Steigerhout ideeën in de tuin – Wat kan je allemaal maken van steigerhout?

Steigerhout ideeën in de tuin. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker terugkomen. Steigerhout dat in de tuin is toegevoegd. Dat is ook vrij logisch. Er kan een hele hoop van steigerhout gemaakt worden en in bijna iedere tuin geeft het ontzettend veel sfeer. Dit geld voor zowel de voor- als achtertuin.

Grote kans dus dat jij dat steigerhout in de tuin ook wel ziet zitten. De vraag is echter: wat ga je nu maken van steigerhout? Goed dat je hier terecht bent gekomen, want daar kan ik je bij helpen.

Een aantal ideeën voor steigerhout in de tuin zijn bijvoorbeeld schuttingen, buitenkeukens, picknicktafels en zo zijn er nog veel meer ideeën die je van steigerhout kan maken voor in de tuin.

Wil jij meer weten over steigerhout ideeën in de tuin of wil jij gewoon meer weten over steigerhout in het algemeen? Dat is geen probleem. In dit artikel vindt je het antwoord op al je vragen. Het enige wat je hoeft te doen is het artikel helemaal tot het einde het lezen. Simpel, toch?

Steigerhout ideeën in de tuin

Als jij steigerhout in de voor- of in de achtertuin zou willen toepassen, dan zoek jij natuurlijk naar leuke ideeën. Tenslotte is steigerhout een aardig makkelijk houtsoort en kun je er ontzettend veel mee maken.

Dat je er veel mee kunt maken, kan ook wel een beetje in je nadeel gaan werken. Het is soms teveel om op te noemen wat je met steigerhout kunt maken. Daar kan ik je gelukkig een handje mee helpen, want hieronder vindt je een aantal steigerhout ideeën die je in de tuin kan toepassen. Misschien zit hier wel iets leuks of iets praktisch tussen voor jou.

 • Steigerhouten schutting
 • Steigerhouten buitenkeuken
 • Steigerhouten lounge set
 • Steigerhouten overkapping
 • Steigerhouten picknicktafel
 • Steigerhouten schommel

Waarom moet je kiezen voor steigerhout in de tuin?

Als je al wat meer onderzoek hebt gedaan naar hout, dan is het je vast niet ontgaan dat er ontelbaar veel soorten hout zijn. Steigerhout is niet het enige houtsoort waar je veel mee kan bouwen. Waarom zou je dan voor steigerhout moeten gaan en niet voor een ander houtsoort?

Die vraag kan ik makkelijk voor je beantwoorden. Daar zijn namelijk meerdere redenen voor.

Steigerhout ideeën in de tuin

 • Steigerhout is zeer veelzijdig. Er kan van alles van gemaakt worden. Dat heb je aan het begin van dit artikel kunnen lezen.
 • Steigerhout is een houtsoort dat buiten gebruikt kan worden. Hoe tof is dat? Wil jij weten of het mooi blijft en hoe je het mooi kan houden? Lees dan even verder.
 • Het hout geeft direct een zomerse en bijna tropische sfeer in de tuin. Misschien precies waar jij naar zoekt.
 • Steigerhout is mooi in zowel de voor- als in de achtertuin.
 • Het is een houtsoort dat eigenlijk weinig behandeling nodig heeft.
 • Op den duur zal het gaan verkleuren, maar de meeste mensen vinden dit juist hartstikke mooi. Het neigt dan meer naar een grijzige kleur.
 • Steigerhout kan je zelf een leuk kleurtje geven.

Blijft steigerhout in de tuin eigenlijk wel mooi?

Wanneer je een houtsoort buiten ergens in verwerkt, kan het best spannend zijn of het wel mooi blijft. Tenslotte staat het hout buiten en word het blootgesteld aan alle weersomstandigheden die we zo onderhand wel kennen. Fikse regenbuien, af en toe een vlokje sneeuw en nog maar te zwijgen over de stijgende temperaturen in de zomer. Nee, dat hout heeft het niet altijd even makkelijk.

Je vraagt je dus af of specifiek steigerhout wel mooi blijft als het buiten staat. Steigerhout kan inderdaad mooi blijven buiten. Sterker nog, steigerhout is supergoed bestand tegen al die verschillende weersomstandigheden.

Steigerhout heeft, zoals je eerder al hebt kunnen lezen, niet per se een behandeling nodig. In tegenstelling tot de andere houtsoorten is het een vrij makkelijk soort. Nu kan je het hout natuurlijk wel behandelen om het extra intact te houden en om ervoor te zorgen dat het hout niet slechter word. Hoe je dat kunt doen? Dat vertel ik je hieronder.

Steigerhout ideeën in de tuin

Hoe kan ik het hout dan behandelen?

Steigerhout is een erg makkelijk houtsoort dat buiten meer dan prima kan vertoeven. Behalve dat, hoef je het niet eens te behandelen als je dat niet wilt. Het kan gewoon zo buiten blijven staan. Of dat nu in de vorm van een schutting, picknicktafel of van een schommel is. Het kan dus allemaal.

Toch kan daar een hele kleine keerzijde aan zitten. Steigerhout is en blijft een product van de natuur waar we geen grip op hebben. De kans dat het steigerhout gaat verkleuren en wat slechter word op den duur, is dus aanwezig. Nu kan het steigerhout daar mooier van worden, maar ik kan me ook voorstellen dat je dat niks vindt. In dat geval kan je het steigerhout voor buiten dus behandelen.

De meest simpele manier om het steigerhout mooi te houden buiten, is om het hout af te dekken in de winter. Zeker als het een picknicktafel of een lounge set is, is dat vrij makkelijk om te doen. Op deze manier kan eventueel vocht het hout niet aantasten.

Behalve het hout afdekken, kan je er ook een beschermlaag overheen brengen. Dat is een soort doorzichtig laagje wat ervoor zorgt dat het steigerhout zijn kleur behoud en het in goede conditie blijft.

Conclusie – Dit gaat je helpen bij bouwen in de tuin

Hoewel steigerhout lekker veelzijdig is en je er veel mee kunt maken, kun je soms wel wat meer inspiratie gebruiken wat dat betreft. Geen probleem, want zoals je ziet heb je in dit artikel een aantal steigerhout ideeën voor in de tuin gekregen. Zit hier iets leuks voor je tussen?

Freds BouwtekeningenNu je weet welke ideeën er zijn voor steigerhout in de tuin, is het natuurlijk tijd om te gaan bouwen. Nu kan ik me goed voorstellen dat je geen idee hebt hoe je moet beginnen of hoe jouw project eruit moet komen te zien. Dat geeft helemaal niks, want Freds Bouwtekeningen kan jou in dat geval uit de brand helpen.

De naam zal waarschijnlijk al een hele hoop zeggen, maar Freds Bouwtekeningen beschikt over genoeg bouwtekeningen die speciaal zijn ontwikkeld voor doe-het-zelvers.

Leave a comment