Dit zijn de beste huishoudtrappen – Onze top 3!

Dit zijn de beste huishoudtrappen. Een huishoudtrap, die ken jij als doe-het-zelver vast wel. Sommige klussen, hoe klein ze ook zijn, kunnen op een wat grotere hoogte liggen. Op je tenen staan lukt niet altijd en de simpele krukjes zijn niet hoog genoeg. En dan hebben we het nog niet eens over dat gewiebel gehad. Want echt stevig, dat sta je niet. Dan maar een ladder pakken die eigenlijk te groot is om veilig naar boven te kunnen?

Nee joh, jij hebt in dit geval een huishoudtrap nodig. Deze zijn niet zo hoog als een ladder, maar liggen wel aanzienlijk hoger dan het simpele krukje. Met de huishoudtrap kan jij veilig naar boven om dat klusje af te maken.

Heb jij nog geen huishoudtrap in huis, dan is dat geen ramp natuurlijk. In dit artikel krijg jij namelijk een overzicht van de beste huishoudtrappen die er zijn. Naast dat overzicht, krijg je meer informatie over deze handige huishoudtrap. Jij kan straks veilig en stabiel naar boven.

 

 

Wat is een huishoudtrap eigenlijk?

Je hebt vast weleens gehoord van de traditionele huishoudtrap. De trap die bijna ieder huishouden wel in huis heeft voor de kleinere klusjes.

De huishoudtrap is niet hetzelfde als een ladder. Het is letterlijk en figuurlijk een trap, maar deze gaat niet zo hoog als een ladder. De huishoudtrap zorgt ervoor dat je op een veilige en stabiele manier de hoogte in kan. Voornamelijk word een huishoudtrap gebruikt voor de klusjes in- en rondom het huis. Niet alleen doe-het-zelvers maken gebruik van een huishoudtrap, ook professionele klussers hebben deze vaak bij de hand.

Het grootste voordeel van deze trap, is dat je deze kan inklappen en op deze manier weinig tot geen opbergruimte nodig heeft. Ideaal, toch?

 

Huishoudtrappen, waar kan je die voor gebruiken?

Nu je weet wat een huishoudtrap precies is, kan je waarschijnlijk al raden waar deze voor gebruikt kan worden. Hier wil ik toch nog even bij je op terug komen.

De huishoudtrap staat voornamelijk bekend als een huis-tuin en keukentrap, maar die benaming is niet helemaal terecht. Ook professionele klussers maken namelijk graag gebruik van een huishoudtrap. Ze zijn wat compacter dan een ladder en kunnen ook makkelijk opgeborgen kunnen worden. Daarnaast zijn ze voor veel klussen te gebruiken, hoe groot of hoe klein deze ook is. De huishoudtrap wordt nog steeds het meest thuis gebruikt en daarom vindt je een paar voorbeelden van klusjes in- en rondom het huis.

  • Het lappen van de ramen
  • Iets uit een kastje pakken of repareren waar je niet bij kan
  • Een likje verf aanbrengen waar je net niet bij kan
  • Iets ophangen aan de muur

 

Kan ik spullen mee naar boven nemen op een huishoudtrap?

Uiteindelijk verschilt het heel erg per huishoudtrap hoeveel gewicht deze maximaal kan dragen. Tenslotte is niet iedere huishoudtrap hetzelfde, hier zit wel degelijk een verschil tussen.

Toch is er wel een bepaalde richtlijn hierbij. Je zou denken dat zo’n licht trapje niet zoveel gewicht kan dragen, maar dat zal je nog verbazen. Zo zijn er huishoudtrappen waarbij 150 kilogram gehouden kan worden, maar zijn er ook huishoudtrappen die maar 100 kilogram kan verdragen. Zoals ik al zei, het licht aan de huishoudtrap zelf en aan je eigen wensen.

Maar inderdaad, je kan spullen mee naar boven nemen op een huishoudtrap. Houd wel altijd je eigen veiligheid in acht.

Dit is de top 3 met de beste huishoudtrappen

Je hebt inmiddels meer informatie gekregen over de huishoudtrap. Je weet wat het is en waarom het zo handig is om deze in huis te hebben. Als doe-het-zelver ben je erachter gekomen dat een huishoudtrap onmisbaar is om in de schuur te hebben staan.

Om jou hierbij te helpen, heb ik speciaal voor jou een top 3 samengesteld met daarin de beste huishoudtrappen van dit moment. Hier moet jij vast een goede keuze uit kunnen maken om zelf te gebruiken.

 

1.      Goets Huishoudtrap – 3 Treden – Keukentrap Inklapbaar – Anti-slip – 71 Centimeter

 

We trappen de top 3 af met de meest traditionele huishoudtrap. Namelijk de trap van Goets met 3 treden. De meeste huishoudens hebben deze wel in huis.

De trap van Goets heeft 3 treden en is daarmee 71 centimeter. De huishoudtrap is ideaal voor de kleinere klusjes rondom het huis. Ramen lappen of kleine dingen repareren. De huishoudtrap is inklapbaar, kan 150 kilogram dragen en is perfect voor jou als doe-het-zelver. Handig voor in de keuken of voor buitenshuis.

 

 

Dit zijn de beste huishoudtrappen

2.      Alumexx Huishoudtrap – 8 Treden – Antislip – 3.40 Meter

 

Voor de grotere of ingewikkelde klussen, wil je op een veilige manier naar boven kunnen. Dat kan met de huishoudtrap van Alumexx. Deze heeft namelijk 8 treden en is in totaal 3.40 meter hoog. Zo kan je op een veilige en professionele manier op een groter hoogte klussen.

Onder de poten van de trap bevinden zich antislipdoppen die voorkomen dat de trap wegglijd of beschadigingen maken op de vloer. Verder kan de trap 150 kilogram dragen en kan je deze inklappen om netjes op te bergen. In totaal weegt de huishoudtrap maar 6 kilogram en heb je ook nog eens 5 jaar garantie. Top!

Dit zijn de beste huishoudtrappen

 

3.      ALDORR Home – Huishoudtrap 5 Treden – Inklapbaar

 

Niet zo van de grote hoogtes? De huishoudtrap van ALDORR met 5 treden is bij jou op het lijf geschreven.

De trap is bestempeld met een keurmerk van de Nederlandse Warenwet en dat betekent dat je je over de veiligheid geen zorgen hoeft te maken. De trap heeft 5 treden, waardoor je trap een werkhoogte van 2.50 meter heeft. Voor de rest kan de huishoudtrap 150 kilogram dragen en kan je deze inklappen. In totaal weegt de trap 5 kilogram, waardoor je deze ook mee kan nemen naar een klusje buitenshuis.

Dit zijn de beste huishoudtrappen

 

Conclusie – Dit gaat je helpen bij het klussen!

Zo aan het einde van dit artikel ben jij als doe-het-zelver helemaal op de hoogte van de beste huishoudtrappen. Niet alleen weet je welke huishoudtrap de beste is, ook ben je hier helemaal geïnformeerd over de trap zelf.

Bekijk de bovenstaande top 3, neem deze goed in je op en kies de huishoudtrap die voldoet aan jouw wensen. Klussen op een veilige hoogte, dat is vanaf nu mogelijk.

Freds BouwtekeningenHeb jij naast de beste huishoudtrap, ook nog een bouwtekening nodig voor je klus? Geen probleem, ook daar kan ik je aan helpen. Door naar Freds Bouwtekeningen te gaan kan jij het Freds Bouwtekeningen Pakket aanschaffen en heb je de keuze uit meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Staat jouw ideale bouwtekening hiertussen? Vast wel!

Leave a comment