Hier Vind Je De Beste Steigers – Top 3

Heb jij ook steeds vaker een klus waarbij je de hoogte in moet? Zoals het verven van je huis of het opknappen van een gebouw? Dan kan een steiger je daarbij heel erg goed helpen. Aan het gebruik van een steiger zitten heel erg veel voordelen. Ben jij op zoek naar de beste steigers? Lees dan dit artikel, want hier ga jij de top 3 van beste steigers vinden.

 

 

Wat is een steiger precies?

Een steiger wordt ook wel een bouwsteiger genoemd. Een steiger gebruik je natuurlijk tijdens het bouwen of klussen. Een steiger wordt vaak ingezet bij klussen die op een grote hoogte zijn. Een ladder kan je namelijk niet ver genoeg uitklappen hiervoor.

 

Ook is het gebruik van een steiger veel veiliger. Deze staan steviger op de grond en je hebt genoeg ruimte om erop te staan en je te bewegen. Daarnaast kan je ook spullen meenemen naar boven, bijvoorbeeld je verfkwast en verfpotten.

 

Waarvoor gebruik je een steiger?

Nu je weet wat een steiger precies is (misschien wist je dat al), gaan we bespreken waarvoor je een steiger kan gebruiken. Waarschijnlijk spreekt het al voor zich, maar met een steiger kan je de hoogte in. Het is dus bedoeld voor klussen die je niet of nauwelijks met een ladder af kan.

Voorbeelden hiervan zijn het schilderen van een hoog punt, zoals bij een huis of een gebouw, of het opknappen van iets. Voor deze soort klussen zal je echt een steiger nodig hebben, want geen enkele ladder kan zo ver uitgeklapt worden. Een steiger zorgt ervoor dat je op een veilige manier de hoogte in kan gaan, wat met een ladder niet altijd het geval is.

 

Een steiger is een soort tijdelijke oplossing. Zolang jij met een klus bezig bent die erg hoog is, dan kan je de steiger gebruiken. Je kan een steiger voor zowel binnen als voor buiten gebruiken.

 

Hier vind je de beste steigers – Top 3

Je bent tot nu toe het een en ander te weten gekomen over steigers. Je weet wat het is en waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Je hebt kunnen lezen dat een steiger een hele veilige manier is van werken in de hoogte.

 

Mocht jij graag klussen waarbij je de hoogte in moet, dan is het aanschaffen van een steiger een echte aanrader voor jou. Om je wat meer op weg te helpen bij je keuze, vind je hieronder de top 3 met daarin de beste steigers.

 

1.      EVO – Kamersteiger

 

Als eerste in deze top 3, is dit een kamersteiger van het merk Euroscaffold. Niet voor niks staat deze EVO kamersteiger op de eerste plek, hij is namelijk perfect voor de doe-het-zelver. Dus ook voor jou. Deze kamersteiger is heel erg makkelijk in gebruik en is gemaakt van het allerbeste aluminium dat er op dit moment is.

Evo kamersteiger
Afbeelding van Bol.com

De platform hoogte van deze steiger is 100 cm, en kan worden opgebouwd tot wel 300 cm. Het draagvermogen van de EVO kamersteiger is maximaal 250 kilo. Deze steiger is dus ideaal te gebruiken voor klussen in- en rondom huis. De kamersteiger kan voor binnen en voor buiten gebruikt worden. Ideaal, toch?

 

2.    ALDORR Home – 2×10 Multifunctionele Kamersteiger – Ladder – Werkhoogte 3,80 meter

 

Ook dit is weer een kamersteiger, zoals je dat met een mooi woord noemt. Deze kamersteiger is van het merk ALDORR. Doordat je de werkhoogte kan verlengen tot wel 3,80 meter is de steiger geschikt voor zowel binnen als buiten. Naast de 3,80 meter, kan de werkhoogte verlengd worden tot 6 verdiepingen. Dat maakt het beklimmen van de steiger een makkelijke klus. Het is letterlijk en figuurlijk een alleskunner.

ALDORR Home - 2x10 Multifunctionele Kamersteiger - Ladder - Werkhoogte 3,80 meter
Afbeelding van Bol.com

Je hoeft niet bang te zijn voor een lastige constructie tijdens het opbouwen, want deze steiger staal al binnen 15 minuten. Hoe lekker is dat vooruitzicht? Doordat hij gemaakt is van het allersterkste materiaal, ligt het maximale draaggewicht rond de 150 kg. Aan de onderkant vindt je wielen, waardoor de steiger gemakkelijk te verplaatsen is.

 

Mocht je liever een ladder gebruiken tijdens het klussen, dan is deze steiger ook ideaal. Deze kan je namelijk ombouwen tot een ladder. Mocht je van de steiger een ladder gaan maken, dan kan deze uitgeklapt worden tot wel 340 cm.

 

3.   Altrex RS 44 Power – Kamer/Rolsteiger – Aluminium – 3 meter

 

Weet je wat zo handig is aan deze steiger van Altrex? Hij is zo smal gemaakt, dat hij door iedere deuropening zal passen. Mocht je tijdens de klus de steiger moeten verplaatsen, dan hoef je hem niet helemaal af te bouwen. Dat gaat je een hele hoop tijd en energie besparen.

 

Altrex RS 44 Power Kamer-/rolsteiger - Aluminium - 3m
Afbeelding van Bol.com

Heb je een klus waarbij je flink de hoogte in moet? Dat is met deze steiger van Altrex totaal geen probleem. Je kan de werkhoogte namelijk verlengen tot wel 7,80 meter. En dat kan allemaal op een hele makkelijke en veilige manier. Dat maakt de steiger geschikt voor zowel binnen als buiten.

Bouwen met een bouwtekening

Heb jij een goede steiger kunnen vinden uit de bovenstaande top 3, maar mis jij nog een goede bouwtekening? Dat probleem is gelukkig heel erg makkelijk op te lossen. Bij Freds Bouwtekening kan je terecht voor alle soorten bouwtekeningen.

beste steiger
Klik op de afbeelding

 

Een bouwtekening zelf maken of vinden op het internet, dat kan weleens een naar klusje zijn. Zeker als je een doe-het-zelver bent, is het wel zo prettig als de bouwtekening begrijpelijk en makkelijk te volgen is. De bouwtekeningen van Freds Bouwtekeningen zijn op zo’n manier gemaakt dat ze makkelijk te volgen en erg overzichtelijk zijn.

 

Om aan een bouwtekening te komen, schaf je het Freds Bouwtekeningen Pakket aan. Hierin ga jij meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen vinden. Al meer dan 30.000 doe-het-zelvers zijn je voorgegaan. Na een eenmalige betaling kan je het pakket downloaden en krijg jij direct toegang tot al deze bouwtekeningen.

beste steigers

 

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel over de beste steigers die er zijn. Je hebt kunnen lezen waarom een steiger aanschaffen handig is en dat het een veilige manier is van in de hoogte werken. In de bovenstaande top 3 vind je de beste steigers die er op dit moment zijn.

Heb jij nog een goede bouwtekening nodig om je klus met succes te kunnen afronden? Neem een kijkje bij Freds Bouwtekeningen en beschik direct over meer dan 10.000 geschikte bouwtekeningen.

Leave a comment