Hoe maak je een steigerhouten eettafel?

Hoe maak je een steigerhouten eettafel? Als je een steigerhouten eettafel wilt maken is de kans groot dat jij op zoek bent naar kwaliteit. Steigerhouten meubels gaan over het algemeen lang mee en zijn bestand tegen weer en wind. Hierdoor is een steigerhouten eettafel ook prima geschikt om in de tuin te laten staan. Het feit dat jij op zoek bent naar een manier om je eigen steigerhouten eettafel te maken, betekent dat jij interesse hebt in klussen. Het maken van een steigerhouten eettafel is een leuke creatieve klus en met de juiste middelen kan iedereen het doen.

Hier vertellen we je hoe je een steigerhouten eettafel maakt, welke benodigdheden je nodig hebt en waarop je moet letten voordat je begint aan je project. Lees verder.

Waarom een steigerhouten eettafel?

Als je op zoek bent naar een eettafel heb je daarin natuurlijk enorm veel keuze. Het kan zijn dat jij de eettafel in huis wilt neerzetten of in de tuin. Vooral als je een eettafel voor in de tuin wilt hebben is het een verstandig idee om een eettafel van steigerhout te maken. Dat komt vooral omdat steigerhout ijzersterk is en bestand is tegen alle weersomstandigheden in Nederland.

Je kunt er dan voor kiezen om een steigerhouten eettafel te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een eettafel te maken. Als je een beetje van klussen houdt, is het een leuke uitdaging om je eigen meubels te maken.

Als je nu nog niet weet hoe je ermee moet beginnen, lees dan vooral dit hele artikel. Hier vertellen we je namelijk hoe je het beste zelf een steigerhouten eettafel kunt maken.

Hoe maak je een steigerhouten eettafel?

Om een steigerhouten eettafel te maken heb je natuurlijk steigerhout nodig. Als je naar de bouwmarkt gaat, kun je aan de hand van je bouwtekening een medewerker vragen om direct bepaalde

steigerhout salontafel maken

planken al op maat te laten snijden. Hierdoor hoef je dan alleen nog maar de eettafel in elkaar te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om steigerhout te kopen en de planken zelf op maat te maken.

Het is wel belangrijk dat je voldoende steigerhout koopt, omdat de kans bestaat dat je een fout maakt waardoor je een stuk steigerhout verliest omdat je het niet meer kunt gebruiken.

De beste manier om een steigerhouten eettafel te maken, is aan de hand van een goede bouwtekening. Je weet dan precies wat je allemaal nodig hebt om de tafel te maken, maar ook hoe je het moet maken.

Ja, je kunt ervoor kiezen om zelf creatief te zijn, maar de kans bestaat dan dat de houten planken die jij op maat gemaakt hebt niet goed op elkaar aansluiten. Daarom is het een beter idee om een bouwtekening te gebruiken.

Wat heb je ervoor nodig?

Een steigerhouten eettafel maken begint met de juiste materialen. Als je een bouwtekening gebruikt kun je precies zien wat je allemaal nodig hebt om die specifieke tafel te maken. Je hebt steigerhout nodig, schroeven, een boormachine, een zaag etc. Daarnaast heb je vooral ook tijd nodig om de steigerhouten eettafel te maken.

Het kan best een tijdje in beslag nemen als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Daarentegen als jij een ervaren klusser bent kan de klus al binnen een uurtje of 2 geklaard zijn.

Veel beginnende klussers houden geen rekening met de juiste en voldoende materialen waardoor ze tussen het klussen door nog weer terug moeten naar de bouwmarkt om meer materialen te kopen.

Hierdoor duurt het voor beginnende klussers vaak langer om een eigen tafel te maken dan voor ervaren klussers. Ook kan het zijn dat je een fout maakt tijdens het klussen waardoor je bepaalde onderdelen weer uit elkaar moet halen en opnieuw moet beginnen. Als je dan niet voldoende hout hebt moet je ook weer terug naar de bouwmarkt.

Daarnaast is het ook een goed idee om rekening te houden met het weer. Als het de hele dag regent is het natuurlijk een stuk minder leuk om je eigen steigerhouten eettafel te maken. Daarom kun je er beter een mooie dag voor uitkiezen.

Ook is het vooral als je voor het eerst je eigen tafel gaat maken, het samen te doen met iemand anders. Hierdoor wordt het maken van je eigen steigerhouten tafel een stuk makkelijker en leuker dan wanneer je er helemaal alleen voor staat.

Fred's bouwtekeningen
Bron: Fred’s bouwtekeningen

10.000 bouwtekeningen

Zoals al eerder beschreven in dit bericht is het een goed idee om een bouwtekening te downloaden waarmee je je eerste steigerhouten eettafel maakt. De kans is groot dat als je het leuk vindt om een steigerhouten eettafel te maken, je het ook leuk vindt om andere steigerhouten meubels te maken.

Wist je dat je direct 10.000 bouwtekeningen kunt downloaden voor steigerhouten meubels? Hier vindt je uiteraard ook een bouwtekening voor een steigerhouten eettafel. Na het downloaden van de bouwtekeningen kun je zo veel steigerhouten meubels maken als je zelf wilt.

De bouwtekeningen waarover ik het heb zijn van Fred’s bouwtekeningen. Hijzelf is een ervaren klusser die altijd veel plezier heeft gehad in het maken van zijn eigen meubels. Omdat hij het ook mogelijk wil maken voor jou om je eigen meubels te maken, heeft hij van al zijn projecten een makkelijk te volgen bouwtekening gemaakt. Met deze bouwtekeningen weet je precies wat je nodig hebt om bepaalde meubels te maken. Ook wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je dat het beste aanpakt.

Als je nog nooit eerder een steigerhouten eettafel hebt gemaakt, raad ik je zeker aan om eens te kijken naar de bouwtekeningen van Fred. Hiermee wordt het zelfs voor de absolute beginner makkelijk om meubels te maken.

Ben jij benieuwd naar Fred’s bouwtekeningen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Fred. Dan kun je voor jezelf bepalen of je wat aan de bouwtekeningen hebt of niet.  Ook krijg je daar meer informatie over steigerhouten meubels. Klik hier om een kijkje te nemen op de pagina van Fred.

Leave a comment