Hoe duur is steigerhout? – Is het voordelig of juist niet?

Houten meubelen en speeltoestellen kunnen kant-en-klaar gekocht worden in de winkel of van het internet. Hoewel dat ideaal lijkt, is niets zo leuk dan deze zelf te maken en scheelt dat vaak enorm in de prijs. Grote kans dat jouw oog op steigerhout is gevallen. Voornamelijk door de vele mogelijkheden en de sfeer is het hout zeer populair. In dat geval vraag je je af: hoe duur is steigerhout?

De prijs van steigerhout is vrij variërend en het is dan ook lastig om hier een duidelijke prijs in te benoemen. Wat je wel moet onthouden, is dat hoe robuuster het steigerhout eruit ziet, hoe meer je er voor zult moeten betalen. Als we het hebben over de prijs van steigerhout, dan zul je rekening moeten houden met een bedrag tussen de € 5 en € 25,- per plank. Het is maar net wat jij wilt.

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken wat steigerhout betreft of wil je gewoon meer weten over de kosten hiervan? Dat is geen probleem, want in dit artikel ga ik je daarbij helpen. Door hier uitgebreid naar te kijken ben jij straks helemaal op de hoogte en zou je als doe-het-zelver direct aan de slag kunnen gaan. Lees het artikel gewoon even tot het einde en dan moet het zeker goed komen.

Hoe duur is steigerhout?

Hoe duur is steigerhout?

Om te kunnen bepalen of je écht zelf aan de slag wilt gaan met steigerhout, is het kostenplaatje wat dat betreft allesbepalend. Logisch dus dat jij benieuwd bent naar de kosten van steigerhout. Hoe duur is steigerhout? En is het nu voordeliger om hier zelf mee aan de slag te gaan, of juist niet?

Eigenlijk is het vrij lastig om daar een lijn in te trekken. Steigerhout is er in veel soorten en maten. De prijs varieert daar dan ook sterk in. Hoe robuuster het steigerhout eruit ziet, hoe meer de prijs omhoog gaat. Kies je voor vrij nieuw steigerhout, dan betaal je een stuk minder.

Als we het hebben over de prijs van steigerhout, houd dan rekening met een bedrag tussen de € 5 en € 25,- per plank.

Wat je wel moet onthouden is dat zelf met steigerhout aan de slag gaan altijd een stuk goedkoper is dan een kant-en-klaar steigerhouten meubel aanschaffen. Dat zie je maar weer aan de prijs. Hier betaal je gewoon een stuk meer voor. Dus, pak je handzaag erbij en ga lekker aan de slag met jouw zelfgekozen steigerhout. Alleen als je dat zelf ziet zitten natuurlijk.

Kan steigerhout lang mee?

Ieder jaar het steigerhout vervangen, daar zit je niet op te wachten. Zeker niet als je er veel moeite voor hebt gedaan om er iets moois van te maken. Of steigerhout lang mee gaat, dat ligt eigenlijk volledig aan jou en aan de plek waar het staat.

Laat je het steigerhout onbehandeld buiten staan, dan kan het hout tussen de 5 en 10 jaar meegaan.

De levensduur van steigerhout, daar ben je zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor. Door het op de juiste manier te behandelen en het te beschermen tegen weersomstandigheden, houd je het hout netjes en kan het lang meegaan. Hierdoor zou het meer dan 10 tot 15 jaar langer mee kunnen gaan.

Wat zou je kunnen maken van steigerhout?

De mogelijkheden van steigerhout zijn enorm. Grote kans dat jij dat als doe-het-zelver ook al hebt ondervonden. Zeker omdat er veel van het hout gemaakt kan worden en het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, is het lastig om de knoop definitief door te hakken wat je met het hout zou willen maken.

Misschien wil jij graag aan de slag gaan met steigerhout, maar ben je op dit moment nog inspiratieloos. Komt goed uit. Hieronder vind je een aantal suggesties over wat je zou kunnen maken van steigerhout:

Hoe duur steigerhout?

  • Een schommel voor de kinderen
  • Een badkamermeubel voor meer sfeer in de badkamer
  • Een schutting in de voor- of in de achtertuin
  • Een picknicktafel om lekker lang aan te tafelen
  • Lounge set om in te relaxen
  • Een boekenkast voor op kantoor
  • Een robuust bureau om aan te werken

Het grote voordeel van zelf aan de slag gaan met steigerhout is niet alleen dat het voordeliger is qua prijs, maar ook omdat je kunt maken wat jij wilt en wat jij mooi vindt. Je werkt niet met een vast ontwerp en je kunt alle kanten op. Hoe leuk is dat?

Kan steigerhout tegen vocht?

Je ziet steeds vaker dat steigerhout gebruikt word op plekken waar het aardig vochtig kan worden. Behalve buiten, zijn steigerhouten badkamermeubels bijna niet meer aan te slepen. Kan steigerhout eigenlijk wel tegen zoveel vocht?

Laten we direct eerlijk zijn. Vocht is natuurlijk niet bevorderlijk. Dat geld voor bijna ieder houtsoort. Zo is dat ook het geval bij steigerhout. Nu is het natuurlijk niet zo dat je steigerhouten badkamermeubel plotseling in elkaar stort wanneer het in aanraking komt met vocht. Gelukkig niet zeg.

Kan steigerhout eigenlijk wel tegen vocht? Hoewel steigerhout ontzettend sterk is en echt wel tegen een stootje kan, is het natuurlijk niet helemaal onverwoestbaar. Op den duur tast het vocht het hout aan, maar zolang jij voor goed onderhoud zorgt kan het lang meegaan op een vochtige plek.

Conclusie – Waar kan ik bouwtekeningen vinden?

Hoe duur is steigerhout? Daar begonnen we het artikel mee. Mocht jij als doe-het-zelver nog twijfelen of je zelf aan de slag wilt gaan met dit houtsoort, dan kun je de definitieve beslissing nu gaan maken. Je zou nu aan de slag kunnen gaan.

Fred's BouwtekeningenHeb jij de knoop doorgehakt en wil je zelf gaan bouwen met steigerhout? Dan zou een bouwtekening daar wel handig bij zijn. Sterker nog, bouwen zonder bouwtekening is vrijwel onmogelijk. Freds Bouwtekeningen helpt jou uit de brand.

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor alle doe-het-zelvers die een bouwtekening nodig hebben. Geen zorgen, de bouwtekeningen zijn stuk voor stuk makkelijk af te lezen en beschikken over de informatie die jij nodig hebt om te bouwen. Download gewoon even het Freds Bouwtekeningen Pakket en krijg direct toegang tot meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Handig, toch?

Leave a comment