Hoe maak je een steigerhouten bloembak?

Hoe maak je een steigerhouten bloembak? Als je op zoek bent naar een nieuwe bloembak voor je planten of bloemen, is het natuurlijk makkelijk om naar een tuincentrum te gaan en er één te kopen. Toch kan het ook een hele leuke uitdaging zijn om je eigen bloembak te maken. Een van de meest populaire manieren om een eigen bloembak te maken is met steigerhout. Dit is simpel te doen door naar de bouwmarkt te gaan en daar steigerhout te kopen.

Een plantenbak van steigerhout maken, is een van de makkelijkste dingen die je kunt maken met steigerhout. Dat komt omdat planten bakken in de meeste gevallen rechte vormen hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om er een kunstwerk van te maken. Dan wordt het project direct al een stuk lastiger.

Hoe maak je een steigerhouten bloembak?

Om een steigerhouten bloembak te kunnen maken heb je natuurlijk steigerhout nodig. Daarnaast moet je ook weten welke maten het hout moet hebben. De makkelijkste manier om achter de juiste maten te komen is door een bouwtekening te downloaden. Met zo’n bouwtekening kun je namelijk precies zien hoe veel hout je nodig hebt en welke andere materialen.

Hoewel het maken van een steigerhouten bloembak een van de makkelijkste steigerhouten projecten is, kun je je er maar beter niet op verkijken. Het is namelijk makkelijk om het hout verkeerd af te zagen waardoor de gedeeltes van de bloembak niet mooi op elkaar aansluiten.

hoe maak je een steigerhouten plantenbak

Voordat je gaat beginnen met het maken van je eigen steigerhouten bloembak, raad ik je aan om eerst te kijken welke middelen je allemaal nodig hebt. Een bloembak of plantenbak maken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen en kan met één of twee uurtjes gedaan zijn.

Maar als je niet direct alle materialen in huis haalt die je nodig hebt, bestaat de kans dat je tijdens het klussen aan je project weer terug moet naar de bouwmarkt. Dit kost vaak onnodig veel tijd en dat is zonde.

Steigerhouten meubels maken

Als je voor het eerst aan een steigerhout project gaat beginnen, is het vooral een goed idee om rustig aan te doen. Vaak wil je de meubels snel af hebben en is een foutje makkelijk gemaakt. Daarom raad ik je aan om vooral je tijd te nemen en er gewoon een dag voor uit te plannen. In de meeste gevallen heb je maar een paar uurtjes nodig om je steigerhouten meubels te maken, maar als je haast hebt, gaat het snel mis.

De kans is groot dat jij alle benodigde gereedschappen al in huis hebt. Als je niet zeker weet of dat zo is raad ik je aan om voordat je aan de klus gaat beginnen te kijken of je alle gereedschappen hebt.

Zo niet, dan kun je deze gereedschappen op je boodschappenlijst zetten. Veel mensen vinden het leuk om wat te experimenteren. Ze gaan dan aan de slag zonder gebruik te maken van een bouwtekening en komen er dan achter dat het toch moeilijker is dan verwacht. Een van de grootste fout die gemaakt wordt is het verkeerd afzagen van het steigerhout.

Als je dat namelijk fout doet, kun je dat hout niet meer gebruiken. Daarom is het een goed idee om altijd meer steigerhout aan te schaffen dan dat je in eerste instantie nodig bent.

Zo kun je het jezelf nog veroorloven om een foutje te maken. Daarnaast kan een bouwtekening je helpen om je project direct met een succes af te ronden. Je weet dan namelijk precies wat je moet doen om het meubel goed in elkaar te zetten.

Kies een mooie dag om te klussen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is een stuk leuker om een steigerhouten bloembak te maken als het mooi weer is. Aangezien dat niet altijd het geval is, kun je het maar beter vooraf plannen. Het zou jammer zijn als je net bent begonnen met je project, als het plotseling met bakken uit de lucht komt.

Ook is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je aan de slag gaat op een vrije dag. Je kunt er dan voor kiezen om alleen aan de slag te gaan, of ervoor kiezen om iemand uit te nodigen en samen lekker gaan klussen.

hoe maak je een steigerhouten eettafel

Mijn ervaring is dat het over het algemeen een stuk gezelliger en leuker is om samen te klussen dan dat je alleen aan de slag gaat. Helemaal als het je eerste keer is, kunnen extra toeziende ogen je behoeden voor het maken van fouten.

Als je je eerste project hebt afgerond, is de kans groot dat er snel meer projecten zullen volgen. Steigerhouten meubels maken is namelijk een leuke klus en geeft ontzettend veel voldoening.

Fred’s Bouwtekeningen

Als jij van plan bent om aan de slag te gaan met je eerste steigerhouten project, is het een goed idee om daarvoor een bouwtekening te gebruiken. Je weet dan precies welke materialen je nodig hebt en er wordt ook precies uitgelegd hoe je het project tot een succes maakt.

Fred's Bouwtekeningen

Als je op zoek bent naar geschikte bouwtekeningen voor je project, zijn de bouwtekeningen van Fred een echte aanrader. Hij heeft in zijn carrière als klusser meer dan 10.000 verschillende meubels gemaakt en heeft van al die klussen een bouwtekening gemaakt.

Al deze 10.000 bouwtekeningen kun je op zijn website in één keer downloaden. Zoals al eerder gezegd is de kans groot dat als jij een project succesvol hebt afgerond, er nog veel meer projecten zullen volgen. Hoe mooi is het dan dat je je volgende project gewoon van een lijstje kunt uitzoeken en direct weet hoe je het project moet volbrengen.

Ben jij benieuwd welke bouwtekeningen je allemaal krijgt op de pagina van Fred?  Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen op Fred’s bouwtekeningen. Je kunt dan voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet. Wel kan ik je zeker aanraden de bouwtekeningen te gebruiken. Dat levert je zeer mooie resultaten op.

Klik hier om een kijkje te nemen op de pagina van Fred’s bouwtekeningen…

 

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>