Dit is de top 5 met beste waterpassen

Hoe weet je nu zeker dat je bouwwerk rechtsstaat? Een liniaal voldoet niet en je wilt het toch graag zeker weten. Jij als doe-het-zelver kan dus absoluut niet zonder goede waterpassen. Met een waterpas kan jij checken of dat wat jij aan het bouwen of maken bent, daadwerkelijk zo recht staat als jij denkt.

Maar, wat is een waterpas precies? En hoe kom je nu eigenlijk aan zo’n goede waterpas? In dat geval ben je hier helemaal het juiste adres. Hier vertel ik je namelijk alles over de waterpas en krijg jij een top 5 met de beste waterpassen. Lees het artikel helemaal tot het einde en ontdek het allemaal zelf.

Wat is een waterpas?

Een waterpas valt onder de noemer ‘meetgereedschap’. Je gebruikt het namelijk om iets te meten. Echter meet je niet de meters of de centimeters, maar meet je of een object of een lijn wel recht staat. Of met andere woorden waterpas staat. De waterpas kan in heel veel gevallen ingezet worden. Niet alleen in de bouw, maar ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het neerzetten van de camper of caravan.

De waterpas is in principe een lange stok of balk die is gemaakt van aluminium of kunststof. In deze balk is een libel geplaatst. Je zou het kunnen vergelijken een waterbel. Is het object recht en horizontaal? Dan bevind het libel zich precies in het midden. Dat is een waterpas in een notendop.

Dit is de top 5 met beste waterpassen

Je bent natuurlijk niet voor niks bij dit artikel terecht gekomen. Jij wil graag een goede waterpas aanschaffen en als het even kan hier advies over krijgen. Dat komt goed uit. Hier vind je namelijk een top 5 met de beste waterpassen die er op dit moment zijn.

 

  1. STANLEY 1-43-553 FatMax I-Beam Waterpas – 60 cm – Aluminium

 

Wanneer je gaat zoeken naar geschikt gereedschap, zul je hoe dan ook gaan uitkomen bij Stanley. Stanley staat namelijk bekend om zijn goede kwaliteit en duurzame gereedschap. Met een waterpas van Stanley zit je dus altijd goed.

 

waterpassen
Afbeelding van Bol.com

 

De waterpas is in totaal 60 cm lang en is voor heel veel soorten meetwerken geschikt. Daarnaast beschikt de Stanley waterpas ook over een potloodhouder en schokabsorberende eindstukken. Zo heb jij altijd een potlood bij de hand en zal de meting in alle gevallen betrouwbaar blijven. De waterpas zelf is gemaakt van duurzaam aluminium en heeft een professionele uitstraling.

Mocht je op zoek zijn naar een goede en betrouwbare waterpas, dan kom je altijd uit bij Stanley.

  1. Aluminium Waterpas – 40 Centimeter – Werckmann

 

Zoek jij naar een waterpas met een mooi en professioneel design? In dat geval raad ik je graag de waterpas van het merk Werckmann aan. Dit is een waterpas die helemaal gemaakt is van aluminium en zeker weten die professionele uitstraling heeft.

 

waterpassen
Afbeelding van Bol.com

De waterpas is erg stabiel en is vrij nauwkeurig af te meten. Hij doet echt wat hij moet doen om een goede meting te kunnen maken. De waterpas is in totaal 40 centimeter lang. Zeker een hele goede keuze als je zoekt naar een toffe waterpas die goed zijn werk doet.

  1. DW4Trading Mini Stelwaterpas – Driehoek Kruis Waterpas

 

Wil jij graag een kleinere waterpas die je makkelijk overal mee naartoe kan nemen? Dan is de keuze heel erg snel gemaakt. Kies voor de waterpas van DW4Trading en neem je waterpas overal mee naartoe.

 

 

waterpassen
Afbeelding van Bol.com

 

Met name voor het rechtzetten van bijvoorbeeld een camping komt deze waterpas heel erg goed van pas. De waterpas beschikt namelijk over een driehoek, waardoor je twee horizontale vlakken tegelijkertijd kan uitrichten. Hoe handig is dat? Daarnaast kan de waterpas meegenomen in je zak. Een compactere waterpas bestaat niet.

  1. Silverline 3-delige Waterpas – Set 400, 600 en 1000 mm

 

Ben jij op zoek naar een waterpas die je kan uitvouwen en makkelijk kan opbergen na gebruik? De Silverline waterpas kan worden uitgevouwen tot maar liefst 3 verschillende lengtes. Hoe handig is dat?

waterpassen
Afbeelding van Bol.com

 

Het meten van grotere of langere oppervlakten is vanaf vandaag geen enkel probleem meer. Op deze manier ben jij er altijd zeker van dat de meting betrouwbaar is. Daarnaast kan de waterpas na gebruik worden opgeborgen, zodat er nog genoeg ruimte overblijft in je gereedschapskist.

  1. Bouwwaterpas Met Voetjes – 150 cm

 

Werk jij in de bouw of ben jij gewoon op zoek naar simpele waterpassen? Kies dan voor deze bouwwaterpas van het merk Sola. De waterpas is maar liefst 150 cm, waardoor het meten van grote oppervlakten een eitje moet zijn.

 

waterpassen
Afbeelding van Bol.com

Doordat de waterpas gemaakt is van aluminium, is hij heel erg duurzaam en zeer licht in gewicht. Daarnaast beschikt de waterpas over 4 libellen, waardoor deze goed af te lezen is. Tijdens het werken in de bouw kies je voor de bouwwaterpas van Sola.

Heb jij al een goede bouwtekening?

Ben jij al lekker op weg met je klus? Wellicht heb je één specifiek ding over het hoofd gezien: een goede bouwtekening. Deze is onmisbaar! Het vertelt je welke materialen je nodig hebt, wat de juiste afmetingen zijn en hoe het bouwwerk eruit komt te zien. Je merkt het al, een goede bouwtekening is onmisbaar.

 

waterpassen
Klik op de afbeelding

 

Heb je al bedacht hoe je aan deze goede bouwtekening komt? Je kan hem zelf maken of van internet halen, maar echt tevreden zul je nooit zijn. In dat geval is er maar één goede oplossing: Freds Bouwtekeningen.

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor alle doe-het-zelvers die graag over een goede bouwtekening willen beschikken. Schaf vandaag nog het Freds Bouwtekeningen Pakket en beschik binnen een mum van tijd over meer dan 10.000 bouwtekeningen. De bouwtekeningen zijn er duidelijk en makkelijk af te lezen. Start vandaag nog met het afmaken van je klus met hulp van Freds Bouwtekeningen.

Conclusie

Een waterpas hebben is als doe-het-zelver onmisbaar. Het helpt je bij het rechtzetten van objecten of bepaalde lijnen. In de top 5 heb je de beste waterpassen kunnen vinden die er op dit moment zijn. Hier moet jij vast een goede keuze uit kunnen maken.

Wil jij graag aan een goede bouwtekening komen? Schaf vandaag nog het Freds Bouwtekeningen pakket van Freds Bouwtekeningen aan en beschik vandaag nog over 10.000 bouwtekeningen.

 

Leave a comment