Hoe maak je een steigerhouten computerkast?

Een computer staat eigenlijk nooit mooi in de woonkamer. Daarom is het een goed idee om een mooie computer kast te maken waarmee je de computer kunt opbergen als de computer niet meer wordt gebruikt. Maar hoe maak je dan zo een computerkast? Of kun je er beter een kopen. In dit blogbericht lees je wat je nodig hebt om een computerkast van steigerhout te maken en waarom dat beter is dan een computerkast kopen. Lees verder.

Hoe maak je een steigerhouten computerkast?

Om een steigerhouten computerkast te maken heb je natuurlijk een aantal dingen nodig. Maar voordat je kunt bepalen wat je precies nodig hebt is het eerst belangrijk om te weten wat voor een soort computerkast je wilt gaan maken.

Zelf kies ik er altijd voor om eerst een bouwtekening te downloaden voor het ontwerp van de computerkast, voordat ik naar de bouwmarkt ga. Een goede website om bouwtekeningen te downloaden van allerlei soorten steigerhouten meubels is Fred’s bouwtekeningen. Hierover vertel ik later meer.

Om een steigerhouten computerkast te maken heb je de volgende dingen nodig:hoe maak je een steigerhouten plantenbak

  • Steigerhout
  • Schroeven
  • Spijkers
  • Deurscharnieren
  • Wielen voor onder de kast
  • schuif strips voor het uitschuiven van het toetsenbord.

Met deze informatie kun je natuurlijk niet zo veel omdat je natuurlijk precies moet weten hoe veel je van alle materialen nodig hebt. Voordat je aan de slag gaat met het maken van je eigen steigerhouten computerkast, raad ik je zeker aan om eerst de bouwtekening te downloaden. Dankzij een bouwtekening kun je namelijk stap voor stap te werk gaan en weet je precies hoe veel je van alles nodig hebt.

Zelf kijk ik ook altijd naar de afmetingen van het hout dat ik nodig heb en laat ik de stukken hout al vast op maat zagen bij de bouwmarkt. Dit scheelt me thuis heel veel werk en troep van zaagsel.

Steigerhouten computerkast zelf maken of kopen

Je vraagt je vast af of het wel echt een goed idee is om je steigerhouten computerkast zelf te maken. Een kant en klare computerkast kopen is natuurlijk veel makkelijker. Een van de grootste reden waarom ik zou aanraden om de steigerhouten computerkast wel zelf te maken is omdat het veel voordeliger is. In bijna alle gevallen ben je veel goedkoper uit als je zelf een meubel maakt van steigerhout dan wanneer je een meubel zou kopen in de winkel. In sommige gevallen scheelt het je wel meer dan 150 euro.

Daarnaast vind ik het zelf altijd heel erg leuk om aan de slag te gaan met het maken van een nieuw steigerhouten meubel. Het kost even wat werk maar als het resultaat eenmaal staat ben ik altijd super trots. Daarom raad ik je aan om ook zeker zelf aan de slag te gaan met je eigen meubels.

Waarop moet je letten bij het maken van je steigerhouten computerkast?

Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten als je zelf je steigerhouten computerkast gaat maken is dat het heel belangrijk is dat de afmetingen van het hout kloppen. Als er maar een klein beetje speling in zit de afmeting passen de delen van de steigerhouten computerkast niet meer op elkaar en kun je het hele stuk hout weggooien. Daarom kies ik er in de meeste gevallen voor om het hout vooraf al op maat te laten zagen bij de bouwmarkt. Een zaagfoutje is zo gemaakt.

Als je er wel voor kiest om zelf het steigerhout op maat te maken, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je altijd wat extra hout hebt op reserve. Als je dan een fout maakt tijdens het zagen hoef je niet helemaal terug naar de bouwmarkt om nieuw hout te kopen.

Klussen voor beginners

Daarnaast is het ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je direct alle gereedschappen bij de hand hebt. Het is namelijk heel vervelend als je van plan bent om het meubel in elkaar te zetten en je hebt bijvoorbeeld geen elektrische schroevendraaier. Zelf heb ik daardoor eens alles met de hand aan moeten draaien waardoor ik heel veel meer tijd kwijt was.

Ook is het belangrijk om voordat je aan de slag gaat al te weten welke soort steigerhouten computerkast je wilt gaan maken. De beste manier om dit te doen is door een bouwtekening uit te zoeken waarmee je een steigerhouten computerkast kunt maken.

10.000 bouwtekeningen downloaden

Toen ik op zoek was naar een manier om mijn eerste steigerhouten meubel te maken, kwam ik er al snel achter dat het een goed idee was om bouwtekeningen te gebruiken voor het maken van steigerhouten meubels. Op het internet zijn heel veel verschillende soorten bouwtekeningen te verkrijgen, maar ik kwam uiteindelijk bij de bouwtekeningen van Fred terecht. Hier kreeg ik de mogelijkheid om 10.000 bouwtekeningen in één keer te downloaden.

Fred's Bouwtekeningen

Sinds ik mijn eerste meubel heb gemaakt met deze bouwtekeningen ben ik erachter gekomen dat Fred het je heel makkelijk maakt om je eigen steigerhouten meubels te maken. Ik ben zelf begonnen met een steigerhouten hoekbank voor in de tuin, maar al snel kwam daar een steigerhouten tafel en keukenblok voor in de tuin bij. Inmiddels heb ik zelf al tientallen meubels gemaakt met behulp van de bouwtekeningen van Fred’s bouwtekeningen en is het onwijs leuk om te doen.

Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je steigerhouten meubels goed te maken. Ook krijg je bij de bouwtekeningen een boodschappenlijstje voor alle middelen die je nodig hebt om het meubel te kunnen maken.

Ben jij benieuwd of er ook een bouwtekening is voor een steigerhouten computerkast? De kans is groot dat je keuze hebt uit het maken van verschillende modellen. Neem daarom snel een kijkje op de website van Fred’s bouwtekeningen en ga vandaag nog aan de slag met het maken van je eigen steigerhouten computerkast. Met de bouwtekeningen van Fred gaat het je zeker lukken. Als ik het kan, kan jij het natuurlijk ook.

Klik hier om direct naar de website van Fred’s bouwtekeningen te gaan. 

 

Leave a comment