft het bouwmateriaal aan en bent helemaal klaar om te beginnen.

Fred's bouwtekeningen
Bron: Fred’s bouwtekeningen

Maar dan sta je voor het volgende probleem: Wat zijn de afmetingen van dat tuinhuisje, die veranda of glijbaan? Of je bent er al achter gekomen dat jouw afmetingen helemaal niet kloppen met de werkelijkheid. Misschien ben je al begonnen met zagen en is het mislukt. Dat geeft helemaal niks. Wist je dat dat heel veel doe-het-zelvers overkomt? Je zal echt niet de enige zijn.

Wist je dat daar een oplossing voor is? Dat je niet meer hoeft te stressen? Want daarvoor zijn er de bouwtekeningen van Fred Schouten. Oftwel ‘Freds Bouwtekeningen’, Een rasechte timmerman en doe-het-zelver. Fred heeft speciaal voor de doe-het-zelver een handig pakket samengesteld met alles wat jij nodig hebt.

In ‘Freds Bouwtekeningen Pakket’ vind jij alle bouwtekeningen die jij nodig hebt om dat mooie project succesvol te kunnen afmaken. Alle tekeningen zijn compleet, inclusief een stap voor stap bouwplan.

Conclusie

Fred's BouwtekeningenJe hebt in dit artikel kunnen lezen wat de allerbeste gehoorbescherming precies is en waarom het vaak noodzakelijk is. Je hebt gelezen wat decibel is en wat het met je gehoor kan doen. Vaak denken we bij bescherming voor het klussen niet aan onze oren.

Het gehoor is een gevoelig zintuig en is dus snel beschadigd als we niet oppassen. Gehoorbescherming is dus altijd een goed idee, ook als je denkt dat het niet nodig is. Je hebt kennis gemaakt met de allerbeste gehoorbescherming en bent klaar om lekker te gaan klussen.

Jij als doe-het-zelver klust graag. Voor een klus is een bouwtekening vaak noodzakelijk. Je weet immers niet alle maten uit je hoofd. Gelukkig is daar Freds Bouwtekeningen voor. Het is mogelijk om een volledig pakket aan te schaffen waarin veel bouwtekeningen beschikbaar zijn. Zo kan jij met een gerust klus die klus afmaken, zonder bang te hoeven zijn dat de maten niet kloppen.

 

Leave a comment