Steigerhouten spiegel maken? | Hier moet je op letten!

Steigerhouten spiegel maken – Heb je één of meerdere spiegels in huis hangen? Je bent niet de enige. Het zijn immers handige stukken om te gebruiken. Bovendien zijn spiegels geschikte decoratiestukken voor iedere ruimte in je huis. Zo kan het de ruimte ruimer én lichter maken.

Heb je een spiegel, maar ben je hier niet langer tevreden over? Misschien ben je uitgekeken op de kleur, de stijl of op de vorm van de spiegel. Nu kun je eens overwegen om je eigen steigerhouten spiegel te maken. Deze gaat aan je eigen wensen en voorkeuren voldoen. Wil je hier meer van weten? In dit artikel lees je alles wat je wil weten!

Waarom een steigerhouten spiegel in huis hangen?

In vrijwel ieder huis is wel een spiegel te vinden. Vanzelfsprekend hangen deze in de badkamer. Maar ook de woonkamer is een populaire plek. Waarom is een steigerhouten spiegel een aanwinst voor je interieur? Nou, dat kan om de volgende redenen zijn:

Decoratieve waarde

Hebben spiegels altijd een doel? Nee, niet altijd. Dat is ook helemaal niet noodzakelijk. Je kunt het simpelweg mooi vinden om ergens een spiegel op te hangen. Zeker als je een steigerhouten spiegel ophangt. De stijl van de lijst kan een stoere toevoeging zijn aan je interieur.

Licht creëren

Tonen spiegels alleen je outfit? Nee, er is meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld, dat spiegels een ruimte of kamer lichter maken? Dat komt door het daglicht. Wanneer dit weerkaatst in de spiegel, merk je dat er meer licht ontstaat.

Dit is voordelig voor je algehele gezondheid. Daglicht geeft je energie en laat je opgewekter voelen. Een steigerhouten spiegel in je woonkamer of kantoor ophangen, is dus geen slecht idee.

Warme uitstraling

Een spiegel weerkaatst niet alleen daglicht. Ook het licht van binnen wordt verhelderd. Wat dacht je bijvoorbeeld van decoratieve lampen en kaarsen? Dit geeft je huis een warmere uitstraling.

Steigerhouten spiegel

Steigerhouten spiegel maken of juist kopen?

Is het daadwerkelijk de moeite waard om een steigerhouten spiegel te maken? Dit is een overweging die je zelf moet maken. Je kunt er ook voor kiezen om een steigerhouten spiegel te kopen.

Een spiegel kopen kost de minste moeite. Je koopt de spiegel en hangt deze vervolgens op. In welke ruimte je de spiegel hangt, dat is afhankelijk van je wensen. Nu kunnen er wel nadelen zitten aan een steigerhouten spiegel kopen. De kans is aanwezig dat je de spiegel niet mooi vindt.

Misschien past de vorm niet bij je interieur, is de stijl niet naar je zin of ben je niet tevreden over de kleur. Nu kun je een kwast pakken en de lijst schilderen, maar aan bijvoorbeeld de vorm en het formaat kun je vrij weinig doen. Moet je dit gewoonweg accepteren? Nee, dat hoeft dus niet.

Door een steigerhouten spiegel te maken, weet je zeker dat het decoratiestuk voldoet aan al je wensen en voorkeuren. Je kunt de spiegel zo groot of zo klein maken als je zelf wil. Steigerhout is een makkelijk houtsoort om mee te werken. Als je de spiegel een oude look wil geven, kun je gebruikte steigerhouten planken kopen.

Je kunt ook nieuw steigerhout kopen bij de bouwmarkt, zodat je de planken een kleur naar wens kunt geven. Wij zouden je dus aanraden om zelf een steigerhouten spiegel te maken.

Kan iedereen een steigerhouten spiegel maken?

Ben je van beroep geen bouwvakker of klusser? Misschien breekt het zweet je al uit. Hoe kun je nu een steigerhouten spiegel maken, terwijl je hier geen ervaring mee hebt? Het klinkt moeilijker dan het lijkt. Als je de juiste materialen bij de hand hebt en een goede instructie, hoeft dit niet moeilijk te zijn. Ja, het kan tijd en moeite kosten. Maar het resultaat gaat verbluffend zijn.

Waar moet ik op letten als ik een steigerhouten spiegel maak?

Steigerhouten spiegels zijn prachtige eyecatchers voor aan de muur. Vooral als je voor dit specifieke houtsoort kiest. Je kunt het hout zo laten, maar je kunt het ook opleuken met een kleur of door het ouder te maken. Als je een steigerhouten spiegel gaat maken, is het belangrijk om op het volgende te letten:

Tip 1: Kies een goede bouwtekening

Klussen is niet onmogelijk. Zelfs als je géén professional bent, kun je de mooiste projecten maken. Een goede bouwtekening helpt je hierbij. De bouwtekening vertelt je wat je moet doen, welke materialen je nodig hebt en hoe je je kunt voorbereiden.

Nu zijn de bouwtekeningen van het internet vaak moeilijk leesbaar of incompleet. Een bouwtekening maken is mogelijk, maar vergt de nodige ervaring en kundigheid. Gelukkig kun je aan goede bouwtekeningen komen. Hierover later meer!

Steigerhouten spiegel maken tips

Tip 2: Ga niet te snel

Tijd is je grootste vijand als het gaat om klussen. Wanneer je je klus afraffelt of je gaat onzorgvuldig te werk, is de kans groter dat je fouten gaat maken. Soms zijn deze fouten permanent en niet te herstellen. Ook als je iets simpels als een steigerhouten spiegel gaat maken, is het belangrijk om de tijd te nemen. Bereid je voor, verzamel van tevoren je materialen en ga pas aan de slag als je zeker bent van je zaak.

Tip 3: Steigerhout behandelen

Zelfs als je de steigerhouten spiegel binnenshuis hangt, is een behandeling niet onbelangrijk. Bijvoorbeeld met een beits of olie. Deze behandeling zorgt ervoor dat je je spiegel gemakkelijk kunt schoonmaken. En hang je de spiegel in de badkamer? Dan beschermt deze behandeling de lijst tegen vocht en uiteindelijk tegen scheuren of schimmels.

Conclusie

Wil je meer sfeer of daglicht creëren in je huis? Een steigerhouten spiegel is een prachtige toevoeging voor je huis. Je kunt de spiegel in de woonkamer ophangen, maar ook in de badkamer is dit niet gek.

Freds BouwtekeningenAls je een steigerhouten spiegel wil maken, is de bouwtekening de belangrijkste factor. Zoek je naar kwaliteit en naar leesbare bouwtekeningen voor je project? Bij Freds Bouwtekeningen zit je goed. Dit is hét platform voor alle doe-het-zelvers, die iets moois willen neerzetten. Als je het Freds Bouwtekeningen Pakket download, beschik je binnen enkele seconden over meer dan 10.000 bouwtekeningen. Staat hier iets voor je tussen?

Leave a comment