Klussen met steigerhout? Dit heb je nodig

Freds bouwtekeningen ervaringenBen je ook graag met je handen bezig en wil je wel eens klussen met steigerhout? Het is goed dat je er dan goed over na gaat denken wat je wil maken, wat je nodig hebt, hoe je dat stapsgewijs in elkaar gaat zetten en met wie je dat gaat doen, of alleen. Daarom leggen we je er graag wat meer over uit en zo kun jij goed voorbereid beginnen met het klussen met steigerhout.

Het is namelijk altijd leuk om met je handen bezig te zijn en om naar een mooi resultaat toe te werken. Of dat je nou een beginnen bent, of je hebt al ervaring, iedereen kan zelf aan de slag. Je zou misschien wel eens een mooi meubelstuk willen maken, stap dan nou van deze gedachten af en ga het realiseren.

Dromen is leuk, maar het is nog veel leuker om deze uit te laten komen en dit kan als je er maar vertrouwen in hebt. Lees daarom dit artikel door en dan kun jij vol enthousiasme aan de slag om wat moois te maken!

Wat ga jij klussen met steigerhout?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat ga je maken? Het is namelijk wel zo fijn om te weten waar je naar toe gaat werken. In steeds meer woningen kom jij steigerhout tegen en dat komt omdat de robuuste planken een persoonlijk tintje geven aan je interieur. Jij kunt dus ook zelf een mooi meubel maken en als het af is in jouw interieur plaatsen.

Wat zal jij trots zijn als je het af hebt, maar eerst nog maar eens nadenken wat je gaat maken. Je zou bijvoorbeeld een tafel kunnen maken, een bank, een stoel, een koffer om speelgoed in op te bergen, of een bed voor de kinderen van steigerhout.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om te maken met steigerhout. Als je weet wat je gaat maken, dan kun jij verder lezen en de spullen verzamelen.

Wat heb je nodig om te klussen met steigerhout?

Je weet inmiddels wat het is geworden, en je weet dus wat je gaat maken. Zorg dan in ieder geval voor een goede bouwtekening. Waarom? Je moet weten hoeveel steigerhout je nodig hebt, maar ook welke andere materialen je nodig hebt. Moet je nog machines huren of lenen bij anderen of heb je alles zelf?

Steigerhouten meubels maken tips

Wanneer je dat voor jezelf op een rijtje hebt kun jij alles klaarleggen en dan kan het echte werk bijna beginnen. Een potlood en meetlint mogen zeker niet gemist worden bij jouw spullen/checklist.

Stappenplan klussen met steigerhout

Hoe ga je het aanpakken? Daar moet iedereen goed over nadenken. De eerste stap is het klaarleggen van je bouwtekening. Deze moet je vervolgens goed bekijken zodat jij weet wat je gaat maken en hoe. Leg alle materialen klaar, zorg dat je tijdens het klussen met steigerhout alles echt voor het pakken hebt en niets tekort komt.

Vervolgens kun jij kijken wat de eerste stap is en dan actie ondernemen. Je werkt zo alle stappen af tot jouw meubel klaar is van steigerhout.

Maar tussendoor is het ook goed om pauze te nemen en het niet te zien als een haastklus.

Je hebt namelijk alle tijd om zelf te klussen en kunt zelf inplannen wanneer je er aan gaat werken. Zorg daarom ook voor een ruimte waar je alles kunt laten liggen, zodat jij er aan verder kunt gaan wanneer daar ruimte voor is.

Samen of alleen klussen met steigerhout?

Dan nog de vraag ga je alleen klussen of samen? Het is altijd leuk om samen met anderen aan de slag te gaan, want je kunt veel van elkaar leren. Als het voor jou de eerste keer is, is het ook fijn om advies in te kunnen winnen van anderen.

Als je al ervaren bent, kan het ook zijn dat je liever alleen wil klussen met steigerhout omdat je het dan kunt doen wanneer je zelf tijd hebt. Bekijk zelf wat voor jou het beste werkt en dan kun je je plannen daar op aanpassen.

Zorg er in ieder geval voor dat je nooit haast hebt als je gaat klussen. Je hebt namelijk altijd meerdere stappen die gezet moeten worden, en dan kun je maar beter de tijd nemen.

Als je alles zo weg kunt leggen dat je er een andere keer weer aan verder kunt werken, dan heb jij het goed voor elkaar. Het is fijn dat je even na kunt gaan hoe je het aan moet pakken en dan kunt klussen. Anderen kunnen jou ook veel leren, dus vraag advies wanneer dat je er niet uit komt.

Freds bouwtekeningen

Fred's BouwtekeningenBen je ook graag bezig en houd je van klussen? Probeer het dan eens met Freds bouwtekeningen. Je zal er echt geen spijt van krijgen als je daar werk van gaat maken. Je krijgt namelijk in totaal meer dan 10.000 kant en klare bouwtekeningen, maar ook plannen en projecten.

Deze kun jij vervolgens zelf op je gemak bekijken en dan stapsgewijs maken. Alles is erg goed uitgelegd en daarom heb je geen ervaring nodig om er aan te beginnen. Een ander voordeel is dat je bij iedere bouwtekening een goede uitleg vindt en dan weet jij precies hoe het in elkaar zit en welke stappen je moet doorlopen om het tot een mooi resultaat te brengen.

Maar ook bevat iedere bouwtekening nog een materiaallijst, je weet dan precies wat je nodig hebt en hoeveel. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Tijd om zelf ook te gaan klussen en na te gaan hoeveel mooie ontwerpen er zijn die jij direct ziet zitten.

Laat het maar eens even op je inwerken en dan kun jij lekker gaan klussen aan de hand van Freds bouwtekeningen. Al veel mensen zijn je voor gegaan, maar het is tijd dat jij er nou werk van gaat maken en zelf gaat klussen!

Benieuwd naar de bouwtekeningen? Bekijk dan de pagina van Fred’s bouwtekeningen>>

 

 

Leave a comment