De beste meetproducten voor de doe-het-zelver – onze top 3

Jij als echte doe-het-zelver zal vast graag en vaak willen klussen. Jij draait je hand niet om voor het ophangen van een schilderij, het vervangen van een kozijn, het zetten van een schutting of het leggen van een mooie, houten vloer. Jij ben een expert als doe-het-zelver. Misschien ben je net begonnen met klussen of ben je al een ervaren klusser.

Ervaring maakt niet uit. Iedere doe-het-zelver heeft gewoon goed gereedschap nodig. Zonder gereedschap is een doe-het-zelver compleet verloren. Meetproducten mogen in de gereedschapskist niet ontbreken. Zeker niet wanneer het gaat om projecten waarbij nauwkeurig gemeten moet worden. Het gereedschap die je nodig hebt om te meten, vallen vaak niet onder het duurste gereedschap. Dat is al een pluspunt om mee te nemen.

Het meest gebruikte meetgereedschap onder de doe-het-zelver is onder andere:

  • Een duimstok
  • Een liniaal
  • Een waterpas
  • Een laser afstandsmeter
  • Een rolmaat
  • Een schuifmaat

Speciaal voor jou als doe-het-zelver, heb ik een top 3 samengesteld met de beste meetproducten. Zo krijg jij een duidelijk overzicht van het gereedschap dat voldoet aan jou wensen.

De top 3 beste meetproducten

Ben jij benieuwd wat de 3 beste meetproducten zijn en waarom deze zijn geselecteerd? Welke verdient de gouden medaille? Lees dan snel verder tot het einde van dit artikel.

1.      Duimstok Sola Kunststof Wit 2 meter 10-delig

De gouden medaille is volledig terecht gegaan naar deze duimstok. Meten is weten. Lekker cliché, hé? Dus dat betekent dat bij ieder project een duimstok om de hoek zal komen kijken. Waarom ik voor de duimstok heb gekozen op de eerste plek, is omdat het een product is wat vaak terug zal komen bij het klussen. Hij is bijna onmisbaar.

De beste meetproducten voor de doe-het-zelver – onze top 3

Wat ik een groot pluspunt vindt, is dat de duimstok van kunststof is en niet van hout. Kunststof is een duurzaam product en gaat vaak langer mee dan hout. Kunststof heeft, doordat het een duurzaam product is en dus gerecycled is, geen enkele invloed op het milieu. Hout heeft wel degelijk invloed op het milieu.

Bestel deze duimstok bij Bouwbestel.nl > 

Wat is er mogelijk met deze duimstok?

Zoals ik hierboven al aangaf: meten is weten. De duimstok is geschikt voor het afmeten van grotere projecten. Denk bijvoorbeeld aan delen van een vloer of delen van een kast. Dat ga je met een normale liniaal van 30 cm niet redden.

Het handige aan een duimstok is dat deze uitklapbaar is naar grotere maten. In dit geval 2 meter en is hij daarnaast ook 10-delig.

2.      Datalogger met USB-ingang voor temperatuur en vochtigheidsgraad

Oftewel: een vochtmeter. Wanneer er een top 3 gemaakt wordt van het beste doehetzelf gereedschap, mag een vochtmeter ook zeker niet ontbreken in jouw gereedschapskist. De vochtmeter staat niet in het rijtje van meest gebruikte meetgereedschap. Toch heb ik ervoor gekozen om hem in de top 3 te zetten. Ik vind namelijk dat hij tijdens het klussen een goede toevoeging kan zijn. Vocht is een veelvoorkomend probleem bij het klussen of verbouwen. Dus hoe fijn is het dat jij ten alle tijden kan meten waar het vocht zit en hiermee niet de fout in kan gaan?

Want je zit tijdens het klussen toch niet te wachten op vocht?

Vocht kan zorgen voor veel schade aan het huis, meubels of bouwmaterialen. Iets wat je ten alle tijden wil voorkomen. Met een vochtmeter is vocht gemakkelijk op te merken.

Ik heb voor deze vochtmeter gekozen omdat hij zeer professioneel, en toch gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast is hij niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste in het assortiment. Ook kan hij, naast de vochtigheid, ook de temperatuur meten. Bij deze vochtmeter wordt een batterij geleverd die tot 2 jaar mee zal gaan. Ideaal dus.

De vochtmeter heeft een groot geheugen waardoor het mogelijk is om in totaal 32.700 metingen te doen. Hij zal dus (bij goed gebruik) lang meegaan. Deze vochtmeter beschikt over de nieuwste versies van Windows.

Bestel deze vochtmeter voordelig bij Bouwbestel.nl > 

3.      Komelon Aluminium Waterpas – 180 cm

De laatste, maar zeker niet ondergewaardeerd is de waterpas. Een waterpas gebruik je om te controleren of een bepaald vlak precies recht loopt. Dat is makkelijk te zien doordat de luchtbel zich verplaatst en precies tussen de streepjes terecht komt.

De beste meetproducten voor de doe-het-zelver – onze top 3

Hoe langer de waterpas is, hoe nauwkeuriger er gemeten kan worden.

Vandaar dat ik voor deze waterpas van 180 cm heb gekozen. Deze waterpas is geschikt om grotere vlakken te controleren. Bij deze waterpas kan er zowel verticaal, als horizontaal gemeten worden.

Bestel deze Waterpas voordelig bij Bouwbestel.nl > 

Conclusie

Fred's Bouwtekeningen

In dit artikel heb ik de top 3 van de beste meetproducten voor jou geselecteert. Het mag duidelijk zijn dat alle 3 producten goede eigenschappen bevatten om lekker mee te kunnen klussen. Maar de duimstok springt er voor mij duidelijk uit. Hoewel het een heel erg simpel gereedschap is, is hij wat mij betreft echt onmisbaar.

Doormiddel van deze duimstok is het mogelijk om grotere projecten nauwkeuriger te kunnen meten, zonder gedoe van een te kleine liniaal. Hij is van kunststof waardoor hij duurzamer is en beter is voor het milieu. Als doe-het-zelver, zou ik zeker kiezen voor het gebruik van deze duimstok.

Als doe het Zelver ben je natuurlijk continu bezig met je eigen projecten. De kans is groot dat jij met regelmaat gebruik maakt van bouwtekeningen. Lang niet alle bouwtekeningen zijn goed en en ook lang niet alle bouwtekeningen zijn compleet.

Fred's bouwtekeningen
Bron: Fred’s bouwtekeningen

Toch is het mogelijk om zeer goede en complete bouwtekeningen te downloaden. Die bouwtekeningen zijn namelijk de bouwtekeningen van Fred. Met zijn bouwtekeningen pakket, download je in één keer 10.000 bouwtekeningen voor het maken van uiteenlopende projecten.

Op de website van Fred, kun je heel goed zien dat Fred verstand heeft van zaken en dat je met zijn bouwtekeningen met gemak allerlei leuke projecten kunt doen. Hierbij kun je denken aan steigerhouten meubels, maar ook een kippenhok of tuinhuis.

Wil je meer weten over de bouwtekeningen van Fred? Ga dan eens naar de pagina van Freds Bouwtekeningen. Hier lees je alle belangrijke informatie.

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>