Hoe maak je steigerhout glad?

Ben jij als doe-het-zelver dol op klussen en maak je het liefst al je meubelen helemaal zelf? Grote kans dat je voor het materiaal steigerhout hebt gekozen en staat te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Vooral gezien steigerhout duurzaam is en je er alle kanten mee op kunt gaan. Maar, wat nu als je robuust steigerhout hebt of deze vol met scherpe kantjes zit? Hoe maak je steigerhout glad?

Je zit er tenslotte niet op te wachten dat het hout vol zit met splinters. Bovendien kun je door het steigerhout glad te maken ervoor zorgen dat het nóg langer mee kan gaan. Op deze manier kan vocht minder makkelijk het hout binnendringen en beschadigen. Je leest het al. Steigerhout glad maken is een essentiële stap.

Steigerhout glad maken en hoe je dat precies kunt gaan doen? Dat gaan we in dit blogbericht uitzoeken. Wat dat betreft zit je helemaal aan het juist adres. Lees het blogbericht helemaal tot het einde en je kunt als doe-het-zelver vrijwel direct aan de slag gaan met steigerhout.

Hoe maak je steigerhout glad?

Hoe maak je steigerhout glad en hoe krijg je dat precies voor elkaar? Dat zijn twee vragen die we in dit blogbericht gaan onderzoeken.

Steigerhout glad maken is niet een enorm tijdrovend klusje, maar vanzelfsprekend wel iets wat even moet gebeuren. Het laatste waar je tenslotte op zit te wachten, dat zijn splinters of schaafplekken tijdens gebruik. Hoe maak je steigerhout glad? Nou, heel simpel.

Hoe krijg je steigerhout glad? Jij weet, na het lezen hiervan, precies hoe je dit als doe-het-zelver voor elkaar kunt krijgen. Hier zijn meerdere manieren voor die je zou kunnen toepassen:

  • Gebruikmaken van een schuurmachine: Het makkelijkste en meest effectieve om steigerhout glad te maken, dat is met de schuurmachine. Dit gaat ook wat sneller. Kies hierbij voor een grove korrel. De grove korrel is namelijk het beste in staat om het hout netjes glad te maken.
  • Een schuurpapiertje: Werk je liever met de hand als doe-het-zelver? Dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Kies ook hierbij voor een schuurpapiertje dat een grove korrel heeft. Bijvoorbeeld korrel 60, korrel 80 of korrel 120.
  • Aflakken: Is schuren niet zo aan jou besteed en pak je het liever wat efficiënter aan? Dan kun je ook een dergelijke lak gebruiken. De lak zorgt er als het ware voor, dat de splinters en oneffenheden niet naar de oppervlakte komen.

Hoe steigerhout glad maken? Met de bovenstaande tips weet jij hoe je het kunt aanpakken. Weet jij al voor welke manier je wilt gaan?

Waarom steigerhout glad maken?

Wanneer je gebruikmaakt van steigerhout, kun je vrijwel direct profiteren van veel voordelen. Niet geheel onterecht dat het houtsoort zeer populair is en veelal gebruikt word. Zowel binnen- als buitenshuis.

Een robuuste uitstraling bij het steigerhout, dat is een look waar veel gebruikers voor willen gaan. Hoewel je de uitstraling wellicht zelf robuust wilt houden, is het toch nodig om het steigerhout van te voren glad te maken. Waarom steigerhout glad maken? Dat heeft eigenlijk verschillende redenen. Namelijk:

Veilig gebruikmaken van de meubels

Of het nu een picknicktafel, schommel, of een ligbed word. Je wilt hoe dan ook veilig gebruik kunnen maken van de steigerhouten meubels. Je zit er niet op te wachten dat jij zelf, je visite of de kids last krijgen van splinters. Dit kan best pijnlijk zijn.

Door het steigerhout glad te maken, verwijder je deze splinters effectief en kan er altijd veilig gebruik gemaakt worden hiervan.

Hoe maak je steigerhout glad?

Het steigerhout gaat veel langer mee

Het houtsoort is op zichzelf al vrij duurzaam. Met andere woorden; het kan erg lang mee. Toch kun je verschillende dingen doen om de levensduur te verlengen. Eén van die dingen is het steigerhout glad maken.

Door het hout glad te maken, kun je voorkomen dat bijvoorbeeld vocht in het hout trekt en het beschadigd. Vocht en hout is tenslotte geen goede combinatie.

Het ziet er veel stijlvoller uit

Dat steigerhout al stijlvol is van zichzelf, hoeft niet te betekenen dat het niet nóg stijlvoller kan. Dat kan namelijk wel. Dit kan je doen door het glad te maken.

Hierdoor word de uitstraling verbeterd en ziet het er nog veel toffer uit als daarvoor. Alleen daarvoor zou je het al doen. Toch?

De voordelen van steigerhout op een rijtje

Als rasechte doe-het-zelver ben je vanzelfsprekend helemaal op de hoogte van alle verschillende houtsoorten en de bijkomende voordelen.

Hoewel je hiervan op de hoogte bent, zou het ook makkelijk kunnen dat je op dit moment totaal niet gecharmeerd bent van dit houtsoort en je je afvraagt welke voordelen jij hier als doe-het-zelver uit zou kunnen halen. Dat komt goed uit. Die voordelen, die zetten we nog even voor je op een rijtje, zodat je deze duidelijk hebt.

  • Een groot voordeel, waarvan veel gebruikers gecharmeerd zijn, is dat steigerhout nauwelijks tot geen behandeling nodig heeft. Hierdoor kun je al genieten van een vrij lange levensduur.
  • De levensduur kun je makkelijk verlengen. Bijvoorbeeld door het hout glad te maken of door het af te dekken. Mocht je het buiten hebben staan.
  • Je kunt verschillende kanten op met het hout. Van meubels tot aan schuttingen. Ook in de badkamer is het te gebruiken. Ideaal.
  • Steigerhout is niet al te duur en kun je dus redelijk goedkoop krijgen. Een mooi meegenomen voordeel.
  • Ook van de uitstraling zijn veel mensen gecharmeerd. Zo doet het bijvoorbeeld denken aan de zomer en aan vakanties in het buitenland.

Conclusie

Hoe maak je steigerhout glad en waarom zou je steigerhout glad willen hebben? Dat en nog veel meer hebben we in dit blogbericht onderzocht. Als doe-het-zelver weet je nu precies hoe je aan de slag kunt gaan en hoe je van steigerhout iets kunt gaan maken.

Freds BouwtekeningenWeet je hoe je steigerhout glad kunt maken, maar heb je geen idee wat je uiteindelijk wil gaan bouwen? Dat is helemaal niet erg. Freds Bouwtekeningen kan je daar namelijk bij helpen.

Freds Bouwtekeningen is er namelijk speciaal voor de doe-het-zelver. Dus ook voor jou! Schaf het Freds Bouwtekeningen Pakket aan, download deze en krijg direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen. Wanneer ga jij beginnen?

1 thought on “Hoe maak je steigerhout glad?”

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>