Hoe duurzaam is steigerhout?

Wat is steigerhout een ontzettend mooi product om te verwerken in meubels. Je kunt er werkelijk alles van maken. Van prachtige meubels voor in huis, de tuin of je werkkamer. Wat kun je er niet mee is misschien een betere vraag.

De mogelijkheden in bewerking maakt steigerhout een prachtig product om mee te werken. Je kunt er bijvoorbeeld heel veel mooie meubels van maken. Voor zowel in huis als de tuin. Dit komt omdat steigerhout een prachtig duurzaam product is, waar je lang plezier van hebt. Maar ook doordat je steigerhout gemakkelijk kunt bewerken tot afwerken. Dat zorgt dat steigerhout in veel interieur inmiddels een prominente plek heeft gevonden. Van meubels waar je lang van kunt genieten.

Als je werkt met steigerhout merk je direct dat het een duurzaam product is. Dit komt omdat het van prachtig vurenhout is dat op een specifieke manier is gedroogd en bewerkt. Hierdoor gaat het steigerhout langer mee.

Ik vertel je graag meer over de duurzaamheid van steigerhout, zodat jij straks ook weet waarom je kiest voor het werken met dit prachtige vurenhouten product. Dat zeer geschikt is voor intensief gebruik voor binnen en buiten.

Wat maakt steigerhout tot een duurzaam product?

In alle opzichten is steigerhout een prachtig duurzaam houtproduct. Het is behandeld waardoor je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Maar de behandeling verteld maar weinig over de duurzaamheid van een product. Het keurmerk op het hout doet dit wel. Zo zal je op steigerhout altijd het FCS keurmerk vinden.

Door de certificering van hout kun je als consument direct zien of het op een verantwoorde manier is gekapt uit bossen. Wat de ontbossing in het buitenland tegen zal gaan.

Daarnaast is vurenhout een snel groeiend houtsoort die van nature niet behoort tot harde hout soorten. Door de speciale behandeling waarbij het droog proces een belangrijk rol speelt kan het hout wel worden verhard, waardoor de levensduur aanzienlijk toeneemt.

Is het FCS keurmerk een erkend keurmerk in Nederland?

Het FCS keurmerk staat voor Forest Stewardship Council wat concreet betekend dat het hout afkomstig is van bos dat onafhankelijk beoordeeld is. Zodat je hout koopt dat volgens normen die beter zijn voor het milieu zijn is gekapt.

In Nederland is er vrijwel alleen hout te koop dat dit keurmerk heeft. Dit is een goede ontwikkeling, waarbij je vroeger nog de keuze had, waardoor er ook veel prijsverschil aanwezig was.

Of je nu koopt in een doe-het-zelf winkel, bouw speciaalzaak of online. Alle hout dat nu te koop is op de Nederlandse markt is dus verantwoord hout. Hiertoe behoort ook het steigerhout.

Welke soorten steigerhout zijn er te koop?

Er zijn verschillende soorten steigerhout te koop, waarin je altijd kiest voor een duurzaam product. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ruw steigerhout, bewerkt steigerhout of zelfs gebruikt steigerhout. Welke je kiest is afhankelijk van de reden waarom je steigerhout wilt gebruiken.

Wanneer je een meubelstuk maakt is bewerkt steigerhout een goede oplossing. De planken zijn dan geschaafd en voorbewerkt. Dat maakt het verwerken gemakkelijker. Je kunt hierbij denken aan het schuren, verven of zaken en meten.

Wanneer je kiest voor ruw steigerhout is dit onbewerkt, waardoor er splinters in het hout aanwezig kunnen zijn. Wil je ruw steigerhout bewerken, dan moet je dus eerst zelf schaven of schuren.

Ook is er gebruikt steigerhout. Deze steigerhouten delen zijn vaak intensief gebruikt waardoor ze een verhaal vertellen. Er kunnen spijkers in het hout zitten, verf of betonresten maar ook stukken uit het hout zijn. Zeker voor meubels in huis een goede oplossing, wanneer je op zoek bent naar een eigentijds meubelstuk met een eigen verhaal.

Welk soort steigerhout je ook kies, elk zijn ze voorzien van certificering. Dat betekend dus dat je kiest voor verantwoord hout volgens de Nederlandse Normen.

Wat maakt steigerhout nog meer duurzaam?

Je denkt er misschien niet bij na, maar goede behandeling van hout verlengt de levensduur van een stuk hout. Daarmee verduurzaam je een meubelstuk dus ook. Onder een goede behandeling van hout kun je schuren, grondverven of aflakken verstaan.

Wanneer je specifiek kiest voor gebruikt steigerhout, kies je voor een stukje recycling van hout dat in de bouw gebruikt is.

Je kunt dus op verschillende manieren een bijdrage leveren aan duurzaamheid, verduurzamen of recycling van hout. Dit doe je door te kiezen voor gecertificeerd steigerhout, behandelen van het steigerhout of steigerhout een tweede leven geven.

Wat ik zelf bijzonder vind aan steigerhout is de mooie natuurlijke ruwe uitstraling. Je kunt er echt iets moois van maken. Van een tuintafel, stoelen, kast of bankje voor in de tuin. Wat kun je er niet mee maken.

Maak jij van steigerhout een prachtig meubel voor binnen of buiten?

Wanneer je aan de slag wilt met steigerhout is het natuurlijk belangrijk dat je het hout niet gaat verzagen of niet precies weet wat je moet doen. Een goede bouwtekening is dus ontzettend belangrijk voor je aan de slag gaat. Gelukkig heb je deze goede bouwtekeningen met Freds bouwtekening binnen handbereik.

Aan de hand van Freds bouwtekeningen kun je op een goede manier aan de slag met duurzaam steigerhout, om er de mooiste meubelstukken van te maken.

Wat je precies wilt maken is aan jouw, je hebt de keuze uit meer dan 10.000 bouwtekeningen die elk tot in de puntjes zijn verzorgt. Zodat je geen timmerman of meubelmaker hoeft te zijn om prachtige meubelstukken te maken.

Waarom zou ik aan de slag willen met Freds bouwtekeningen?

Fred's BouwtekeningenWanneer je een mooi meubelstuk wil maken van duurzaam steigerhout ben je vast op zoek naar een goede bouwtekening. Zodat jouw project geen jarenplan gaat worden. Daar zit je namelijk helemaal niet op te wachten.

Met Freds bouwtekeningen is dat dan ook goed mogelijk. Je kunt aan de hand van de tekeningen precies zien welk gereedschap je nodig hebt, welke materialen als wanneer je wat moet doen. Dat zorgt dat deze bouwtekeningen zelfs jouw versteld doen staan.

Je maakt gegarandeerd een mooi meubelstuk met de bouwtekeningen van Fred. Zeker nu je weet dat Steigerhout een volledig duurzaam houtproduct is!

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>