Dit is de top 5 met de beste werkbanken

Ben jij een doe-het-zelver en ben jij dol op klussen? Om je klussen op een handige manier te kunnen doen, mag een werkbank absoluut niet ontbreken in je werkplaats.

Een werkbank bied jou als klusser de mogelijkheid om je werkzaamheden op een handige en veilige manier te kunnen doen.

Zou jij graag willen weten wat een werkbank precies is en welke de beste is om aan te schaffen? Lees het artikel helemaal tot het einde en ik ga het je allemaal vertellen.

Wat is een werkbank?

Wat een werkbank precies is? Dat kan ik je heel erg simpel en kort uitleggen. Een werkbank is er speciaal voor het verrichten van verschillende soorten werkzaamheden.

Zo is het mogelijk om op de werkbank materialen te kunnen zagen, lijmen, timmeren of om hout te bewerken. Je merkt het al, een werkbank mag niet missen in jouw werkplaats. Het bied je namelijk de mogelijkheid om je werkzaamheden op een makkelijke en comfortabele manier te kunnen doen. Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende soorten werkbanken.

Zo zijn er werkbanken speciaal voor het bewerken van hout, voor het zagen van materialen, voor het opbergen van gereedschap en voor nog heel veel andere werkzaamheden.

 

Top 5 beste werkbanken

Als doe-het-zelver mag een goede werkbank niet missen voor tijdens het klussen. Het liefste neem je deze overal mee naartoe en moet deze goed op zijn plek blijven staan. Wil jij graag een goede werkbank aanschaffen? Je vindt er vast eentje in de onderstaande top 5 met daarin de beste werkbanken.

 

  1. BLACK+DECKER WM825-XJ Workmate / Opvouwbare Werkbank – 2 Werkhoogtes – Tot 250 Kg

 

Als je gaat zoeken naar een goede werkbank, dan zul je ongetwijfeld bij de werkbank van BLACK+DECKER terecht gaan komen. Deze heeft namelijk ontzettend goede reviews en is heel erg gewild onder de doe-het-zelvers. Waar je wel rekening mee moet houden, is het prijskaartje.

BLACK+DECKER WM825-XJ Workmate/opvouwbare werkbank - 2 Werkhoogtes – Tot 250kg
Afbeelding van Bol.com

De werkbank kan een maximaal gewicht dragen van 250 kg en is verstelbaar in twee verschillende werkhoogtes. Dat maakt de werkbank ontzettend veelzijdig en handig in gebruik. De werkbank is in één handgebaar in elkaar te zetten en weer op te vouwen.

Na gebruik hoeft hij niet in de weg te staan en ben je geen uren kwijt aan het in elkaar zetten. Hoe ideaal is dat? De rubbers onder de werkbank beschikken over een antislip laag, waardoor de werkbank altijd op zijn plek zal blijven staan en niet weg zal schuiven. Niet voor niks staat de werkbank van BLACK+DECKER op de eerste plaats binnen deze top 5.

  1. VONROC Werkbank – Voorzien Van Bamboe Werkblad – Opvouwbaar & Belastbaar tot 150 Kg

 

Mocht je op zoek zijn naar een wat simpelere werkbank, dan is VONROC voor jou een goede keuze. Mocht je vaker artikelen voor doe-het-zelvers hebben gelezen, dan zal VONROC je vast bekend voor komen.

werkbanken
Afbeelding van Bol.com

De werkbank beschikt over een bamboe werkblad. Het voordeel daarvan is, dat de werkbank langer mee zal gaan en beter bestand is tegen eventueel vocht. Daarnaast is de werkbank erg makkelijk op te vouwen en op te bergen. Hoewel deze werkbank er wat simpeler uitziet, kan hij gewoon 150 kg dragen. Dat maakt hem voor heel veel verschillende klussen in- en rondom het huis erg geschikt. De werkbank weegt in totaal 4.8 kg en kan daardoor makkelijk meegenomen worden. Wat wil je nog meer?

