Hoe laat mag je beginnen met klussen? – Zo voorkom je ruzie met de buren!

Hoe laat mag je beginnen met klussen? – Ben jij een doe-het-zelver? Grote kans dat jij graag klust. Wellicht vanuit huis. In de schuur, de garage of in de tuin. Je doet het dus erg graag. Klussen gaat niet zonder geluid. Geluid van de boormachine, zaagmachine of schuurmachine. Eerlijk is eerlijk, er zijn mooiere geluiden om naar te luisteren.

De buren zullen er net zo over denken. In principe hoeft dit klussen geen probleem te zijn. Zolang je je maar houd aan de toegestane tijden. Deze tijden zijn niet altijd even duidelijk. Hoe laat mag je beginnen met klussen?

Dat gaan we in dit blogbericht uitgebreid bespreken. Je leest hoe laat je mag beginnen, maar ook hoe laat je moet stoppen met klussen. Erg handig om te weten. Jij kunt je gang gaan, zonder scheve gezichten te krijgen. Lees dit blogbericht dus helemaal tot het eind, om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Hoe laat mag je beginnen met klussen?

Hoe laat mag je beginnen met klussen?

Wetten rondom klussen. Tenminste, deze verwacht je misschien. Er zullen vast geschreven regels zijn die jou als klusser vertellen, hoe laat je mag beginnen hiermee. Het zal je dan ook verbazen, dat deze er helemaal niet zijn.

Dit staat ook nergens beschreven. Het is niet gek dat hier veel verwarring over ontstaat. Het gevolg? Discussies en scheve gezichten. Maar, hoe kun je dan weten hoe laat je mag beginnen met klussen? Dat is op zich niet moeilijk om uit te vinden. Je houdt hierbij vooral rekening met de volgende partijen:

  • De buurtbewoners
  • De gemeente waar jij woonachtig bent

De buurtbewoners

Om te kunnen bepalen hoe laat je mag beginnen met klussen, kun je het beste langs de buren zelf gaan. Leg uit dat je wil gaan klussen en wat je hierbij van plan bent. Zodoende weten de buren waar het lawaai vandaan kan komen. Dit voorkomt al veel onbegrip. Daarbij kunnen jullie onderling afspreken op welke tijden je aan de slag kunt en mag gaan.

De gemeente waar jij woonachtig bent

Ook kun je langs de gemeente gaan waar je woont. Sterker nog, dit is een aanrader om te doen. Er zijn namelijk gemeentes die toegestane tijden hanteren. Zo kom je al een stapje verder.

In principe mag klussen de hele dag. Het is jouw huis en jouw terrein. Komt hier lawaai bij kijken? Dan word het anders natuurlijk. Hier kunnen mensen last van krijgen. Behalve overleg met de buren en met de gemeente, kun je een algemene richtlijn aanhouden. Zo weet je zeker dat je het juiste doet. In principe mag je hier vanaf half 8 ’s ochtends mee beginnen.

Hoe laat mag je beginnen met klussen?

Hoe laat mag je beginnen met klussen in het weekend?

Bovenstaande informatie heeft jou verteld hoe laat je mag beginnen met klussen. Geschreven regels en wetten zijn er dus niet. Je weet nu wel hoe je het kunt oplossen en wat de algemene richtlijn is hierbij.

Echter geld deze informatie voor een doordeweekse dag. Daarbij is er dus ook in het weekend een richtlijn. Ook hier kun je je aan houden. Naast het overleg met de buren natuurlijk. Het is verstandig om in het weekend na half 11 ’s ochtends te beginnen. In de weekenden liggen mensen graag wat langer op bed en genieten zij graag van de rust die het weekend bied.

Hoe laat moet je stoppen met klussen?

Niet alleen is de begintijd van het klussen van belang. De eindtijd is net zo belangrijk. Wanneer dit de gehele avond in beslag neemt, zullen maar weinig buurtgenoten hier begrip voor hebben. Dit geld met name voor buurtbewoners die jonge kinderen op bed hebben liggen.

Stop niet later dan half 11 ’s avonds met klussen. Dit geld voor een doordeweekse dag. Mochten er jonge kinderen in de buurt wonen, anticipeer hier dan op en stop er wat eerder mee. Hier zullen veel mensen jou dankbaar voor zijn. In het weekend liggen de tijden anders. Dat heb je hierboven al kunnen lezen.

Dit geld ook voor de eindtijd. Nogmaals zijn er geen bepaalde regels, maar wel een norm. Klus in het weekend niet langer door dan tot half 5 ’s middags. Geniet zelf, maar laat ook de buurtgenoten genieten van een rustig weekend. Met name tijdens de zomermaanden, wanneer de meeste mensen buiten leven. Niemand vindt het prettig om het geklop van een hamer of het lawaai van een machine op de achtergrond te horen.

Waarom is klussen zo ideaal?

Niet iedereen vindt klussen even leuk. Voor veel mensen is het tijdrovend en vergt het veel geduld. Daarbij komen de twee linkerhanden erg vaak voor.

Dit geld vast niet voor jou. Jij bent een doe-het-zelver en je bent hier gek op. Maar, waarom is klussen eigenlijk zo ideaal om te doen? Wellicht kunnen de volgende punten jou wel over de streep trekken:

  • Door zelf meubels of accessoires te maken, kun je veel geld besparen. Je hebt alleen de aanschafkosten van materialen. Deze liggen vaak een stuk lager.
  • Je kunt iets maken dat naar het zin is. Iets in de winkel vinden dat voldoet aan jouw wensen en eisen? Dat is niet altijd makkelijk.
  • Is jouw project af? Wat zal dat veel voldoening geven.
  • Klussen ontspant. Je kunt je zinnen even verzetten. De focus ligt ergens anders op. Dat zorgt voor ontspanning.

Conclusie – Zo word klussen veel leuker

De toegestane tijden van klussen zijn niet altijd even duidelijk. Dat is niet gek. Er zijn tenslotte geen geschreven regels. In dit blogbericht hebben we alles verteld over de tijden rondom het klussen. Je weet hoe de algemene richtlijn eruit ziet en hoe je hierachter kunt komen. Hier hoeft dus geen verwarring meer over te ontstaan.

Freds BouwtekeningenVoor het klussen heb je een aantal dingen nodig. Logisch natuurlijk. Hierbij kun moet je niet alleen aan gereedschap denken. Een bouwtekening is niet te missen. Het laat je zien hoe het project eruit komt te zien en wat je nodig hebt. Alleen zo kan het slagen.

Voor de beste bouwtekeningen, ga je naar Freds Bouwtekeningen. Dit zijn dé bouwtekeningen voor doe-het-zelvers. Ze zijn makkelijk af te lezen en dus ideaal in gebruik. Door het Freds Bouwtekeningen Pakket aan te schaffen en te downloaden, beschik je binnen enkele minuten over meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Zo heb je voor ieder project altijd een tekening bij de hand.

Leave a comment