Steigerhouten aanrechtblad maken

Steigerhouten aanrechtblad maken Ben je ook een liefhebber van het maken van je eigen meubelen? Doordat de elektrische gereedschappen steeds beter worden, is het steeds gemakkelijker. Je kunt binnen handomdraai een prachtige kast, een prachtig bureau of een prachtige tafel hebben gemaakt. Ook is het mogelijk om andere objecten in een huis zelf te maken. Een aanrechtblad is daar een typisch voorbeeld van. Ongetwijfeld wordt de functie van een aanrechtblad wel eens onderschat. Gedurende een dag bevind je je echter relatief veel in de keuken. In die keuken heeft een aanrechtblad een belangrijke functie. Ook voor het oog is het aanrechtblad een belangrijk onderdeel. Met andere woorden: een aanrechtblad moet er ook goed uit zien.

Heb je interesse om je eigen aanrechtblad te gaan maken? Dan kunnen wij zeker een steigerhouten aanrechtblad aanraden. Steigerhout brengt enkele specifieke voordelen met zich mee, waardoor je een prachtig aanrechtblad kunt maken. Dit aanrechtblad heeft enkele bijzondere eigenschappen, maar daarover later meer in dit artikel. In dit artikel vertellen we jou graag alles over het maken van een steigerhouten aanrechtblad. Aan het einde van dit artikel hebben we ook nog een handige tip voor je. Een tip met betrekking tot bouwtekeningen, zodat jij al jouw klussen in en rondom huis nóg makkelijker uit kan voeren.

Is een steigerhouten aanrechtblad een goed idee?

Het antwoord op deze vraag is niet al te gemakkelijk. Als jij steigerhout niks vindt, heb je logischerwijs niks aan een steigerhouten aanrechtblad. Maar, vanuit ons perspectief kunnen wij een steigerhouten aanrechtblad zeker aan raden. Dat komt voornamelijk dankzij de unieke voordelen van steigerhout én de eigentijdse look. Steigerhout heeft een bijzondere uitstraling. Een uitstraling die je bij andere materialen maar weinig tegenkomt. We durven dus te stellen dat een steigerhouten aanrechtblad zeker een goed idee is.

Hoe maak je een steigerhouten aanrechtblad?

Is het lastig om een steigerhouten aanrechtblad te maken? Nee, zeker niet. Het voordeel van een aanrechtblad is dat deze vaak recht is. Een aanrechtblad heeft niet vaak ronde vormen. Je hoeft dus enkel maar enkele steigerhouten planken te hebben. Vervolgens kan je al direct aan de slag gaan met het maken van een steigerhouten aanrechtblad.

Bij het maken van een aanrechtblad van steigerhout moet je wel goed op het hout letten. Dit hout kan enigszins gevaarlijk zijn in de vorm van splinters. Zorg er dan ook voor dat je alles tot in perfecte af schuurt. Hiermee verwijder je alle splinters en geef je het hout bovendien een strakke look.

Tevens moet je goed letten op het maken van een spoelbak. De kans is groot dat je een spoelbak in je aanrechtblad verwerkt wilt hebben. Hoe je daar voor kunt zorgen? Daar heb je een freesmachine voor nodig. Je kunt gemakkelijk de inkeping voor de spoelbak frezen en deze bak vervolgens plaatsen.

Ook moet je goed op de afwerking van het aanrechtblad letten. Je moet alle elementen goed met elkaar verbinden. Wij geven daarbij de voorkeur aan het gebruik van meerdere bevestigingsmogelijkheden. Combineer bijvoorbeeld houtlijm met schroeven en handige klemmen. Op die manier weet je 100% zeker dat het aanrechtblad stevig is.

Wat heb je nodig om te maken?

Heb je veel benodigdheden nodig voor het maken van een steigerhouten aanrechtblad? Nou, dat valt dus heel erg mee. Dat is dan ook nog één van de voordelen van het maken van je eigen aanrechtblad. Je hebt bijvoorbeeld de volgende benodigdheden nodig:

  • Een schuurmachine om het hout netjes op te schuren
  • Een zaagmachine om de houten planken op het juiste formaat te zagen
  • Een freesmachine voor het uitfrezen van de ruimte voor de spoelbak
  • Spijkers
  • Schroeven
  • Houtlijm
  • Verbindingsklemmen
  • Lak
  • Kwast voor de lak
  • Steigerhout

Het laatste punt mag uiteraard niet ontbreken: het steigerhout. Ons advies is om iets meer steigerhout aan te schaffen dan dat je nodig hebt. Mocht je tijdens het bouwproces een foutje maken, heb je altijd nog wat reserve achter de hand. Overigens is het bij de plaatselijke bouwmarkt mogelijk om steigerhout aan te schaffen.

Voordat je aan de slag gaat, is het aan te raden om een ontwerp te maken. Je moet een ontwerp van het aanrechtblad maken, inclusief afmetingen en dergelijke. Door de afmetingen in dit ontwerp te benoemen, zie je ook eventuele rekenfouten. Daarnaast dient het ontwerp uiteraard als leidraad voor het bouwproces. Bij het maken van het ontwerp kan je bovendien jouw wensen en smaak tot uiting laten komen. Je weet hierdoor 100% zeker dat het aanrechtblad helemaal perfect voor jou is. Dat is wel anders als je een aanrechtblad in een meubelspeciaalzaak gaat kopen. Dan mag je de portemonnee trekken voor een aanrechtblad dat wellicht niet 100% naar wens is. Met het maken van je eigen aanrechtblad heb je volledige zeggenschap over het ontwerp. Erg fijn.

Hoe zorg je ervoor dat het aanrechtblad lang mee gaat?

Als je aan de slag gaat met het maken van je eigen aanrechtblad, moet je met enkele zaken rekening houden. Uiteraard wil je dat je zo lang mogelijk van het aanrechtblad kunt genieten. Het is mogelijk om de levensduur van het aanrechtblad te verlengen. Hoe je dat doet? Door een laklaag op het steigerhout aan te brengen. Met deze laklaag bescherm je het steigerhout niet alleen. Nee, je zorgt ook nog eens voor een fraaiere uitstraling. We kunnen een ieder dan ook aanraden om hun steigerhouten aanrechtblad in te lakken.

Freds bouwtekeningen; 10000 bouwtekeningen voor steigerhouten meubels

Wist je dat je ongelooflijk veel soorten meubelstukken van steigerhout kunt maken? Door deze meubels zelf te maken, kan je een gigantische som met geld besparen. Dat geld kan je weer besteden aan leuke dingen, zoals je hobby of een vakantie. Voor het maken van steigerhouten meubels is het verstandig om een beroep op Fred te doen. Fred heeft in de afgelopen jaren 10.000 bouwtekeningen voor steigerhouten meubels opgesteld en verzameld. Onder de noemer Freds Bouwtekeningen worden deze nu aan een ieder beschikbaar gesteld. Koop direct deze bouwtekeningen en profiteer nadien van een vlekkeloos bouwproces. Volg de genoemde stappen in de bouwtekening en je creëert een prachtig steigerhouten aanrechtblad!

1 thought on “Steigerhouten aanrechtblad maken”

Leave a comment