Is steigerhout goedkoop?

Is steigerhout goedkoop? – Ben jij als doe-het-zelver gecharmeerd van steigerhout? Je bent niet de enige. Plus, we kunnen je er geen ongelijk in geven. Zelfs steigerhouten meubels maken is een goede én goedkopere oplossing. In eerdere artikelen hebben we je toegelicht wat je van steigerhout kunt maken en hoe je dit kunt aanpakken.

Echter ben je hiermee nog een stap te ver. Voordat je steigerhouten meubels kunt maken, heb je voldoende steigerhout nodig om dit voor elkaar te krijgen. De daadwerkelijke aanschafprijs van steigerhout is niet voor iedereen duidelijk. Is steigerhout goedkoop óf zul je er duurder aan moeten?

Deze vraag gaan we in dit artikel voor je beantwoorden. Mocht je alles willen weten goedkope steigerhouten planken kopen, dan zit je hier helemaal goed!

Is steigerhout goedkoop?

Is steigerhout goedkoop?

De uiteindelijke prijs van steigerhout is niet overal hetzelfde. Het ligt aan de houthandelaar zelf en aan de conditie van het hout. Je zou het niet direct zeggen, maar robuust en gebruikt steigerhout kost in verhouding meer dan de wat gladdere planken.

Er zijn verschillende plekken waar je steigerhout relatief goedkoop kunt aanschaffen. Mocht je actief op zoek zijn naar goedkoop steigerhout, dan is het ons advies om meerdere houthandelaren met elkaar te vergelijken. Bovendien bieden ook websites en bouwmarkten het nodige aan.

Of steigerhout goedkoop is? We kunnen hieruit concluderen dat het aan de situatie ligt. Door te vergelijken en niet direct akkoord te gaan met een prijs, ben jij prima in staat op de goedkoopste planken eruit te kunnen halen voor jouw doe-het-zelf project. Hoe tof klinkt dat?

Is steigerhout goedkoper?

Kijkend naar andere houtsoorten, springt steigerhout er direct uit. Niet alleen om de veelzijdigheid en om hoe het eruit ziet, maar wat betreft de prijs is het een duidelijke winnaar.

Ga je steigerhout namelijk vergelijken met een ander houtsoort? Dan kom je erachter dat steigerhout goedkoop is. Voor een steigerhouten plank betaal je een prijs die varieert tussen de €5 en €25. Hier kun je in ieder geval rekening mee houden. Voor wat je krijgt en de levensduur, is het deze investering meer dan waard.

Is steigerhout bestand tegen vocht?

Over het algemeen is hout niet bestand tegen vocht. Het vocht trekt vrijwel direct in het hout, waardoor het een lelijke kleur krijgt, krom trekt of zelfs scheurt. Bovendien is schimmel een veel geziene gast als gevolg van vocht.

Steigerhout kan over het algemeen prima tegen vocht. Het hout is van binnenuit redelijk waterdicht. Hiermee willen we natuurlijk niet beweren dat vocht geen enkele invloed heeft op steigerhout, want dit kan het namelijk wel hebben.

Wanneer meubels of accessoires voor een langere periode te maken krijgen met vocht of water, dan word het hout op den duur aangetast. Wist je dat je dit kunt voorkomen? Hieronder delen we een aantal handige tips met je.

Is steigerhout goedkoop?

Hoe steigerhout het beste behandelen?

Goedkoop steigerhout aanschaffen is de eerste stap die gezet dient te worden naar jouw eigen project. Echter ben je er dan nog niet. Het is namelijk van groot belang dat je weet hoe je steigerhout het beste kunt behandelen. Op deze manier kun je de levensduur van het hout namelijk verlengen. In het onderstaande overzicht geven we je een aantal handige tips hiervoor:

  • Is de zomer voorbij? Dek je steigerhouten meubels af en verwijder deze van een vochtige ondergrond. Zo krijgt het vocht geen kans om in het steigerhout te trekken.
  • Breng een speciale beits aan. Deze beits vormt een beschermlaag over het hout, waardoor vocht en schimmel voor het grootste deel voorkomen kunnen worden.
  • Wil je het hout een kleurtje geven? Goed idee. Door een speciale verf voor hout aan te brengen creëer je niet alleen een toffe kleur, maar óók een beschermlaag die in het hout trekt. Twee vliegen in één klap.

Hoe vaak moet je steigerhout schoonmaken?

Er zijn verschillende opties om steigerhout te behandelen. De bovenstaande tips die we je hebben gegeven kunnen jou hierbij helpen.

Naast dat steigerhout een behandeling nodig heeft om de levensduur te verlengen, is ook een schoonmaakbeurt op zijn tijd geen verkeerd idee. Dit geld vooral voor steigerhouten meubels. Het beste is om dit minimaal 1 keer per jaar te herhalen. Zo voorkom je namelijk dat viezigheid in het hout trekt.

Ook wat betreft het schoonmaken kun je meerdere methodes gebruiken. Het beste is om een emmer met warm water te gebruiken. Vervolgens kun je het vuil met een zachte borstel of een vaatdoekje eraf wassen. Op deze manier breng je het hout geen onnodige schade toe.

Wat zijn de voordelen van steigerhout?

We willen dit artikel met je afsluiten, door de voordelen van steigerhout voor je op een rijtje te zetten. Steigerhout is niet alleen goedkoop, maar beschikt over meer aantrekkelijke aspecten. Mocht je deze nog niet ontdekt hebben, dan helpen we je nog een handje op weg.

  • Veelzijdig: Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het maken van steigerhout. Niet alleen tuinmeubelen, maar ook woonaccessoires, badkamermeubels en schuttingen.
  • Weinig onderhoud: Over het algemeen heeft steigerhout nauwelijks onderhoud nodig. Die jaarlijkse schoonmaakbeurt is de moeite niet, toch?
  • Sfeer: Omdat steigerhout van zichzelf erg robuust is, brengt dit veel sfeer met zich mee. Dit geld niet alleen voor de achtertuin. Ook binnenshuis kun je je interieur een prachtige update geven. Dit kan al met de kleinste en simpelste aanpassingen.

Conclusie

In vrijwel alle opzichten is het gebruik van steigerhout een van de goedkopere opties. Het is namelijk mogelijk om steigerhout voor een relatief lage prijs aan te schaffen. Belangrijk is om meerdere houthandelaren, websites én bouwmarkten met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je er een voordelige deal uit halen.

Freds BouwtekeningenWe kunnen hiermee dus concluderen dat steigerhout goedkoop is. Zolang je er bereid toe bent goed te zoeken.

Ben jij van plan om steigerhouten meubels te maken? Behalve steigerhout en gereedschap is óók een bouwtekening essentieel om te gebruiken. Hierop staat alle informatie die je nodig hebt. Voor de beste bouwtekeningen ga je naar Freds Bouwtekeningen en download je het Freds Bouwtekeningen Pakket. Hiermee beschik je direct over 10.000 bouwtekeningen. Heel veel succes met jouw klus!

1 thought on “Is steigerhout goedkoop?”

Leave a comment