Steigerhout ideeën; dit zijn de leukste projecten om te maken van steigerhout!

Grote kans dat jij een doe-het-zelver bent en niets liever doet dan klussen. Veel doe-het-zelvers maken vandaag de dag gebruik van steigerhout. Wat betreft de populariteit hiervan is dat geen vreemd verschijnsel. Wil jij je handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met steigerhout? In dit blogbericht bespreken we de leukste steigerhout ideeën.

Voornamelijk doordat steigerhout een veelzijdig houtsoort is, kun je er vrijwel alle kanten mee op. De duurzaamheid van het hout maakt het mogelijk om dit houtsoort  zowel binnen- als buitenshuis toe te passen. Ideaal dus om mee te klussen.

Wil je meer weten over steigerhout ideeën of wil je meer weten over steigerhout in het algemeen? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Lees dit blogbericht tot het einde en je kunt je gereedschapskist er direct bij gaan pakken om aan de slag te gaan.

Steigerhout ideeën

Steigerhout ideeën – De leukste projecten om te maken van steigerhout!

Dat je als doe-het-zelver graag de handen uit de mouwen steekt is wel duidelijk. Door je eigen meubels of andere accessoires te maken, weet je zeker dat deze altijd naar je zin zijn. Bovendien geeft het veel voldoening om je eigen projecten te starten en af te maken. Aan de motivatie ligt het dus niet. De vraag is nu nog: wat ga je maken? Zeker als je bouwt met steigerhout, kun je veel kanten op. Grote kans dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken en je je afvraagt wat er mogelijk is met steigerhout.

Zoals je aan het begin van dit blogbericht al hebt kunnen lezen, ben je hier helemaal aan het juiste adres. Hier vind je namelijk een aantal steigerhout ideeën die je in- of rondom je eigen woning kunt toepassen:

 • Een steigerhouten schutting
 • Een overkapping in de achtertuin of direct aan het huis gebouwd
 • Aansluitend aan het huis een steigerhouten terras
 • Een steigerhouten kippenhok
 • Een schommel of speeltoestel voor de kinderen
 • Een steigerhouten picknicktafel
 • Badkamermeubels
 • Een eettafel
 • Een steigerhouten buitenkeuken
 • Loungeset

Waarom kiezen voor het gebruik van steigerhout?

Uiteindelijk is het niet voor niks dat je kiest voor het gebruik van steigerhout. Met jou zijn er nog talloze doe-het-zelvers die graag gebruikmaken van dit houtsoort. De populariteit komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Toch zijn de voordelen van steigerhout niet altijd even duidelijk. Dat kan ik me best voorstellen. Daarom dat je hieronder een overzicht vindt met punten waarom je zou moeten kiezen voor het gebruik van steigerhout. Deze kun je ook zien als de grootste voordelen.

 • Steigerhout word voornamelijk gebruikt om de duurzaamheid. Dat houd in dat het meerdere jaren mee kan gaan en ook mooi blijft.
 • Het hout heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Door het onderhoud gaat het hout nog langer mee, maar het is dus geen must.
 • Het is niet duur in de aanschaf.
 • Het zorgt voor een stijlvolle uitstraling.
 • Je kunt er alle kanten mee op.
 • Het kan geverfd worden.

Is steigerhout een duur houtsoort?

Als doe-het-zelver vindt je het heerlijk om te klussen. Dat moge duidelijk zijn. Behalve dat je graag bezig bent en dingen graag zelf maakt, kun je op deze manier ook de prijs laag houden en maken wat jij mooi vindt.

Koop je bijvoorbeeld een houten loungeset bij het tuincentrum, dan betaal je je vaak helemaal blauw en is deze nooit helemaal naar je zin. Zelf maken is dus de beste optie. Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit dat met de prijs? Ga je één van de steigerhout ideeën gebruiken, dan wil je vanzelfsprekend de prijs laag houden hiervan.

Wat dat betreft zit je met steigerhout helemaal goed. Dit houtsoort bied verschillende mogelijkheden en zodoende ook verschillende aanschafprijzen. Zeker omdat het hout duurzaam is, is dat het hoe dan ook waard. De aanschafprijs ligt namelijk tussen de € 5,- en € 25,-. In dit blogbericht lees je daar wat meer over.

Waar let je op bij het gebruik van steigerhout?

Wanneer je de genoemde voordelen hebt doorgenomen van steigerhout, zou je bijna kunnen stellen dat dit houtsoort onverwoestbaar is. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met de duurzaamheid hiervan. Steigerhout kan een flink aantal jaren meegaan namelijk.

Hoewel de voordelen er niet om liegen en er goed uitzien, is het toch goed om te weten dat er een aantal punten van aandacht zijn wanneer je als doe-het-zelver aan de slag gaat met steigerhout. Waar je dan op moet letten bij het gebruik hiervan? Op de volgende punten:

 • Onderhoud aan steigerhout is dus niet nodig. Zonder kan het al hout al vrij lang mee gaan. Houd er wel rekening mee dat onderhoud ervoor zorgt dat het hout nóg langer mee kan gaan en het ook in een goede conditie blijft
 • Wanneer steigerhouten meubels buiten staan, nemen deze snel vocht op. Zeker op een vochtige ondergrond. Houd er rekening mee dat je ze buiten de zomer om verplaatst of afdekt.
 • Steigerhouten planken zijn vaak robuust en dat is ook de uitstraling waar veel mensen voor willen gaan. Zorg er wel voor dat je de planken voor gebruik afschuurt, zodat deze veilig gebruikt kunnen worden.
 • Na verloop van tijd kan steigerhout verkleuren. Een beschermlaag is in dit geval vaak nodig.

Conclusie – Met deze bouwtekeningen sla je de plank nooit mis!

Wil jij als doe-het-zelver aan de slag gaan met steigerhout, maar is er nog geen goed idee bij je opgekomen? In dit blogbericht heb je de leukste steigerhout ideeën kunnen vinden waar je vandaag nog mee aan de slag zou kunnen gaan. Het bovenstaande overzicht bied vast genoeg inspiratie voor jou.

Freds BouwtekeningenBen je door dit blogbericht geïnspireerd geraakt en kun je als doe-het-zelver niet wachten om te gaan beginnen met je project? Dat kan natuurlijk niet zonder een geschikte bouwtekening. Laat Freds Bouwtekeningen je daar nu net bij kunnen helpen.

Meerdere doe-het-zelvers lopen aan tegen het gebruik van een bouwtekening. Ze zijn moeilijk te vinden of ingewikkeld af te lezen. Freds Bouwtekeningen heeft daaraan gedacht. Deze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelvers. Door het Freds Bouwtekeningen Pakket aan te schaffen en te downloaden, beschik je direct over meer dan 10.000 bouwtekeningen. Grote kans dat hier iets voor je tussen zit.

Leave a comment