Hoe kun je een steigerhouten buitenkeuken maken?

Het komt iedere zomer van pas, maar je hebt het nog niet. Een steigerhouten buitenkeuken. Als je kijkt op het internet zie je dat er genoeg buitenkeukens te koop zijn, maar jij wilt iets unieks. Dan is het natuurlijk een goed idee om je eigen steigerhouten buitenkeuken te maken. Maar hoe pak je dat dan aan en wat heb je ervoor nodig? In dit blogartikel lees je hoe je een steigerhouten buitenkeuken maakt en waar je op moet letten.

Waarom steigerhout?

Als je een buitenkeuken wilt maken of kopen, kom je er al snel achter dat de steigerhouten buitenkeuken erg populair is. Maar waarom is dat dan? Het grote voordeel van steigerhout is dat het tegen vrijwel alle weersomstandigheden bestand is. Dat betekent dat je ook in de winter of met regen de buitenkeuken gewoon kunt laten staan. Het maakt dan niet uit of het 20 graden vriest of 30 graden warm is, jouw keuken heeft daar geen last van.

Een andere reden waarom steeds meer mensen kiezen voor steigerhouten meubelen is omdat steigerhout er heel mooi uit ziet. Het geeft een mooie uitstraling aan de tuin en het gaat ook nog eens heel lang mee.

Steigerhouten meubelen worden steeds vaker verkocht in Nederland, maar ook steeds vaker zelf gemaakt. Dat komt vooral omdat het over het algemeen helemaal niet moeilijk is om je eigen steigerhouten meubelen te maken en voor de echte klussers is het ook nog eens heel leuk om te doen.

Hoe maak je een steigerhouten buitenkeuken?

Om een steigerhouten buitenkeuken te maken heb je natuurlijk steigerhout nodig. Een buitenkeuken maak je niet zo 1- 2 -3 omdat er meer bij komt kijken dan alleen het design. Als je een buitenkeuken wilt maken, wil je er natuurlijk ook mee kunnen koken en afwassen. De buitenkeuken moet dus voorzien worden van een grillplaat en een kraan. Als je geen klusser bent, kan het behoorlijk lastig zijn om al deze elementen te verwerken in je buitenkeuken. Maar met de juiste instructies is het zeker te doen om er één te maken.

Fred's bouwtekeningen
Bron: Fred’s bouwtekeningen

Voordat je een eigen steigerhouten buitenkeuken gaat maken, is het een goed idee om eerst het model te bepalen. Als je goed kunt tekenen kun je ervoor kiezen om het hele model zelf te verzinnen, maar als dat niet het geval is kun je ook een bouwtekening downloaden.

Waarom niet gewoon kopen?

Je vraagt je misschien af, als het maken van een steigerhouten buitenkeuken niet makkelijk is, waarom zou je er dan niet gewoon één kopen? De grootste reden hiervoor is dat buitenkeukens behoorlijk in de prijs kunnen oplopen. In de meeste gevallen ben je veel goedkoper uit als je je eigen steigerhouten meubels maakt.

Daarnaast geeft het voor de echte klusser natuurlijk ook veel voldoening als hij of zij eigen meubelen heeft gemaakt. Wat is er nou mooier dan koken achter je eigen gemaakte steigerhouten buitenkeuken en vervolgens aan tafel gaan aan je eigen gemaakte tafel.

Als je geen klusser bent en dat ook niet leuk vindt om te doen, kan ik me voorstellen dat je eerder kiest voor het kopen van tuinmeubelen. Maar de echte klusser gaat liever naar de bouwmarkt om de materialen aan te schaffen.

Wat heb je nodig om een steigerhouten buitenkeuken te maken?

Als je aan de slag wilt gaan met het maken van je eigen steigerhouten buitenkeuken, heb je daar een bouwtekening voor nodig. Sommige klussers zullen het hier niet mee eens zijn en zullen helemaal zelf een design maken. Maar als je nog niet zo vaak met steigerhout gewerkt hebt, is het zeker idee om de eerste paar keer via een bouwtekening te werken. Het voordeel van een goede bouwtekening is dat je precies weet wat je nodig hebt om een steigerhouten buitenkeuken te maken.

Om te beginnen heb je natuurlijk steigerhout nodig om het meubel te kunnen maken. Je kunt dit op twee manieren aanpakken als je naar de bouwmarkt gaat. De eerste manier is om simpel weg het benodigde steigerhout mee te nemen en de andere manier is om de planken direct al op maat te laten zagen bij de bouwmarkt.

Het voordeel van het op maat laten zagen is dat het met een machine gedaan wordt. Het op maat zagen van de planken is namelijk precisie werk. Als je niet alle planken precies op maat zaagt loop je het risico dat niet alles netjes op elkaar aansluit.

Freds bouwtekeningen ervaringen

Daarom is het beter idee om de planken direct bij de bouwmarkt al op maat te laten zagen. Daarnaast heb je natuurlijk ook gereedschappen nodig zoals een hamer, spijkers, een elektrische schroevendraaier en schroeven.

Ook wil je er natuurlijk voor zorgen dat het steigerhout zo lang mogelijk goed blijft. Daarvoor kun je een beschermende laklaag aanbrengen op het steigerhout. Al met al heb je best wat spullen nodig om aan de slag te gaan. Als je eens kijkt op de pagina van Freds bouwtekeningen kun je direct zien dat er 10.000 bouwtekeningen beschikbaar zijn. Ook kun je hier een bouwtekening downloaden voor een steigerhouten buitenkeuken. Het grote voordeel van een bouwtekening is dat er een boodschappenlijstje bijzit.

Zo weet je precies wat je nodig hebt en kun je daardoor het project sneller afronden. Als je namelijk tijdens het bouwen iets vergeten bent te kopen, moet je je werk onderbreken en terug naar de bouwmarkt.

10.000 bouwtekeningen

Fred's Bouwtekeningen

Als het je leuk lijkt om regelmatig steigerhouten meubelen te maken, raad ik je zeker aan om eens te kijken naar Fred’s bouwtekeningen. Fred is namelijk een doorgewinterde klusser die het ontzettend leuk vindt om steigerhouten meubelen te maken. Van alle projecten die hij heeft gedaan heeft hij een bouwtekening gemaakt. Nu enkele jaren later heeft hij al deze 10.000+ bouwtekeningen bij elkaar verpakt om te downloaden.

Als jij ook een echte klusser bent, kun je met deze bouwtekeningen ontzettend veel leuke dingen maken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het pakket met bouwtekeningen downloaden op de website van Fred. De ontwerpen die Fred heeft gemaakt zijn uniek en zien er stuk voor stuk mooi en stijlvol uit.

 

Leave a comment