Klussen op grote hoogtes? Kies voor de beste telescopische ladder!

Jij als doe-het-zelver draait je handen niet om voor een klus die plaatsvindt op grote hoogtes. Dat is een fluitje van een cent voor jou. Zoals bij iedere klus, heb je het juiste gereedschap nodig.

 Voor klussen op grote hoogtes gebruik je een telescopische ladder. Deze ladders onderscheiden zich duidelijk van de traditionele ladders. Mede omdat ze zo veilig zijn.

 Mocht je je afvragen wat een telescopische ladder precies is, dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Hierin kom jij alles te weten over telescopische ladders en kom jij erachter wat de beste telescopische ladder is.

Wat is een telescopische ladder?

Een telescopische ladder is niet heel erg anders dan de traditionele ladders die we kennen als doe-het-zelvers. Toch zit er een duidelijk verschil tussen deze twee. Maar, wat is een telescopische ladder dan precies? Dat ga ik je precies uitleggen.

 

Het belangrijkste aspect van een telescopische ladder is, dat deze grote en hoge werkhoogtes kan bereiken. Denk hierbij aan 3 tot 6 meter. De ladder kan verder uitgeschoven worden dan de traditionele ladders en ze zijn op zo’n manier gemaakt, dat dit op een veilige manier kan. De ladders zijn gemaakt van het stevigste materiaal en hebben vaak ook een Europees keurmerk.

 

Mocht je een klus hebben waarbij je flink de hoogte in moet, zoals het schilderen van een huis of een renovatie, dan is het verstandig om een telescopische ladder in de schuur te hebben staan.

 

Wat is de beste telescopische ladder? Top 3!

Je weet inmiddels wat een telescopische ladder precies is en waarom deze veiliger zijn dan traditionele ladders, zeker als het om grote hoogtes gaat.

 

Mocht jij graag een telescopische ladder willen aanschaffen en wat advies willen, dan raad ik je aan de onderstaande top 3 te lezen. Hierin staan de 3 beste telescopische ladders die er op dit moment zijn. Hier moet jij absoluut een keuze uit kunnen maken.

 

1.     VONROC Professionele Telescopische Ladder – 3.8 Meter – Met Softclose & Dwarsbalk – Veilige en Solide

Zoek jij naar een telescopische ladder die je gemakkelijk kan opbergen? Kies voor de VONROC telescopische ladder en geniet van de vele voordelen die deze ladder met zich meebrengt.

telescopische ladder
Afbeelding van Bol.com

 

De ladder is dus heel erg makkelijk op te bergen na gebruik en tijdens de klus makkelijk te verplaatsen. Of het nu gaat om een renovatie, het lappen van de ramen of een schilderklusje, deze telescopische ladder zal je daar altijd goed bij kunnen helpen. Doordat de telescopische ladder van VONROC een werkhoogte heeft van maar liefst 3.8 meter, word elke klus op grote hoogte een fluitje van een cent.

 

De ladder is gemaakt van de stevigste materialen, waardoor de veiligheid volledig gewaarborgd wordt. Daarnaast is de ladder ook helemaal goedgekeurd door de Nederlandse Warenwet. Met een vertrouwd en veilig gevoel kan jij op de ladder van VONROC klimmen voor het afmaken van je klus. De telescopische ladder is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Voor elke klus is er een ladder beschikbaar:

 

·        3.2 meter

·        3.45 meter

·        3.8 meter

 

 

 

2.     ALDORR Home – Telescopische Vouwladder 6.20 Meter – Met Stabilisatievoet en Soft Closing – Aluminium

Heb jij een klus op een werkhoogte van meer dan 6 meter en zoek jij daarvoor een geschikte en veilige ladder? Kies dan vooral voor de telescopische ladder van het merk ALDORR. Deze ladder kan uitgevouwen worden tot een werkhoogte van 6.20 meter. Deze moet zeker weten aan al jouw wensen en verwachtingen gaan voldoen.

telescopische ladder
Afbeelding van Bol.com

De ladder beschikt over soft closing, wat inhoudt dat de ladder op een veilige en gemakkelijke manier in- en uitgeklapt kan worden. De kans dat je vingers ertussen komen, blijft dus heel erg klein. De ladder kan helemaal uitgevouwen worden of worden gemonteerd in een A-lijn.

