Kan steigerhout in de badkamer?

Kan steigerhout in de badkamer? Hoogstwaarschijnlijk ben je hier terechtgekomen omdat jouw badkamer een flinke update kan gebruiken. Mocht je als doe-het-zelver de ontwikkelingen rond het klussen in de gaten hebben gehouden de afgelopen jaren, dan kan het vele gebruik hiervan je vast niet ontgaan zijn.

Tegenwoordig is steigerhout een populair houtsoort en word het bijna overal toegepast. In achtertuinen, woonkamers en soms dus ook badkamers. Het nadeel van een badkamer is echter, dat het een vochtige plek is en dat meubelen daaronder kunnen leiden als je deze niet behandeld. Je vraagt je dan ook vast af of steigerhout überhaupt wel kan in de badkamer. In dit artikel ga ik je onder andere helpen bij het beantwoorden van deze vraag.

Steigerhout kan inderdaad toegepast worden in de badkamer. Sterker nog, het is er uitermate geschikt voor. Wil jij weten waarom steigerhout zo geschikt is voor in de badkamer? Lees het artikel dan helemaal tot het einde om daarachter te komen.

Kan steigerhout in de badkamer?

Zoals je al hebt kunnen lezen, kan steigerhout perfect gebruikt worden in jouw badkamer. Het gebruik van steigerhout is tegenwoordig erg in opkomst. Dat geld voor zowel in- als rondom het huis. De badkamer is wat dat betreft geen uitzondering op de regel.

Steigerhout is juist een hele goede keuze om te gebruiken in de badkamer. Maar, hoe zit dat eigenlijk? Waarom is steigerhout juist zo geschikt? Dat kan een aantal redenen hebben:

 • Steigerhout is een houtsoort dat van zichzelf veel sfeer geeft. Of dat nu in de achtertuin, de woonkamer of de badkamer is. Je begrijpt, het gebruik van steigerhout kan de badkamer direct een toffe update geven. De hele badkamer verbouwen, dat hoeft dus niet altijd.
 • Steigerhout staat erom bekend dat het een erg sterk houtsoort is. Perfect dus voor in badkamers.
 • Als je het hebt over duurzame badkamermeubels, dan heb je het hoe dan ook over steigerhout. Vanwege de duurzaamheid van dit hout word er vaak voor gekozen, ook voor in de badkamer dus.

Je ziet dat er veel uiteenlopende redenen zijn waarom je voor steigerhout in de badkamer zou moeten kiezen. Ben je nog niet helemaal overtuigd wat dit onderwerpt betreft? Geeft niks, we gaan er in dit artikel nog genoeg aandacht aan besteden. Straks ben jij misschien wél overtuigd.

Kan steigerhout in de badkamer?

Zitten er voor- of nadelen aan het gebruik van steigerhout in de badkamer?

Als je de eerste alinea’s van dit artikel hebt gelezen, dan zal het je vast opgevallen zijn dat er al veel voordelen van steigerhout op te noemen zijn. Maar, is dat ook echt zo? Zitten er alleen maar voordelen aan het gebruik van steigerhout in de badkamer, of zijn er ook nadelen? We gaan het checken.

Om te beginnen kijken we eerst samen naar de voordelen van steigerhout in de badkamer.

 • Het geeft direct veel sfeer, dat geld zeker voor de badkamer
 • Met dit houtsoort kan je veel kanten op. Houd je van een tropische uitstraling, of mag het wat jou betreft wel wat strakker? Alles is mogelijk.
 • Het is een zeer duurzaam houtsoort, wat jaren meekan. Goed voor het milieu en voor de portemonnee natuurlijk. Dat je er lang van kan genieten, dat is een ding dat zeker is.
 • Bijna alles kan gemaakt worden van steigerhout. Dat is een groot voordeel. Het is maar net wat jij graag wilt.

Dan gaan we nu door naar de nadelen van steigerhout in de badkamer. Met deze zul je écht rekening moeten houden.

 • Steigerhout is een erg sterk houtsoort, maar dat betekent niet dat het onverwoestbaar is. Denk je eens in hoeveel vocht in een badkamer vrijkomt. Je zult het hout dus goed moeten behandelen en bijhouden om het mooi te houden.

Hoe houd ik dat steigerhout in de badkamer mooi?

Dat er meer voordelen als nadelen zitten aan dat steigerhout, daar ben je nu wel achter gekomen. Het hoeft niet direct een nadeel te zijn, maar je zult het toch moeten onderhouden om het mooi en naar je zin te houden. Het is maar net of jij daar toe in staat bent.

Mocht je het niet als een nadeel zien en de uitdaging graag aan willen gaan, dan is het belangrijk om te weten hoe je het steigerhout mooi houd in de badkamer. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Kan steigerhout in de badkamer?

Om ervoor te zorgen dat het vocht het steigerhout niet aantast en lelijk maakt, kan je dit behandelen met een soort extra laagje, dat als het ware vocht absorberend is. Dit wordt ook wel een\washing genoemd. Deze washing is een doorzichtige laag, zonder kleur die jouw meubel beschermd tegen het vocht

Mocht je het meubel liever met een mooie kleur willen beschermen, dan kan dat ook. Er zijn genoeg verfsoorten die het meubel beschermen tegen vocht én het een mooie kleur geeft. Je ziet, keuze zat! Laat je hier altijd goed over adviseren.

Hoe pas ik steigerhout toe in de badkamer?

Je kan steigerhout op verschillende manieren toepassen in de badkamer. Daar bedoel ik mee dat je verschillende onderdelen in de badkamer van steigerhout kan laten maken of deze zelf maken. Om je hier een idee van te geven, vindt je hieronder een overzicht:

 • Maak het badkamermeubel van steigerhout
 • Bekleed een bepaalde muur met het prachtige hout
 • Voeg accessoires in de badkamer toe die van steigerhout gemaakt zijn
 • Zoek je nog een mooie kast voor de handdoeken? Maak deze van steigerhout voor een toffe look.

Conclusie – Hoe maak ik een steigerhouten badkamermeubel?

Kan steigerhout in de badkamer? Je hebt in het artikel kunnen lezen dat dit prima kan en dat het zelfs enorm geschikt is.

Behalve dat, weet je nu ook wat de voor- en nadelen hiervan zijn, en weet je hoe je het hout mooi kan houden.

Freds BouwtekeningenWil jij zelf aan de slag gaan met steigerhout voor in de badkamer, maar heb je nog geen idee hoe je moet beginnen? Dan is Freds Bouwtekeningen dé uitkomst voor jou als doe-het-zelver. Hier vind jij namelijk het Freds Bouwtekeningen Pakket, met daarin maar liefst 10.000 bouwtekeningen.

Mocht jij een beetje hulp willen bij het bouwen van bijvoorbeeld steigerhouten badkamermeubels, dan is dat natuurlijk ideaal! Meer dan 30.000 doe-het-zelvers hebben hier al enthousiast gebruik van gemaakt.

Leave a comment