Hoe maak je een steigerhouten plantenbak?

Hoe maak je een steigerhouten plantenbak? Als je op zoek bent naar een nieuwe planten bak kun je ervoor kiezen om er een te kopen, of zelf te maken. Het zelf maken van meubelen brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt de plantenbak dan namelijk precies zo maken als je zelf wilt en het is vaak nog een stuk goedkoper ook nog. Wel is het belangrijk dat je de juiste materialen in huis hebt en dat je weet hoe je de plantenbak moet maken.

De makkelijkste manier om je eigen plantenbak te maken is aan de hand van een bouwtekening. Ben jij benieuwd hoe jij je eigen plantenbak van steigerhout maakt? Lees dan verder.

Wat is een steigerhouten plantenbak?

Een steigerhouten plantenbak is niets anders dan een plantenbak die van steigerhout gemaakt is. Steigerhouten meubelen zijn populairder dan ooit omdat ze voor zowel in huis als in de tuin geschikt zijn.

Als je eenmaal steigerhouten meubels in huis hebt gehaald, ervaar je direct hoe goed de kwaliteit is van steigerhouten meubels. Ze gaan over het algemeen lang mee en blijven er ook een lange tijd mooi uit zien.

Mocht je steigerhouten plantenbak dan na een tijd minder mooi worden, heb je zelfs nog de mogelijkheid om de slechte plekken bij te werken, of een aantal planken te verwisselen met nieuwe. Vooral als je zelf je steigerhouten meubels maakt, weet je natuurlijk precies hoe het werkt.

Waarom zou je er zelf een maken?

Een van de grootste voordelen van een steigerhouten plantenbak zelf maken is dat het veel scheelt in de kosten. Als je een kant en klare plantenbak koopt, ben je al snel honderden euro’s kwijt. Door het zelf te maken kun je zo maar onder de honderd euro blijven en bespaart het je dus veel geld. Daarnaast is het ook een voordeel dat je zelf kunt bepalen hoe de plantenbak eruit komt te zien. Er zijn namelijk verschillende bouwtekeningen beschikbaar voor verschillende afmetingen.

Fred's bouwtekeningen

 

Wanneer je ervoor kiest om je plantenbak te kopen, merk je al snel dat het aanbod niet zo heel groot is en de plantenbakken er veel hetzelfde uit zien. Daarom is het zeker een idee om aan de slag te gaan met het maken van je eigen steigerhouten meubels. Niet alleen krijg je dan een beter resultaat, het geeft ook nog eens voldoening om je eigen gemaakte meubels in de tuin of in je huis te hebben staan.

Hoe veel werk is het om een steigerhouten plantenbak te maken?

Hoe lang het duurt voordat jij je steigerhouten plantenbak in elkaar hebt ligt helemaal aan jezelf. Ook ligt het er maar net aan hoe handig je bent. Met een paar uurtjes, een goede bouwtekening en de juiste materialen hoeft het maken van je eigen steigerhouten plantenbak geen hele dagtaak te worden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je vooraf al de juiste materialen in huis haalt. Een veel voorkomende fout bij het maken van eigen meubels is dat je niet alle materialen in huis hebt waardoor je tussendoor je project moet stoppen om terug te gaan naar de bouwmarkt.

Dat kost je natuurlijk een hoop tijd. Ook is het belangrijk om altijd meer steigerhout te kopen dan dat er op de bouwtekening aangegeven staat. Het kan namelijk gebeuren dat er tijdens het zagen iets mis gaat waardoor je wat hout verliest en niet meer kunt gebruiken.

Als je dan precies voldoende steigerhout hebt gekocht, bestaat de kans dat je je project niet meer kunt afmaken omdat je niet genoeg hout hebt. Neem dus altijd meer hout mee dan dat je op de bouwtekening leest.

Daarnaast gaat het ook een stuk sneller als je niet in je eentje gaat klussen maar wat hulp regelt. Met zijn tweeën gaat het maken van een steigerhouten plantenbak veel makkelijker en sneller. Daarnaast is het vaak ook een stuk gezelliger om samen aan het klussen te gaan.

Hoe pak je het aan?

Voordat je begint is het een goed idee om eerst even de bouwtekening van je project goed door te lezen. Zo weet je direct al welke stappen je allemaal moet zetten om tot het resultaat te komen. Als je dan de bouwtekening goed hebt doorgelezen weet je ook precies welke materialen en gereedschappen je allemaal nodig hebt. Als je denkt dat je een aantal materialen al in huis hebt, kun je eerst die materialen bij elkaar zoeken voordat je naar de bouwmarkt gaat.

Dat scheelt je natuurlijk al weer wat geld. Daarna is het tijd om naar de bouwmarkt te gaan en de materialen te kopen die je nog niet in huis hebt. Denk er hierbij aan dat je voldoende steigerhout meeneemt.

hoe maak je een steigerhouten plantenbak

Eenmaal thuisgekomen met de materialen is het een goed idee om alle materialen uit te stallen en te sorteren. Zo weet je precies wat bij elkaar hoort en hoef je niet telkens te zoeken naar die ene maat spijker of je schroevendraaier.

Daarna kun je beginnen met de stappen af te werken die de bouwtekening je laat zien. Het is hierbij belangrijk om precies te doen wat het stappenplan je vertelt, omdat je anders kans hebt dat een gedeelte van de steigerhouten plantenbak niet gaat passen.

Na wat werk en een gezellige dag, heb jij je steigerhouten plantenbak klaar en kun je als je nog tijd overhebt naar een tuincentrum gaan voor potgrond en eventueel planten voor in de plantenbak. Zo heb je in één dag je hele project afgerond en heb je een nieuw item om te aanschouwen als je thuis bent.

10.000 bouwtekeningen

Heb je zelf geen bouwtekeningen en heb je geen idee hoe je een steigerhouten plantenbak in elkaar zet? Dan raad ik je aan eens te kijken naar Fred’s Bouwtekeningen. Daar kun je namelijk 10.000 steigerhouten bouwtekeningen downloaden zodat jij alle meubels kunt maken die jij je maar wenst.

De bouwtekeningen zijn zo makkelijk mogelijk gemaakt, zodat het voor jou ook makkelijk is om de meubels te maken. Met de bouwtekeningen van Fred, wordt een steigerhouten meubel maken super makkelijk. Benieuwd naar de bouwtekeningen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Fred’s bouwtekeningen.

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>