  1. Universele Werkbank – Werktafel – Met Gatenwand En Laden

 

De werkbank van Tectake is niet zomaar een werkbank, dit is een gehele werktafel waardoor je werkplaats in één klap goed ingericht is. Mocht je nog naar een mooie inrichting voor je werkplaats zoeken, dan is de werkbank van Tectake een hele goede keuze voor jou.

werkbanken
Afbeelding van Bol.com

Deze werkbank is een ideale oplossing voor het inrichten van je werkplaats. Op deze manier zal je werkplaats er direct professioneel uit gaan zien en heb je al het gereedschap direct binnen handbereik. De werkbank beschikt over genoeg ruimte voor gereedschap en staat stevig op zijn poten. Houd er wel rekening mee dat de werkbank van Tectake niet opvouwbaar is en dus niet mee kan naar een klus buitenshuis.

  1. Datona Houten Werkbank – Met Vier Lades

 

Maak jij graag meubels of ben jij als doe-het-zelver graag bezig met hout? Kies dan voor deze houten werkbank van Datona. Deze werkbank ziet er niet alleen mooi uit, maar hij is ook nog eens functioneel als het om houtbewerken gaat.

werkbanken
Afbeelding van Bol.com

De werkbank heeft maar liefst vier lades, waardoor je al het nodige gereedschap netjes kan opbergen en je deze altijd binnen handbereik hebt. Daarnaast bevind zich aan de zijkant van de werkbank een handige en veelzijdige bankschroef die zeker van pas zal komen tijdens het klussen. De werkbank is voorzien van een mooie laklaag, waardoor jouw werkplaats er direct netjes en professioneel uit zal zien.

  1. T4ALL Workmate Opklapbaar – Werkbank – ERRO6010

 

Mocht je op zoek zijn naar een simpele, gebruiksvriendelijke en opklapbare werkbank, dan is deze werkbank van T4ALL voor jou de allerbeste keuze. De werkbank is heel erg gemakkelijk op te vouwen, waardoor deze overal mee naartoe genomen kan worden. Hoe ideaal is dat als doe-het-zelver?

werkbanken
Afbeelding van Bol.com

Tijdens het klussen zal de werkbank van T4ALL gewoon op zijn plek blijven staan door de antislip laag onder de poten. Dat is wel zo prettig tijdens het klussen op bijvoorbeeld een gladde vloer. De werkbank kan in totaal 100 kg dragen, waardoor hij voor heel erg veel klussen geschikt zal zijn.

Klussen met Freds Bouwtekeningen

Naast een werkbank, is ook een bouwtekening essentieel tijdens het klussen als doe-het-zelver. De bouwtekening verteld jou namelijk hoe het project eruit komt te zien, wat de maten zijn en welke materialen je ervoor moet gebruiken.

Bouwtekeningen zijn niet moeilijk om zelf te maken en er zijn veel bouwtekeningen te vinden op internet. Vind je dat allemaal te lastig? Dan is Freds Bouwtekeningen er speciaal voor jou.

werkbanken

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor alle doe-het-zelvers die graag een goede bouwtekening willen hebben. Deze zijn allemaal gebundeld in Freds Bouwtekeningen Pakket die je makkelijk kan downloaden. Download het pakket vandaag nog en beschikt direct over 10.000 bouwtekeningen.

Conclusie

Je bent in dit artikel veel te weten gekomen over werkbanken. Je weet wat een werkbank precies is en waarom deze handig is om in je werkplaats te hebben staan.

In de top 5 heb je de beste werkbanken kunnen vinden die er op dit moment zijn. Hier moet jij vast een keuze uit kunnen maken.

Wil jij binnen een paar seconden beschikken over een goede bouwtekening? Ga snel naar Freds Bouwtekeningen en beschik direct over meer dan 10.000 bouwtekeningen.

 

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>