Hoe maak je een steigerhouten tv meubel?

Steigerhout is een prachtig product. Je kunt het makkelijk bewerken. Het hout is speciaal behandeld en gedroogd vuren, zeer geschikt om prachtige meubels met een robuuste uitstraling van te maken. Wat dacht je eigen steigerhouten tv meubel. Een echte eye catcher voor in de woonkamer. Die zeker zal opvallen bij vrienden en familie. Wil jij een steigerhouten tv meubel gaan maken? Ga er vandaag nog mee beginnen. Koop de juiste bevestigingsmaterialen. Haal het benodigde steigerhout in huis. Zorg dat je gereedschap compleet is. Freds bouwtekeningen zorgt voor een heldere uitleg en goede tekening.

Bij het maken van een steigerhouten tv meubel moet je rekening houden met verschillende dingen. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen waar je de kabels van de elektronica laat. Op welke plek in huis komt het meubel te staan. Wil je wel deurtjes in het meubel of een open meubel zonder deurtjes. Maar ook welke apparaten moeten er uiteindelijk in het tv meubel worden geplaatst.

Waarom je eigen steigerhouten tv meubel maken

Steeds meer mensen maken hun steigerhouten tv meubel zelf. Het is ontzettend leuk om te doen. Eenvoudiger met de duidelijke bouwtekening. Je bespaard veel geld door het zelf te doen. Het bewerken van steigerhout is met goed gereedschap ook nog eens eenvoudig. Je kunt de planken makkelijk op maat zagen en bevestigen. Bovendien staat een zelfgemaakte meubel van massief materiaal ook nog eens mooi, het brengt een warme sfeer in huis. Genoeg reden om aan de slag te gaan het het bouwen van je eigen steigerhouten tv meubel.

Zelf een steigerhouten tv meubel maken lastig? Dat hoeft echt niet zo te zijn met een goede bouwtekening. Het kopen van benodigde materialen. Maar ook het klaarzetten van de juiste gereedschappen. Zo zorg je voor een goede voorbereiding om de klus te klaren. Zo maak je er een mooi project van.

Materialen voor het bouwen van je steigerhouten tv meubel

Voor het bouwen van je eigen tv meubel heb je materialen nodig. Deze materialen zijn omschreven in de bouwtekening. De steigerhouten planken. De materialen als schroeven en spijkers om deze te bevestigen. Maar ook de accessoires die het meubelstuk zullen afmaken, wat dacht je van de handgrepen of scharnieren.

De steigerhouten planken zelf zijn er in verschillende soorten te koop. Je hebt ruwe of gladde steigerplanken. Maar ook nieuw tot echt gebruikte verouderde steigerplanken.

Steigerhouten meubels maken tips

Gebruikt steigerhout is vergrijsd. Daarnaast hebben ze ook prachtige gebruikssporen. Hiermee kun je daarom eindeloos variëren en een geheel eigen rustieke tv meubel maken met de look die je wilt.

Bij het kiezen van accessoires als handgrepen of scharnieren heb je eveneens de keuze uit verschillende materialen. Wanneer je het steigerhout niet zal bewerken is ijzer of messing een goede combinatie. Kies je ervoor om het meubel te verven, bijvoorbeeld wit. Dan kun je kiezen voor moderne vaak gelakte grepen. Er is veel keuze in soorten grepen waardoor je naar eigen smaak kan combineren of variëren.

Behandeling van een steigerhouten tv meubel

In de regel heeft steigerhout geen behandeling nodig. Het is een prachtig gehard product.  Wanneer je het steigerhouten tv meubel wel wil behandelen, bijvoorbeeld door te verven is glad geschaafd steigerhout de beste keuze. Deze kun je makkelijker schuren en voorzien van een eerste laklaag.

Kies met voorkeur gedroogde steigerplanken uit het hart. Dit voorkomt dat het hout zal werken. Dat verkleint de kans op kieren en scheuren in het hout. Voor een goede hechting van de lak is grondverven belangrijk. Zorg dat je de grondverf laag na drogen schuurt voor een glad resultaat. Waarna het verven met een kleur naar keuze kan beginnen.

Een goede tip is het behandelen van lastig te bereiken delen voor het in elkaar zetten van het meubelstuk. Zo bescherm je de steigerhouten tv kast optimaal.

Welke gereedschappen heb je nodig om steigerhout te bewerken

Voor het bewerken van steigerhout is goed gereedschap belangrijk. Door de speciale behandeling en manier van drogen is steigerhout harder dan ander vurenhout. Bij gebruikte steigerdelen moet je daarbij ook rekening houden met spijkers en cement in het hout. Het gereedschap dat je nodig hebt is een meetlint of duimstok, handzaag, winkelhaak, potlood voor het aftekenen.

Verder is een accuboor handig voor het schroeven. Om steigerhout op maat te maken kun je gebruik maken van een afkort zaag.

Zo ben je verzekerd van recht gezaagde planken met een haakse hoek. Met hardere houtsoorten als steigerhout kan een afkort zaag veel lawaai maken. Goede gehoorbescherming is daarom prettig. Bij gebruikt steigerhout kan er metaal in de planken aanwezig zijn dat je niet altijd ziet. Dit kan bij het zagen splinteren. Om je ogen te beschermen is een veiligheidsbril belangrijk.

Heb je zelf geen afkort zaag? Bij veel bouwmarkten kunnen ze het steigerhout voor je op maat zagen. Vraag bij jouw bouwmarkt of ze je hiermee kunnen helpen.

Werkwijze om jouw steigerhouten tv meubel te maken

Eigenlijk is het ontzettend eenvoudig. Door de duidelijke omschrijving kun je direct aan de slag. De tekeningen laten je zien wat je wanneer moet doen. Maar ook wat je op dat moment nodig hebt, bijvoorbeeld aan gereedschap of materiaal. Dat zorgt voor een plezierige werkwijze waarmee je tijd zal besparen. Om het tv meubel te maken dat je voor ogen hebt hoef je echt geen timmerman of meubelmaker te zijn. Volg jij de tekeningen, dan komt het helemaal goed!

Aan de slag met Freds Bouwtekeningen?

Fred's BouwtekeningenMaak van het steigerhouten tv meubel maken geen jarenplan. Met Freds bouwtekeningen gaat dat zeker lukken. Je bent verzekerd van een heldere uitleg die je stap voor stap laat zien wat je moet doen. Geen gedoe of onduidelijkheden meer. Het bouwen kan beginnen.

Je bespaard hierdoor veel tijd met Freds bouwtekeningen. Een prettig idee! Bovendien krijg je ook toegang tot veel meer bouwtekeningen. Ook is de informatie die je nodig hebt makkelijk te vinden.

Door Freds bouwtekeningen haal je verschillende voordelen in huis. Je hebt direct zicht op het eindresultaat. Je bent geen uren druk met zoeken naar oplossingen op internet. Met de tekeningen kun je direct aan de slag om jouw steigerhouten tv meubel te maken.

 

 

 

 

 

 

Freds Bouwtekeningen promoten aan het einde

Leave a comment