Hoe maak je een bureau van steigerhout?

Hoe maak je een bureau van steigerhout? Als je lekker achter je bureau wilt zitten met je laptop, kun je ervoor kiezen om een bureau in een winkel uit te kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om een steigerhouten bureau te maken. Een steigerhouten bureau biedt voordelen tegenover een kant en klaar bureau kopen. Steigerhout is vooral erg sterk materiaal en ziet er robuust en stijlvol uit. Hier lees je hoe je een zelf een bureau van steigerhout maakt.

Hoe maak je een bureau van steigerhout?

meubels maken van steigerhoutHoewel het vrij makkelijk is om gewoon naar een meubelwinkel te gaan voor je nieuwe bureau, heeft het ook wel wat om zelf je eigen steigerhouten bureau te maken. Steigerhout wordt steeds populairder. Dat komt vooral om de kwaliteit van het hout en het uiterlijk.

Steigerhout is vooral heel mooi en als je een beetje praktisch bent, kun je je bureau precies zo maken als je zelf wilt. Zelfs als je helemaal geen klusser bent is het mogelijk om zelf een bureau te maken. Hiervoor heb je dan alleen de juiste instructies nodig.

Op het internet is het mogelijk om een bouwtekening te downloaden die je stap voor stap vertelt hoe jij je eigen bureau van steigerhout maakt. Als je eenmaal door hebt hoe simpel het is, is de kans groot dat je nog meer meubels zelf gaat maken.

Om een bureau van steigerhout te maken heb je natuurlijk steigerhout nodig. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere materialen die je nodig hebt. Hierbij kun je denken aan schroeven, spijkers en eventueel verf of lak.

Je maakt een steigerhouten bureau het makkelijkst met een duidelijke bouwtekening. Met goede instructies hoeft het niet moeilijk te zijn.

Steigerhouten meubels maken

Steigerhouten meubels maken is vooral heel leuk. Daarnaast is het ook een fijn gevoel als je je eigen gemaakte meubels in gebruik kunt nemen. Veel mensen maken bijvoorbeeld een steigerhouten loungebank voor in de tuin, zodat ze met mooi weer lekker buiten kunnen zitten.

Een groot voordeel van steigerhout is dat het bestand is tegen weer en wind. Het maakt dus niet uit of je meubel van steigerhout constant in de regen staat. Als je een meubel hebt gemaakt met steigerhout, heb je al snel zin om nog meer meubels te maken. Het is vooral een leuke hobby dat enorm veel voldoening geeft.

Wat je moet weten voor je begint

hoe maak je een steigerhouten plantenbak

Als je voor het eerst een steigerhouten bureau gaat maken is het goed om te weten dat je beter direct alle materialen in huis kunt halen. Een veel voorkomend probleem bij beginners, is dat ze niet genoeg of niet de juiste materialen in huis halen, waardoor ze tussendoor weer terug moeten naar de bouwmarkt.

 

Ook kan het voorkomen dat je een foutje maakt tijdens het zagen van je steigerhout. Hierdoor kan het zijn dat je niet meer genoeg hout hebt om je project af te maken. Daarom is het altijd een goed idee om meer steigerhout te kopen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Zo houdt je vooraf al rekening met eventueel afvalhout.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het steigerhout dat je nodig hebt voor je project, vooraf al op maat te laten zagen bij de bouwmarkt. Dat scheelt je thuis veel werk en troep van zaagsel. Natuurlijk kan het ook juist heel leuk zijn om alles zelf te doen.

Als laatste is het ook een goed idee om te zorgen dat je goed gereedschap hebt. Als je geen goede zaag hebt, wordt het heel lastig om je steigerhout mooi recht te zagen. Als je zelf niet de juiste gereedschappen hebt, is het een goed idee om die vooraf al aan te schaffen. Het kost je een eenmalige investering, maar je kunt het daarna steeds weer opnieuw gebruiken.

Zelf je ontwerp kiezen

Een groot voordeel van je eigen meubels maken is dat je als je wilt zelf je ontwerp kunt kiezen. Als je bijvoorbeeld een bureau in de meubel winkel koopt, moet je het doen met wat te koop is. Als jij een uniek idee hebt is dat goed te doen door zelf je meubel in elkaar te maken.

Wel is het belangrijk dat je je ontwerp goed afmeet zodat alle stukken goed op elkaar aansluiten. Als je nog nooit eerder een meubel hebt gemaakt, kan dat behoorlijk lastig zijn. In de meeste gevallen ben je dan het beste af om je eerste meubel te maken met een bouwtekening. Na mate je dan vaker een meubel hebt gemaakt, weet je ongeveer hoe lang bepaalde dingen moeten zijn en kun je ook experimenteren zonder een bouwtekening.

Hoe vaker jij aan de slag gaat met steigerhouten meubels, hoe makkelijker het wordt en hoe meer plezier je er uiteindelijk aan zult beleven. Mocht je niet veel vertrouwen hebben in je eigen kunnen, dan kun je er altijd nog voor zorgen dat er iemand bij is om je te helpen.

10.000 bouwtekeningen

Fred's BouwtekeningenAls je van plan bent om een steigerhouten bureau te maken, is het een goed idee om daarvoor een bouwtekening te downloaden. Hierdoor weet je precies hoe veel hout je nodig hebt, welke andere materialen je nodig hebt en hoe je het bureau klaar maakt voor gebruik.

Wist je dat je op het internet 10.000 bouwtekeningen kunt downloaden voor allerlei verschillende steigerhouten meubels? Deze bouwtekeningen zijn ontworpen door Fred. Hij is een professionele klusser die in zijn carrière al heel veel verschillende meubels heeft gemaakt.

Omdat hij precies weet hoe je deze meubels maakt, heeft hij een pakket gemaakt waarin hij al zijn bouwtekeningen heeft gebundeld. Hiermee kun jij vrijwel alle soorten meubels maken, zonder dat het je veel moeite kost. Het enige dat je hoeft te doen is het stappenplan te volgen.

Daarnaast krijg je bij de bouwtekeningen ook een boodschappenlijstje waarop alle materialen en gereedschappen staan die je nodig hebt. Zo weet je in de bouwmarkt precies wat je moet hebben en kun je daarna direct aan de slag. Benieuwd naar de bouwtekeningen van Fred? Neem dan eens een kijkje op zijn pagina. 

Leave a comment