Op Zoek Naar De Beste Hand Verstekzaag? Dit Zijn Ze!

Het zagen van bepaalde materialen in hoek, daar draai jij als doe-het-zelver je hand natuurlijk niet voor om. Jij beschikt over de expertise om dit handig en netjes te kunnen doen. Toch is het hierbij belangrijk om gebruik te maken van het juiste materiaal om deze klus netjes te kunnen volbrengen.Want, hoe zaag je het laminaat in een hoek van bijvoorbeeld 45 graden? Een hand verstekzaag kan jou hierbij heel erg goed helpen. Wat een hand verstekzaag precies is? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat is een hand verstekzaag?

Een hand verstekzaag wordt volledig bediend met de blote handen. Het kan soms lastig zijn om een voorwerp te zagen in een gradenhoek, mocht je dit moeten doen. Dit kan bijvoorbeeld terugkomen bij het leggen van een vloer of laminaat. Het voorwerp verschuift steeds of je krijgt het niet in de goede hoek gezaagd. Erg irritant. Een hand verstekzaag kan je hierbij heel erg goed helpen. Een verstekzaag heeft een houder of een verstekbak, die ervoor zorgen dat de zaag in de goede hoek kan worden gezet en dus in de goede hoek kan zagen. Daarnaast zal het materiaal netjes op zijn plek blijven liggen. Hoe ideaal is dat?

Naast een hand verstekzaag, heb je ook varianten die je een ‘verstekzaagmachine’ noemt. Je zou het niet direct zeggen, maar ook deze machines vallen binnen de categorie hand verstekzagen. Waarom? De verstekzaagmachine wordt gewoon met de hand bediend en zaagt niet volledig automatisch of op stroom.

Nu is het zo dat een verstekzaag kan beschikken over een houder of een verstekbak. Je kan zelf kiezen tussen deze twee. Als je kiest voor een houder, dan kan je het materiaal in elke gewenste hoek zagen. Dit geeft je tijdens het zagen meer vrijheid en veelzijdigheid, maar toch blijft de zaag je erg goed begeleiden en zal er niet zo snel iets misgaan. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een verstekbak. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het materiaal maar tot 45 graden kan worden gezaagd. Deze bevat dus bij langer na niet de mogelijkheden van een verstekzaag met houder. Welke je kiest, dat is helemaal aan jou.

Op zoek naar de beste hand verstekzaag? Dit is de top 3

Nu je weet wat een hand verstekzaag is, wil je vast weten welke de beste is in deze categorie. Ik kan je waarschijnlijk blij maken, want hieronder vind jij een uitgebreide top 3, met daarin de beste hand verstekzagen van dit moment. Lees hieronder verder voor het uitgebreide overzicht hiervan.

 

1.      SKANDIA Verstekzaag – Skandia verstekzaagmachine met 55 cm blad

Klik op de afbeelding

 

Op de eerste plek staat deze verstekzaagmachine van het merk Skandia. Skandia staat bekend om zijn goede gereedschap, waarbij je zeker bent van goede prijzen en hele goede kwaliteit. Zoals ik je hierboven al uitlegde, is dit geen elektrische machine, maar wordt deze gewoon met de hand bediend.

Met deze zaag kan je onder andere de plinten van een vloer in een perfecte hoek zagen. Daarnaast kan je deze zaag in 6 gewenste graden verstellen, wat hem erg veelzijdig maakt. Namelijk in 20, 22.5, 30, 36, 45 en maar liefst 90 graden. Ook qua materialen zagen kan je veel kanten op. De zaag is geschikt voor het zagen van hout, aluminium en kunststof. In de categorie van hand verstekzagen, is dit echt een toppertje en zeker een aanrader.

 

2.      Stanley 1-20-600 Verstekbak Kunststof met Kapzaag – 220 mm

 

Klik op de afbeelding

 

Deze hand verstekzaag scoort op Bol.com ontzettend goed. Dit is een variant hand verstekzaag met een verstekbak van kunststof. Hoewel je met een verstekbak niet veel kanten op kan qua graden, is hij daarom echt niet minder goed in gebruik.

De zaag zelf wordt ook wel een kapzaag genoemd en heeft een comfortabel handvat om mee te kunnen zagen. De verstekzaag heeft een ingebouwde zaagstop, waardoor de verstekbak niet of nauwelijks beschadigd zal raken. Iets wat mij een verstekbak vaker voorkomt. Ook deze handzaag is redelijk veelzijdig, doordat je hem in drie verschillende graden kan verstellen. Namelijk in 22.5, 45 en 90 graden. Hoe ideaal is dat? Over het algemeen is dat bij een verstekzaag niet mogelijk. Stanley onderscheidt zich daar duidelijk in.

De hand verstekzaag is knalgeel, waardoor hij een mooie en leuke uitstraling heeft. Want ook dat mag wel bij gereedschap, toch?

 

3.      Verstekbak 300 mm Met Verstekzaag

 

Klik op de afbeelding

 

 

Als laatste is ook dit weer een hand verstekzaag met een bijgeleverde verstekbak, van het merk GS Quality Products. Deze zaag kan jou prima helpen bij het zagen van materiaal in de goede gradenhoek.

Het fijne aan deze handverstekzaag, is dat het handvat een stofgrip is en hij dus erg comfortabel is tijdens het zagen. Geen zorgen over blaren of kapotte handen. Met deze zaag weet je zeker dat jouw klus goed en netjes volbracht kan worden. Ik zeg, zeker een aanrader.

 

Bouwtekeningen nodig voor je klus? Dit gaat je helpen

Naast een hand verstekzaag, is het gebruiken van een bouwtekening van essentieel belang. Een bouwtekening zorgt ervoor dat jij weet welke materialen je nodig hebt en weet je welke maten je nodig hebt. Maar, hoe kom je aan een goede bouwtekening als je deze zelf niet kan maken of niks kan vinden op het internet? Die oplossing is heel erg simpel. Bij Freds Bouwtekeningen natuurlijk.

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor de doe-het-zelver. Dus ook voor jou! De bouwtekeningen van Fred zijn op zo’n manier gemaakt, dat iedereen er gebruik van kan maken. Ook al ben je beginnend- of professioneel klusser. De bouwtekening zijn makkelijk af te lezen en erg duidelijk. Geen gedoe met lastige formules of tekeningen die je niet begrijpt. Voor een bouwtekening van Freds Bouwtekeningen, schaf je het digitale Freds Bouwtekeningen Pakket aan. Hierin staan maar liefst 10.000 bouwtekeningen waar jij gebruik van kan maken. Al 30.000 doe-het-zelvers zijn je al voorgegaan. Waar wacht je nog op?

hand verstekzaag
Klik op de afbeelding voor meer info

Conclusie

Het leggen van laminaat of het zagen van een schilderijlijst, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een normale zaag kan je helaas geen hoek zagen in een bepaalde graden. Een handverstekzaag is dé oplossing hiervoor. In de bovenstaande top 3 vind je de beste hand verstekzagen van dit moment.

Heb jij een bouwtekening nodig voor je klus maar kan je maar geen goede vinden? Ga dan naar Freds Bouwtekeningen en schaf het Freds Bouwtekeningen pakket aan. Hierin staan 10.000 bouwtekeningen, speciaal voor de doe-het-zelvers. Hierin kan jij vast de bouwtekening vinden die jij nodig hebt.

Leave a comment