Beide opties zijn mogelijk en dat maakt dat de telescopische ladder heel erg veelzijdig is. Wanneer de ladder helemaal is ingeklapt, bereikt deze een lengte van 105 centimeter. Waarom dat handig is? Omdat hij dan perfect in de auto, werkbus of schuur zal passen. Zo kan hij overal mee naartoe worden genomen of worden opgeborgen.

 Na aanschaf van de telescopische ladder van ALDORR, krijg je een 5 jaar durende garantie. Hoe handig is dat? Mocht je deze telescopische ladder van ALDORR in een lagere hoogte willen aanschaffen, dan is dat ook mogelijk:

 

 •         440 cm
 •         500 cm
 •         560 cm
 •         620 cm

 

3.     USK Telescopische Ladder 3.80 Meter – 13 Treden – Met Soft Closing – Telescoop – Aluminium + Gratis Ladder Tas/Hoes

Wil jij je telescopische ladder netjes op kunnen bergen? Kies voor deze ladder van USK en krijg er een gratis hoes bij, die je ladder altijd goed beschermd en netjes houdt.

telescopische ladder
Afbeelding van Bol.com

De ladder zelf is gemaakt van het beste aluminium en kan uitgeklapt worden tot een werkhoogte van 3.80 meter. Dat maakt dat de ladder heel erg geschikt is voor verschillende werkzaamheden in- en rondom het huis of gebouwen. Naast de opberghoes die wordt meegeleverd bij bestelling, wordt de ladder ook geleverd in een stevige doos, waar de ladder in opgeborgen kan worden.

 

De ladder zelf weegt maar 12 kg, waardoor hij erg makkelijk te verplaatsen is. Hier heb je geen hulp bij nodig. Daarnaast heeft de ladder een maximaal draaggewicht van 150 kg. Gereedschap mee naar boven nemen moet dus geen enkel probleem zijn. Wil je telescopische ladder van USK graag bestellen, maar liever in een andere maat? Dan kan dat natuurlijk ook:

 

 •         2 meter
 •         2.6 meter
 •         3.2 meter
 •         3.8 meter
 •         4.4 meter
 •         5.0 meter
 •         5.4 meter
 •         6.2 meter

 

 

Zo kom jij aan een goede bouwtekening!

Na het lezen van de bovenstaande top 3, ben jij prima in staat om een goede ladder uit te kiezen die bij jou en jouw klus past. Maar, wat ook niet mag ontbreken is een goede bouwtekening. Deze kan je natuurlijk zelf maken, maar dat is lang niet altijd zo gemakkelijk. In dat geval ga je naar Freds Bouwtekeningen.

telescopische ladder
klik op de afbeelding

 

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor de doe-het-zelvers die het heerlijk vinden om te klussen, maar niet beschikken over een goede bouwtekening. Je kan simpelweg niet zonder. Door het Freds Bouwtekeningen pakket aan te schaffen beschik jij binnen een paar seconden over meer dan 10.000 bouwtekeningen.

 

De bouwtekeningen zijn op zo’n manier gemaakt, dat ze makkelijk te volgen en af te lezen zijn. Met de bouwtekeningen van Fred wordt iedere klus nóg makkelijker en veel leuker.

 

Conclusie

Telescopische ladders zijn ideaal voor het bereiken van grote werkhoogtes. Bijvoorbeeld bij het schilderen of renoveren van huizen en gebouwen. In het bovenstaande overzicht vind je een top 3 met daarin de beste telescopische ladders van dit moment. Hier zit vast iets voor je tussen.

 

Voor een goede bouwtekening schaf je het Freds Bouwtekeningen Pakket aan van Freds Bouwtekeningen. Hierin vind je meer dan 10.000 geschikte bouwtekeningen die jou gaan helpen bij het afronden van je klus.

 

Leave a comment