Hoe maak je een steigerhouten achterwand bed?

Wist je dat het niet langer nodig is om alle meubels in een dure meubelspeciaalzaak te maken? Nee, dankzij steigerhout kan je ontzettend veel meubelen zelf gaan maken. Denk hierbij aan een kast, een bed, een tafel en de achterwand van een bed. Wil je graag meer weten over het maken van een steigerhouten achterwand voor je bed? Lees dan zeker even dit artikel door.

Met een goed bed kan je een perfecte nachtrust verkrijgen. Deze nachtrust is ontzettend belangrijk voor de rest van de dag. Voldoende nachtrust biedt je namelijk de gewenste concentratie en voldoende energie. Met deze energie kan je de beste resultaten op werk/school behalen. Maar, zover is het dus nog niet. Nee, je moet eerst de goede nachtrust gaan verkrijgen. Dat kan je onder andere doen door een goed bed te hebben. Het steigerhouten bed kan je volledig zelf maken, waarbij je vervolgens alleen nog een goede lattenbodem en goed matras aan moet schaffen.

Om de finishing touch aan het bed te geven, is het aan te raden om een achterwand te maken. Deze achterwand laat je bed er fraaier uit zien, zorgt ervoor dat je jouw hoofd niet tegen de muur kunt stoten en kan ook handig zijn voor bijvoorbeeld de verlichting. Kortom: het maken van een steigerhouten achterwand voor je bed is absoluut aan te raden.

Waarom steigerhout gebruiken?

Wellicht vraag je je af waarom we specifiek benoemen dat je de achterwand van steigerhout moet maken. Nou, steigerhout brengt enkele specifieke voordelen met zich mee. Zo is deze houtsoort makkelijk bewerkbaar. Dit betekent dat je makkelijk het hout op de juiste afmetingen af kunt zagen én vervolgens ook nog het gewenste kleurtje kunt geven.

Daarnaast is steigerhout ontzettend sterk en robuust. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de constructie van de achterwand altijd stabiel is. Daarnaast kan je ook van een lange levensduur genieten. Je kunt jarenlang met ontzettend veel plezier van je bed inclusief steigerhouten achterwand gebruik maken.

Doe het zelf

Tot slot is het ook een voordeel dat steigerhout behoorlijk voordelig is. In de plaatselijke bouwmarkt en/of houthandel kan je voor een relatief laag bedrag het steigerhout aanschaffen. Mede hierom is het vele malen voordeliger om zelf de achterwand voor je bed te gaan maken. Je kunt uiteraard ook de achterwand in een meubelspeciaalzaak aanschaffen, maar dan lopen de kosten al snel op.

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat je het beste met steigerhout aan de slag kunt gaan. Welke benodigdheden moet je hebben? Welke voorbereidingen moet je zoal treffen? En welk stappenplan kan je volgen voor het maken van een steigerhouten achterwand voor je eigen bed? Je leest het in dit artikel!

De voorbereidingen

Voor het maken van een steigerhouten achterwand moet je meerdere voorbereidingen treffen. Zo is het allereerst van belang om goed na te denken over het ontwerp. Hoe moet de achterwand er uit komen te zien? Welke kleur moet de achterwand krijgen? Welke afmetingen moet de achterwand krijgen? Met name de afmetingen spelen een belangrijke rol.

De achterwand moet namelijk perfect aansluiten op de rest van het bed. Daarnaast moet je ook rekening houden met de aanwezige ruimte in de slaapkamer. Wellicht wil je ook nog gebruik maken van nachtkastjes? In dat geval moet je daar ook de ruimte voor uit trekken en rekening mee houden bij het ontwerp.

Wij kunnen je in ieder geval als advies meegeven om het ontwerp helemaal uit te tekenen. Op die manier krijg niet alleen jij, maar ook je partner een duidelijk beeld van de achterwand. Bovendien zie je dankzij het ontwerp direct of de afmetingen kloppen en of je hier helemaal tevreden mee bent.

De benodigdheden

Heb je het ontwerp voor de steigerhouten achterwand van je bed helemaal gemaakt? Dan moet je wel de juiste benodigdheden in huis gaan halen. Allereerst heb je het juiste gereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan een schuurmachine om het steigerhout perfect op te schuren. Daarnaast is ook een zaagmachine noodzakelijk voor het op maat maken van het steigerhout.

Ook is het aan te raden om een goede boormachine in huis te hebben. Bij een achterwand is het namelijk van belang dat de constructie erg stevig is. Hierdoor is het noodzakelijk om de verschillende steigerhouten planken goed aan elkaar vast te maken. Dat kan perfect met een boormachine.

Uiteraard moet je ook voldoende steigerhout in huis halen. Dit kan je gemakkelijk doen bij de plaatselijke bouwmarkt of houthandel. Voordeel is dat het steigerhout niet al te kostbaar is. Ons advies is, mede daarom, om iets meer steigerhout in te slaan dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Mocht je onverhoopt een foutje maken, heb je altijd nog voldoende steigerhout achter de hand.

Het maken van een steigerhouten achterwand bed

Fred's Bouwtekeningen

Zo, heb je ook alle benodigdheden in huis gehaald? Dan kan je beginnen met het maken van het steigerhouten achterwand bed. De stappen die je hiervoor dient te nemen, zijn niet bijster ingewikkeld. Dat komt met name door de simpele vormgeving van een achterwand. In de meeste gevallen is een achterwand namelijk gewoon rechthoekig en wordt deze tegen een muur aan gezet. Zodoende hoef je niet moeilijk te gaan doen met ingewikkelde vormen.

Wil je graag een handige handleiding voor het maken van een steigerhouten achterwand voor je bed? In dat geval kunnen we ook de bouwtekening van Fred aanraden. Freds bouwtekeningen zijn ontzettend populair en bevatten ook meerdere tekeningen voor het maken van een steigerhouten achterwand voor je bed. Met deze bouwtekeningen kan je moeiteloos zelf aan de slag gaan.

Vind je het ook leuk om andere meubelen van steigerhout te gaan maken? In dat geval is het al helemaal aan te raden om gebruik te maken van Freds bouwtekeningen. Door de jaren heen heeft Fred ruim 10.000 bouwtekeningen bij elkaar verzameld. Zodoende heb je altijd de juiste bouwtekening bij de hand. Wil je ook graag gebruik maken van Freds bouwtekeningen? Klik dan op deze link en schaf voor een relatief laag bedrag onbeperkte toegang tot de bouwtekeningen aan!

Leave a comment