Steigerhouten achterwand tv maken? Zo doe je dat

Steigerhouten achterwand voor je tv maken?Vind je het heerlijk om na een lange werkdag op de bank te ploffen? Kijk je daarbij graag naar je favoriete tv programma op je televisie? Of stream je jouw favoriete Netflix serie op je televisie? Een gemiddelde Nederlander brengt relatief veel tijd televisie kijkend door. Mede daarom is het ontzettend belangrijk om je tv op een juiste manier op te hangen. Het gaat daarbij niet alleen om de bevestiging, maar ook om het tv meubel. In feite moet alles geoptimaliseerd zijn, zodat je zonder enige problemen naar je televisie kunt kijken. Mede daarom kiezen veel mensen ervoor om een achterwand voor hun televisie te maken.

In dit artikel kijken we naar de mogelijkheid om met behulp van steigerhout een achterwand voor je tv te maken. Een steigerhouten achterwand voor je tv zie je in steeds meer huizen terug. Dat is uiteraard niet zonder reden. Mede daarom kijken we allereerst naar de voordelen van het maken van een steigerhouten achterwand voor je tv. Je kunt een dergelijke achterwand tenslotte ook in een winkel kopen. Er zijn echter enkele zwaarwegende voordelen voor het zélf maken van een steigerhouten achterwand voor je tv.

Waarom steigerhouten meubels maken in plaats van kopen?

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen ervoor om zelf meubelen te gaan maken. Het is daarbij voor de hand liggend om steigerhout te gebruiken. Steigerhout is niet alleen zeer fraai materiaal, maar is ook nog eens stevig en makkelijk te bewerken. Dat zijn in een notendop de belangrijkste voordelen van steigerhout.

Als je zelf steigerhouten meubels gaat kopen, bespaart je dat ook een hoop geld. Je hoeft tenslotte niet in een dure meubelspeciaalzaak het desbetreffende meubelstuk te gaan kopen. Nee, je hoeft alleen maar het steigerhout, apparatuur en overige benodigdheden aan te schaffen.

Klussen voor beginners

Vanwege het prijskaartje kiezen er dan ook veel mensen voor om de steigerhouten meubels zelf te maken in plaats van te kopen. Overigens kan je bij de apparatuur er ook voor kiezen om dit te huren in plaats van te kopen. Ook dat kan je weer het nodige geld besparen.

Een ander voordeel van het maken van je eigen steigerhouten meubels is de onbeperkte vrijheid. Je kunt tenslotte volledig zelf bepalen hoe het meubelstuk er uit moet komen te zien. Daarnaast kan je de afmetingen van het meubelstuk ook perfect afstemmen op de aanwezige ruimte in je huis of tuin. Dat is dan ook een ander veelgehoorde reden om zelf de steigerhouten meubels te gaan maken.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat het niet al te lastig is om steigerhouten meubelen te maken. Dat heeft weer te maken met het de bewerkbaarheid van steigerhout. Het materiaal is bijzonder sterk, maar tegelijkertijd kan je het ook relatief makkelijk bewerken. Je kunt steigerhout makkelijk op het juiste formaat afzagen, van een ander kleurtje voorzien of in bepaalde vormen zagen. Kort samengevat: je kunt alle kanten op met steigerhout!

Hoe maak je een steigerhouten achterwand voor je tv?

Het is voor de hand liggend om zelf een steigerhouten achterwand voor je tv te maken. Daarmee kan je tenslotte een hoop geld besparen. Dat is niet het enige voordeel van het zelf maken van je steigerhouten achterwand voor je tv. Nee, je kunt ook volledig zelf bepalen hoe de achterwand er uit komt te zien. Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel zelf aan de slag gaan. Gelukkig hebben wij hieronder uitgebreid uiteengezet hoe je zelf een steigerhouten achterwand voor je tv kunt maken.

Het gehele project valt en staat in ieder geval met de voorbereidingen. Het is dan ook aan te raden om eerst een ontwerp voor de achterwand te maken. Hoe groot moet de achterwand worden? Welke vorm moet de achterwand hebben? Wil je om de tv heen nog een omlijsting of iets dergelijks hebben? Alles is mogelijk. Pak pen en papier en ga aan de slag met het ontwerpen van je eigen steigerhouten achterwand.

Als je het ontwerp eenmaal hebt staan, is het verder relatief simpel. Je moet allereerst het steigerhout op het juiste formaat maken. Ook is het belangrijk om het steigerhout goed af te schuren. Daarmee maak je het hout netjes egaal. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar is ook nog eens veilig. Met het schuren verwijder je tenslotte ook alle splinters. Vervolgens is het een kwestie van de steigerhouten achterwand aan de muur te bevestigen. Vervolgens kan je weer de televisie aan de steigerhouten achterwand bevestigen.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van een steigerhouten achterwand heb je niet al te veel nodig. Allereerst moet je voldoende steigerhout aanschaffen. Dit kan je bij de plaatselijke bouwmarkt doen. Ons advies is om iets meer steigerhout aan te schaffen dan dat je nodig hebt. Mocht je onverhoopt een foutje maken, heb je daarom altijd nog wat reserve achter de hand.

Daarnaast heb je een schuur- en een zaagmachine nodig. Daarmee kan je het hout op het juiste formaat krijgen en in de juiste conditie. Tot slot heb je nog wat bevestigingspanelen nodig om de achterwand op te hangen.

Is het moeilijk om een achterwand van steigerhout te maken?

Op deze vraag kunnen we een redelijk kort antwoord geven: nee, het is niet moeilijk. Je moet alleen even goed nadenken over het ontwerp. Bij het ontwerp is de kans echter groot dat je voor een vrij rechthoekige achterwand gaat. Je hoeft dan dus ook niet moeilijk te doen met het zagen in moeilijke hoeken en dergelijke.

10.000 bouwtekeningen van Freds bouwtekeningen

Fred's BouwtekeningenWil je nog een handige bouwtekening voor het maken van een steigerhouten achterwand? Dan is de kans heel groot dat je een geschikte bouwtekening bij Freds bouwtekeningen kunt vinden. Fred heeft door de jaren heen ruim 10.000 bouwtekeningen verzameld en gepubliceerd. Als je eenmalig een bedrag overmaakt, krijg je onbeperkt toegang tot deze onuitputtelijke bron van bouwtekeningen. Met de bouwtekeningen wordt het maken van allerlei steigerhouten meubels in je huis nóg makkelijker. Veel succes met het maken van je steigerhouten achterwand van je tv!

Leave a comment