Hoe maak je een steigerhouten aquarium meubel?

Ben je van plan om een aquarium te nemen? Dan heb je natuurlijk veel mogelijkheden als het gaat over een meubel voor het aquarium. Als je op deze pagina bent gekomen is de kans groot dat jij op zoek bent naar een manier om een steigerhouten aquarium meubel te maken.  Het mooie aan het maken van steigerhouten meubels is dat je het zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Als jij een kast wilt maken met allerlei vakjes, is het natuurlijk al een stuk lastiger, maar als jij een simpele steigerhouten aquarium meubel wilt maken, kan dat binnen een paar uurtjes voor elkaar zijn.

In dit blogbericht lees je meer over hoe je een steigerhouten aquarium meubel maakt en wat je er allemaal voor nodig hebt. Lees daarom zeker verder.

Waarom steigerhouten meubels?

Er zijn veel verschillende materialen te kiezen als je aan de slag gaat met het maken van je eigen meubels. Toch zijn er veel mensen die ervoor kiezen om aan de slag te gaan met steigerhouten meubels. Dat komt vooral omdat steigerhouten meubels robuust zijn en lang mee gaan.

Steigerhouten meubels geven je huis en tuin een unieke uitstraling. Een ander voordeel van steigerhout is dat je er makkelijk mee kunt klussen. Steigerhout is namelijk makkelijk te zagen en te boren.

Als je ervoor kiest om met steigerhout aan de slag te gaan kun je ervan uit gaan dat je meubels zeer lang mee zullen gaan. Dat betekent dat als je een meubel hebt gemaakt, je niet snel weer een nieuw meubel hoeft te maken.

Hoe maak je een steigerhouten aquarium meubel?

Je hebt een aquarium en wilt daar natuurlijk een mooi meubel bij hebben. Je kunt dan twee dingen doen. Je kunt naar een meubelwinkel gaan om daar je aquarium meubel aan te schaffen. Of je kiest ervoor om je eigen steigerhouten meubels te maken.

Als je ervoor kiest om je eigen steigerhouten meubels te maken, heb je daarvoor een aantal dingen nodig:

  • Steigerhout
  • Schroeven
  • Spijkers
  • Gereedschappen
  • Bouwtekeningen

Een van de makkelijkste manieren om je eigen steigerhouten aquarium te maken is door gebruik te maken van een bouwtekening. Hier kun je namelijk precies zien wat je allemaal nodig hebt en hoe het meubel uiteindelijk in elkaar gezet moet worden.

Steigerhouten meubels maken tips

Het mooie van het gebruik maken van bouwtekeningen is dat je al bij de bouwmarkt het steigerhout op maat kan laten zagen. Dit scheelt je heel veel tijd tijdens het maken van je steigerhouten aquarium meubel.

4 tips bij het maken van je eigen steigerhouten meubels

Vooral als je je eerste steigerhouten meubel gaat maken komt er veel op je af. Hoeveel hout heb je precies nodig. Welke schroeven en spijkers moet je gebruiken? Hoe lang duurt het om mijn meubel te maken?

Om je direct op weg te helpen geven we je alvast een aantal tips waarvan het belangrijk is om aan te denken.

1. Haal altijd meer hout dan je nodig hebt

Als je van plan bent om het steigerhout zelf te gaan zagen, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je altijd wat meer hout meeneemt dan je eigenlijk nodig hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je een foutje maakt tijdens het zagen waardoor je een stuk van het steigerhout niet meer kunt gebruiken.

Als je dan niet voldoende hout hebt meegenomen moet je weer terug naar de bouwmarkt om steigerhout te kopen. Een andere methode om een te kort aan steigerhout te voorkomen is door het al bij de bouwmarkt op maat te laten zagen.

2. Neem ruim de tijd

Vooral als het je eerste project gaat beginnen is het belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen. Als je eigenlijk maar 3 uur de tijd hebt, is het wellicht een goed idee om een andere dag te kiezen voor het maken van je steigerhouten aquarium meubel. Het eerste project kan soms wel 5 of 6 uur in beslag nemen.

Daarnaast is het resultaat ook veel mooier als je het niet met haast hoeft te maken. Je kunt het meubel dan netjes afwerken.

3. Het formaat van je aquarium

Het is natuurlijk mooi om een een steigerhouten aquarium meubel te maken via een bouwtekening. Toch is het belangrijk om te weten dat als je bijvoorbeeld een ombouwmeubel gaat maakt, dat het aquarium wel in het meubel past. Het kan namelijk voorkomen dat de maten van het meubel niet overeenkomen met de grootte van je aquarium. Daarom is het belangrijk om dit wel goed op elkaar af te stemmen.

4. Zorg voor het juiste gereedschap

Het kan heel vervelend zijn als je net bij een bepaalde stap van de bouwtekening bent aangekomen en je er dan achterkomt dat je niet de juiste materialen en gereedschappen hebt. Dit kan er voor zorgen dat je tijdens het maken van je steigerhouten aquarium meubel weer terug moet naar de winkel omdat je niet alles hebt. Dat kost je vooral veel tijd en moeite.

Daarom is het belangrijk om voordat je aan de slag gaat, eerst goed te kijken of je alle materialen en gereedschappen bij de hand hebt.

Fred’s bouwtekeningen

Fred's Bouwtekeningen

Je weet nu wat er voor nodig is om een mooi steigerhouten aquarium meubel te maken. De beste manier om het te maken is door gebruik te maken van een bouwtekening. Dankzij een bouwtekening weet je precies welke stappen je moet zetten om het meubel te maken en in elkaar te zetten.

Ook weet je dan precies welke middelen je nodig hebt om je project tot een succes te maken. Met Fred’s  bouwtekeningen heb je voor vrijwel alle soorten meubels wel een bouwtekening. Ook een bouwtekening voor een steigerhouten aquarium meubel kun je bij Fred’s bouwtekeningen vinden. Op de website van Fred’s bouwtekeningen kun je meer dan 10.000 bouwtekeningen met 1 druk op de knop downloaden.

Als je een keer zelf een steigerhouten meubel hebt gemaakt, is de kans groot dat je er in de toekomst meer zal maken. Benieuwd naar de 10.000 bouwtekeningen van Fred? Neem dan eens een kijkje op zijn pagina voor meer informatie.

Klik hier om naar de 10.000 bouwtekeningen te gaan >>

 

Leave a comment