Doe het zelf

Doe het zelf

Heb je veel vrije tijd en wil je die tijd op een prettige manier invullen dan is doe het zelf een fantastische hobby. Doe het zelf kan op allerlei vlakken worden uitgevoerd.

Denk aan het maken van een steigerhouten tuinset, het bouwen van een pergola, het plaatsen van een nieuwe schutting, een plantenkas bouwen, een nieuwe houten vloer leggen, houten vlonders in de tuin, een vijver aanleggen enz.

Op welk gebied jij doe het zelf aan wilt pakken is een keuze. De een is graag binnen aan het klussen, de ander klust liever buiten. Ga voor inspiratie naar de bouwmarkt of kijk online en zie welke mogelijkheden er zijn op het gebied van doe het zelf. De voldoening die je ervan hebt is groot.

Is een bepaalde klus goed gelukt dan zul je de volgende op je agenda zetten. Doe het zelf is niet moeilijk, zeker niet als je de handleidingen gebruikt die duidelijke aanwijzingen geven. Met een handleiding kun jij klussen voor beginners en zelfs klussen voor gevorderden tot een goed einde brengen.

 

Doe het zelf handleidingen

Ook voor de ervaren klusser en hobbyist is een doe het zelf handleiding erg praktisch om te gebruiken.

Je werkt stap voor stap naar het eindresultaat. Ga je zonder handleiding te werk, dan gebeurt het nog wel eens dat je een belangrijke stap overslaat waardoor je enkele stappen terug moet en dingen moet afbreken.

Met een handleiding op de werkbank of beter nog hangend aan de muur op een goed zichtbare plek maak je deze vergissingen niet. Van het begin tot en met het einde van je project toont de bouwtekening precies wat je wanneer moet doen.

Voor beginnende doe het zelvers is het zeker aan te raden gebruik te maken van de doe het zelf handleidingen. Wat ga je maken? Begin met het lezen van de hele bouwtekening en begin dan pas aan de klus.

 

Begin vandaag nog, doe het zelf!

Kun jij er ook zo verbaasd over zijn (en ben je stiekem een beetje jaloers) over de klusjes die anderen zelf aanpakken en er hun hand niet voor omdraaien? Het enige wat je moet doen is, stoppen met je verbazing, want jij kunt dat ook.

Anderen zullen er niet altijd bij vertellen dat ze gebruik maken van een goede handleiding of bouwtekening als jij hun project bewondert. Met een duidelijk omschrijving kan namelijk iedereen klussen en de mooiste dingen zelf maken.

Behalve ik,…..nee, ook jij kunt dat. Begin vandaag nog, doe het zelf. Begin niet met een ingewikkeld kluspakket, pak het rustig aan en bouw de klussen op in moeilijkheidsgraad.

Door het klussen doe je veel ervaring op met materialen en je leert de mogelijkheden van je gereedschap kennen. Je leert om een handleiding of bouwtekening goed te lezen. Op den duur zul je zelfs aanpassingen durven doen, zodat jouw project wordt zoals jij je dat had voorgesteld. Begin vandaag nog, doe het zelf.

Je krijgt steeds meer zin als je resultaat na resultaat boekt met doe het zelf projecten. Het beste leer je de kneepjes van het vak door het te doen, dit geldt ook voor klussen. Aarzel niet, maar pak het aan.