Rioolgereedschap nodig? Lees hier de top 3!

In ieder huishouden komt het voor of is het weleens voorgekomen. Verstopte afvoerbuizen. Het is ontzettend vervelend als dat gebeurt, je hebt ze immers ieder moment van de dag nodig. Nu ben jij natuurlijk een geweldige doe-het-zelver en kan jij in een handomdraai de problemen oplossen. Een loodgieter heb jij helemaal niet nodig.

Om dergelijke afvoeren te kunnen ontstoppen, heb je daarvoor het juiste gereedschap nodig. Waarschijnlijk heb jij die nog niet in je gereedschapskist of weet je niet wat je precies nodig hebt. Daarbij kan ik je helpen. In dit artikel vind jij alle informatie die je nodig hebt én vind je het juiste rioolgereedschap voor jou als doe-het-zelver.

Wat is rioolgereedschap precies?

Voordat we verdergaan naar de top 3, zoomen we eerst even in op het gereedschap zelf. Want wat is rioolgereedschap precies? Dat ga ik je uitleggen.

Rioolgereedschap is eigenlijk meer een verzamelnaam. Een verzamelnaam voor heel veel soorten gereedschap, die je kan inzetten voor het ontstoppen van afvoerbuizen. Deze afvoerbuizen kunnen zitten in de gootsteen van de keuken, in de wastafel van de badkamer of in het toilet. Een afvoerbuis ontstop je natuurlijk niet met een boormachine, een hamer of een meetlat. Hier heb je speciale apparatuur voor nodig.

Top 3 beste rioolgereedschap

Goed, we zijn aangekomen bij de top 3 van het beste rioolgereedschap. Nu je in dit artikel wat meer te weten bent gekomen over rioolgereedschap, wil je dit vast zo snel mogelijk aanschaffen. Dat kan ik begrijpen. Mocht niet helemaal weten welk gereedschap je moet hebben of als je zoekt naar het beste rioolgereedschap, dan raad ik je aan om de onderstaande top 3 door te nemen en daarna je keuze te maken.

1.     Toolland ontstoppingspomp

Hoewel je het niet direct zou zeggen, gereedschap voor de gootsteen hoort absoluut bij rioolgereedschap. Een verstopte gootsteen is ons allemaal weleens overkomen. Een ding is zeker, het is ontzettend vervelend en irritant. De gootsteen is in het dagelijks leven echt onmisbaar, bij bijvoorbeeld de grote schoonmaak in huis of het afwassen van vieze borden. Dit wil je zo snel mogelijk verhelpen. Jij als doe-het-zelver bent prima in staat om dit klusje te klaren. Het liefst ontstop je de gootsteen zonder chemische middelen. Een goed alternatief hiervoor, is een ontstoppingspomp.

Zeker als je weinig kracht in je armen hebt, is een ontstoppingspomp een hele grote uitkomst en werkt het vaak beter dan het traditionele gereedschap. Deze ontstoppingspomp van het merk Toolland is een hele goede keuze. De ontstopper beschikt over een vacuümpomp, waarmee je je gootsteen in een handomdraai kan ontstoppen. Doordat je gebruik maakt van de vacuümpomp, zet je de verstopping in beweging, waardoor hij er gemakkelijk uitschiet.

Afbeelding van Bouwbestel.nl

2.     Ontstoppingsveer

Dit rioolgereedschap is ontzettend veelzijdig wat betreft afvoeren ontstoppen. Deze ontstoppingsveer kan je namelijk heel erg breed inzetten in huis. Onder andere voor de afvoer in de keuken, maar ook in de badkamer of het toilet. Door de ontstoppingsveer in te zetten, kan jij als doe-het-zelver het probleem gemakkelijk oplossen, en is een loodgieter helemaal niet nodig.

