Kun je meubels maken van tweedehands steigerhout?

Het maken van eigen meubelen is ontzettend leuk. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan en je hoeft niet de hoofdprijs te betalen. De prijzen van meubelen bij bijvoorbeeld een meubelspeciaalzaak kunnen behoorlijk hoog liggen. Daar is bij het zelf maken van meubelen geen sprake van. Het enige wat je daarvoor aan hoeft te schaffen, is het materiaal. Veel mensen kiezen daarbij voor steigerhout. Persoonlijk zijn wij ook een bijzonder groot fan van steigerhout.

Als je meubels van steigerhout gaat maken, moet je wel op enkele zaken letten. Zo is het ontzettend belangrijk dat je de juiste kwaliteit steigerhout koopt. De grote vraag in dit artikel is dan ook: Kun je meubels maken van tweedehands steigerhout? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben dit artikel op basis van onze bevindingen geschreven.

Tweedehands steigerhout

Bij het maken van steigerhouten meubels kan je profiteren van enkele voordelen. Steigerhout is bijvoorbeeld makkelijk te bewerken, is bijzonder sterk en ziet er ook nog eens fraai uit. Dat zijn eigenlijk alleen maar gewenste kenmerken voor de meubels in jouw huis, niet waar? Is het dan ook mogelijk om van die kenmerken/voordelen te profiteren als je tweedehands steigerhout aanschaft?

Om op deze vraag antwoord te kunnen geven, moeten we nader inzoomen op het steigerhout. Van nature is steigerhout bijzonder sterk. Hoe komt dat? Dat heeft met de samenstelling van steigerhout te maken. Deze samenstelling zorgt voor behoorlijk veel kracht en een sterk geheel.

Is het mogelijk dat deze kracht na verloop van tijd komt te vervallen? Nee, eigenlijk niet. Als je tweedehands steigerhout koopt, is dat nog steeds erg stevig. Het is daarbij wel aan te raden om op de staat van het hout te letten. Als het steigerhout jaren buiten in de regen heeft gelegen, kan de regen uiteraard wel voor slijtage hebben gezorgd. Als je echter tweedehands steigerhout van prima kwaliteit in koopt, valt dat te vergelijken met ‘nieuw’ steigerhout. Het hout behoudt de belangrijkste kenmerken: makkelijk te bewerken, krachtig en een fraai design. Deze kenmerken veranderen dus niet als je het steigerhout tweedehands aan gaat schaffen.

Meubels maken van tweedehands steigerhout

Het maken van steigerhouten meubels is prima te doen. Dat is óók absoluut het geval bij tweedehands steigerhout. We kunnen dan ook een duidelijk antwoord op de vraag van dit artikel geven: ja, je kunt meubels maken van tweedehands steigerhout. Zoals we hierboven reeds aan hebben gegeven, behoudt het hout de kracht en de uitstraling. Die twee facetten zorgen er in feite voor dat je probleemloos meubels van tweedehands steigerhout kunt maken.

Hierbij is het wel van belang om het hout eerst goed te behandelen. Dit betekent dat je het steigerhout het beste eerst volledig op kan schuren. Daarmee haal je eventuele lak- en/of beitslagen ook direct van het hout af. In feite begin je vervolgens weer met een schone lei. Door het opschuren van het hout heb je alles effen en netjes weten te maken. Vervolgens kan je gewoon aan de slag met het tweedehands steigerhout.

Indien gewenst kan je het tweedehands steigerhout ook weer in de gewenste kleur lakken/beitsen. Daarmee creëer je ook een geheel nieuwe look van het steigerhout. Als je dat hebt gedaan, zie je soms niet eens meer dat je met tweedehands steigerhout te maken hebt.

De voordelen van steigerhout

Als je zelf meubels gaat maken, is het absoluut aan te raden om naar steigerhout te kijken. Met steigerhout kan je ongelooflijk veel verschillende meubels maken. Dat varieert van een comfortabel bed tot aan een prachtige bank voor in je achtertuin. Steigerhout heeft simpelweg enkele specifieke voordelen, waardoor het materiaal in veel situaties uitermate goed van pas komt. Dat is dus óók het geval als het steigerhout tweedehands is. Met zowel nieuw- als tweedehands steigerhout profiteer je van enkele belangrijke voordelen:

  • Steigerhout is een bijzonder sterke houtsoort. Hierdoor kan je probleemloos meubels maken. Je kunt hierbij simpelweg op de sterkte van het hout vertrouwen.
  • Steigerhout heeft een lange levensduur. Des te meer reden om meubels van tweedehands steigerhout te maken. Je kunt immers voor een lange periode van het steigerhout genieten.
  • Steigerhout is niet al te duur. Dit voordeel gaat zeker op bij tweedehands steigerhout. Tweedehands steigerhout is nóg goedkoper dan nieuw steigerhout. Voor een relatief laag bedrag kan je dan ook de trotse eigenaar van steigerhouten meubels worden. Het enige waar je echt in moet investeren, is je eigen tijd.
  • Steigerhout is makkelijk te bewerken. Wil je een steigerhouten plank op het gewenste formaat afzagen? Geen probleem; dat gaat relatief makkelijk. Wil je het steigerhout een bepaalde kleur geven? Ook dat is geen probleem. Steigerhout is makkelijk te bewerken en valt daardoor bij veel mensen uitermate goed in de smaak.

Bovengenoemde voordelen laten duidelijk zien dat het maken van meubels van steigerhout altijd een goed idee is. Dat is dus ook absoluut het geval als je gebruik van tweedehands steigerhout maakt. Het tweedehands steigerhout is net zo sterk als nieuw steigerhout en is nog goedkoper. We kunnen je dan ook van harte aanraden om aan de slag te gaan met tweedehands steigerhout. Het enige waar je nog naar moet kijken, is naar een handige handleiding.

Freds bouwtekeningen

 

Fred's Bouwtekeningen

Het maken van meubels met tweedehands steigerhout is niet al te lastig. Je moet echter wel met enkele zaken rekening houden. Hoe handig zou het dan zijn als je een handige leidraad tot je beschikking hebt? Dat is mogelijk! Fred heeft in de afgelopen jaren namelijk 10.000 bouwtekeningen verzameld en gemaakt.

Deze complete bundel kan je gemakkelijk en goedkoop aanschaffen van die de website van Freds bouwtekeningen. In deze bundel vind je dan ook allerlei bouwtekeningen terug voor het maken van meubels van tweedehands steigerhout. Met deze bouwtekeningen is het nog makkelijker om meubels van steigerhout te maken.

Eigenlijk het enige wat je moet doen, is deze bouwtekeningen stap voor stap netjes op te volgen. Wat dan resteert is een prachtig meubelstuk van tweedehands steigerhout. Een prachtig meubelstuk waar je bovendien lang van kunt genieten. Veel succes met het maken van meubels met tweedehands steigerhout!

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>