Steigerhouten schoenenrek maken? Dit is belangrijk

Heb je een uitgebreide schoenencollectie? Dat is alles behalve verkeerd. Zo heb je voor iedere gelegenheid een geschikt paar stappers. Nu kan dit al vrij snel een nadeel opleveren: een gebrek aan opbergruimte. In dit geval is een steigerhouten schoenenrek maken een prima idee.

Een steigerhouten schoenenrek is niet zomaar een oplossing voor het ruimtegebrek. Nee, het is ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Zeker als je kiest voor steigerhout, heeft dit eveneens een decoratieve waarde. Wil je weten hoe je een schoenenrek maakt van steigerhout? In dit artikel vertellen we je meer.

Wat is een schoenenrekje?

Dit is een praktisch hulpmiddel waar je je schoenen op uitstalt. Een schoenenrek heeft meerdere doelen. Als eerste kun je hier alle schoenen en slippers opslaan Van jezelf, maar ook van je gezinsleden. Daarnaast zorgt een schoenenrek ervoor, dat je je schoenen kunt opruimen.

Dit betekent dat je hal of gangkast er netjes uitziet en je niet langer over de rondslingerende schoenen valt. Daarbij mogen we niet vergeten dat een schoenenrek een accessoire is dat stijl en huiselijkheid uitstraalt.

Waarom een steigerhouten schoenenrek maken?

Dit is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Want naast dat je zelf een steigerhouten schoenenrek kunt maken, dat is makkelijker dan je denkt, kun je er óók voor kiezen om deze nieuw te kopen in bijvoorbeeld een woonwinkel of bouwmarkt.

Voordat je dat doet, kun je eerst uitzoeken wat de pluspunten zijn als je zelf de handen uit de mouwen steekt. Wat zijn daar de voordelen van? Daar gaan we op inzoomen. Je vindt hieronder een overzicht met enkele punten die, wellicht, de moeite waard zijn voor jou.

Persoonlijke smaak

Zelfs schoenenrekken zijn in verschillende gradaties te koop. Je kunt voor een luxe-uitvoering kiezen, maar je kunt ook een simpel design wensen. Nu heeft iedereen een persoonlijke smaak en kan het gebeuren dat je geen enkel rekje mooi vindt.

Steigerhouten schoenenrek

Dit is een probleem dat je makkelijk kunt oplossen. Als je deze zelf maakt, kun je deze helemaal naar smaak maken. Denk aan de grootte, de kleur en aan de stijl.

Goedkopere keuze

Je kunt een schoenenrekje zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Maar dat het een uitgave betreft, dat is een ding dat zeker is. Door zelf een steigerhouten schoenenrek te maken, kun je de kosten aanzienlijk omlaag brengen.

Werk je bijvoorbeeld vaker met steigerhout en heb je nog een aantal planken over? Dit zou betekenen dat je kosteloos of voor slechts enkele euro’s een design in elkaar kunt zetten.

De maat bepalen

Een schoenenrekje is niet bedoeld voor alleen decoratie. Nee, het blijft een gebruikersvoorwerp. Zo is het belangrijk dat het rekje groot genoeg is voor je collectie. Heb je veel schoenen? Grote kans dat je niet de juiste maat kunt vinden. Opnieuw kun je dit gemakkelijk oplossen.

Want als je besluit om deze zelf te maken, kun je bepalen hoe groot deze wordt. Zo weet je zeker dat je schoenen stuk voor stuk opgeborgen kunnen worden en je je niet langer hoeft te frustreren.

Hoe maak ik een steigerhouten schoenenrek?

Ben je enthousiast over een steigerhouten schoenenrek en wil je deze zelf maken? Wij zijn van mening, dat dit een goede keuze is. Dat is wel gebleken uit de bovengenoemde pluspunten. Nu is het natuurlijk de vraag: hoe maak je een steigerhouten schoenenrek?

Aan de hand van de onderstaande punten wordt dit proces makkelijker en overzichtelijker. Zelfs als je geen doorgewinterde doe-het-zelver bent, hoef je je geen zorgen te maken. Iedereen kan klussen!

Doe research

Als eerste raden we je aan om research te doen en op onderzoek uit te gaan. Schoenenrekjes zijn er in allerlei soorten en maten – zoals een 4 laags schoenenrek. Bezoek eens een aantal winkels en bekijk afbeeldingen op het internet, zodat je erachter komt wat je mooi vindt en wat je wens in een design.

Steigerhouten schoenenrek maken: Kies een duidelijke bouwtekening

Wil je zelf een steigerhouten schoenenrek maken? Dat kan alleen met een goede, duidelijke bouwtekening. Zeker als je geen doorgewinterde doe-het-zelver bent, is het lastig om uit de losse pols te beginnen.

Zonder bouwtekening weet je niet welke materialen je nodig hebt, wat de juiste maten zijn en hoe het schoenenrek eruit moet zien. Gelukkig is het niet moeilijk om aan een bouwtekening te komen. Daar komen we later nog op terug.

Steigerhouten schoenenrek maken

Bepaal de plek en maat

Zowel de maat als de plek van het steigerhouten schoenenrek is belangrijk. Is de plek te klein of is het rekje te groot, dan moet je zoeken naar een passende oplossing. Daarbij moet je rekening houden met je schoenencollectie. Het is de bedoeling dat je je gehele collectie kunt stallen.

Kijk daarbij ook naar het soort schoenen dat je hebt. Sneakers nemen meer plaats in dan slippers en sandalen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere rekjes te maken, zodat je voor ieder soort schoen een aparte opbergplaats creëert. Dit is helemaal aan jezelf.

Waar moet ik op letten?

Voorbereid aan de slag gaan voorkomt frustraties en maakt de bouw van je project gemakkelijker. Nu je weet welke stappen er nodig zijn om een steigerhouten schoenenrek te maken, delen we tot slot waar je op moet letten.

  • Zorg ervoor dat je voldoende steigerhout in huis hebt om te bouwen. Als je te weinig hout hebt, kun je je project onmogelijk afmaken en is ieder foutje frustrerend
  • Ga je het steigerhout schuren of aan de slag met elektrische apparaten? Stel van tevoren de buren op de hoogte. Zo voorkom je klachten van de buurt
  • Neem de tijd zodat je cruciale stappen niet over het hoofd ziet. Als je een permanente fout maakt, kun je opnieuw beginnen en dat zou zonde zijn

Conclusie – Maak een schoenenrek van steigerhout

Freds BouwtekeningenWil jij ook een steigerhouten schoenenrek maken? Een bouwtekening is het belangrijkste gereedschap. Zo weet je precies wat je moet doen en wat je nodig hebt. De beste bouwtekeningen vind je bij Freds Bouwtekeningen. Download het Freds Bouwtekeningen Pakket, zodat je binnen enkele seconden over honderden bouwtekeningen beschikt!

Leave a comment