Rioolgereedschap
Afbeelding van Bouwbestel.nl

Het handige aan een ontstoppingsveer is, dat ze te koop zijn in verschillende lengtes. De bovenstaande ontstoppingsveer is 4 meter lang, daar moet je wel mee uit de voeten kunnen. Doordat de ontstoppingsveer draaibaar is, zijn ontstoppingen binnen een mum van tijd opgelost. Alle troep verzamelt zich in de kunststoffen behuizing, die je daarna gewoon kan schoonmaken. Erg handig dus.

3.     Toolland Ontstopper

Heel eerlijk, deze ontstopper mag toch niet ontbreken in de gereedschapskist? Dit is een klassieke ontstopper, die in heel veel gevallen ingezet kan worden. Of het nu gaat om een gootsteen in de keuken, een wasbak in de badkamer of het toilet, met deze Toolland ontstopper in het probleem zo opgelost. Een ontstopper wordt ook wel een ‘ploemer’ genoemd. Soms zijn verstoppingen zo simpel en klein, dat het gebruik van een ontstopper genoeg is en het probleem kan verhelpen.

Gootsteenontstopper
Afbeelding van Bouwbestel.nl

De ontstopper heeft een houten handgreep van 43 centimeter lang, en een zuignap van 16 cm. Met deze ontstopper kan je zonder het gebruik van chemische vloeistoffen de afvoer gemakkelijk ontstoppen. Voordat je aan de slag gaat met de ontstopper, is het handig om even handschoenen aan te trekken. Het ontstoppen moet je met je handen doen en handschoenen maken het al een stuk hygiënischer.

Door deze Toolland ontstopper aan te schaffen, ben jij straks de held in huis als het gaat om ontstoppen van afvoeren.

Klussen met Freds Bouwtekeningen

Jij bent als doe-het-zelver natuurlijk ontzettend handig met het klaren van klussen. Je bent in staat om afvoeren te ontstoppen, maar het liefste ben je bezig met het maken van mooie dingen. Of dit nu gaat om een tuinhuisje, een schommel voor de kinderen of die ene veranda. Niks is te gek voor jou. Maar, heb je er weleens aan gedacht dat je een bouwtekening nodig hebt hiervoor? Want hoe groot wordt dat project? En hoe lang moet je de planken daarvoor zagen? Dat staat allemaal in een bouwtekening. Geen zorgen, hiervoor is een hele handige oplossing: Freds Bouwtekeningen.

Freds Bouwtekeningen is speciaal ontwikkelt voor de doe-het-zelvers. Veel klussers lopen er tegenaan dat ze niet beschikken over een goede bouwtekeningen, of dat het internet niet biedt waar ze naar op zoek zijn. Dat geld misschien ook wel voor jou. Freds Bouwtekeningen is voor jou dé oplossing. Wanneer jij Freds Bouwtekeningen Pakket aanschaft, ben jij verzekerd van meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. In de gids staan dus bouwtekeningen, materiaallijsten en handige handleidingen. Het enige wat jij hoeft te doen is de gids aanschaffen, downloaden en zorgen voor de juiste materialen. Meer dan 30.000 doe-het-zelvers zijn je al voorgegaan.

Conclusie

Om een dergelijke ontstopping in de afvoerbuizen te kunnen verhelpen, heb je speciaal gereedschap nodig. Namelijk rioolgereedschap. Maar, welk gereedschap is hierbij de beste keuze voor jou als klusser? Dat lees je allemaal in de bovenstaande top 3. Ik weet zeker dat er iets voor je bij zal zitten.

Als doe-het-zelver vind jij het heerlijk om te klussen en om mooie dingen te maken. Logischerwijs heb je daar een bouwtekening bij nodig. Voor de beste bouwtekeningen ga je naar Freds Bouwtekeningen en schaf het Freds Bouwtekeningen Pakket aan. In deze gids staan maar liefst 10.000 bouwtekeningen die geschikt zijn voor iedere doe-het-zelver. Door de gids kan jij die ene klus met succes afronden.

 

Leave a comment