Steigerhouten tafel maken voor buiten

Steigerhouten tafel voor buiten maken? Heb je recent een nieuw huis gekocht? Of wil je je huidige tuin simpelweg volledig vervangen? In beide gevallen is het aan te raden om veel aandacht aan je tuinmeubelen te besteden. Je gebruikt de tuinmeubelen namelijk, wellicht ietwat ongemerkt, behoorlijk veel. Dat is uiteraard te danken aan de Nederlandse zomers die steeds warmer worden. Daarnaast hebben de meubelen in de tuin simpelweg een praktische functie. Ze stellen je in staat om in het zonnetje heerlijk te dineren of om met een groep vrienden te borrelen. Kortom: het is belangrijk om de juiste tuinmeubelen te hebben.

Als je naar een meubelspeciaalzaak gaat, schrik je wellicht van de prijzen. De prijzen zijn namelijk behoorlijk hoog. Heb je er zoveel geld voor over om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen? Dat is een keuze aan jezelf. Je moet je daarbij wel altijd bedenken dat je ook nog een andere mogelijkheid hebt. Je kunt namelijk zélf ook je eigen tuinmeubelen gaan maken. Ben je op zoek naar een nieuwe tafel voor in je tuin? Ga zelf met steigerhout aan de slag en geniet nadien van je prachtige, relatief goedkope en zélf gemaakte tuintafel.

Je hebt hierboven het woord ‘steigerhout’ reeds kunnen lezen. Ja, voor veel meubelen in de tuin wordt gebruik gemaakt van deze houtsoort. Deze houtsoort heeft enkele unieke eigenschappen die met name in de buitenlucht perfect van pas komen. Heb je geen idee hoe je zelf een steigerhouten tafel voor in je tuin moet maken? Of wil je hier simpelweg meer informatie over opdoen? Lees dan direct dit artikel door, verhoog je kennisniveau en ga nadien zelf aan de slag met het maken van een steigerhouten tafel.

Het maken van een steigerhouten tafel

We kunnen wel stellen dat het maken van een steigerhouten tafel niet al te lastig is. Het is namelijk een groot voordeel dat een tafel relatief rechte vormen heeft. Voor bijvoorbeeld een tafelblad hoef je niet heel veel gedetailleerde werkzaamheden uit te voeren. Het tafelblad is in de meeste gevallen recht en heeft derhalve geen bijzondere vormen.

Zelf een tafel maken van steigerhout.
Voordat je aan de slag kunt gaan met het maken van een steigerhouten tafel, moet je over meerdere zaken goed nadenken. Hierbij komt dan ook het welbekende gezegde ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ om de hoek kijken. Door de juiste voorbereiding te treffen, kan je het gehele proces namelijk een stuk makkelijker maken. In dit artikel benoemen we dan ook meerdere aspecten waar je in de voorbereiding van het project goed over na moet denken.

Het ontwerp

Steigerhout brengt ongelooflijk veel voordelen met zich mee. Eén van de voordelen is dat steigerhout makkelijk bewerkbaar is. Je kunt het hout makkelijk in een gewenste vorm zagen en op de juiste afmetingen te zagen. In de voorbereiding is het dan ook belangrijk om een goed ontwerp te maken. Een ontwerp waarmee je de steigerhouten buitentafel volledig naar wens kunt maken.

Ons advies is dan ook om een ontwerp helemaal uit te tekenen. Je kunt de steigerhouten buitentafel dan volledig naar eigen wens maken. Bovendien is het mogelijk om in die tekening direct alle afmetingen te noteren. Mocht je ergens een rekenfoutje hebben gemaakt, wordt dat ook direct zichtbaar in de tekeningen.

Alle voordelen van steigerhout

Je hebt nu al meerdere dingen kunnen lezen over het maken van een steigerhouten tafel. Zo weet je dat het niet al te lastig is, maar dat je wél de juiste voorbereidingen moet treffen. Gelukkig kan je hierbij profiteren van de vele voordelen die steigerhout met zich mee brengt. Het is tenslotte niet voor niets dat je in vele tuinen steigerhouten meubelen terug ziet komen. Nee, dat is te danken aan meerdere, unieke voordelen.

Zo hebben we hierbij al aangegeven dat het een voordeel is dat steigerhout makkelijk te bewerken is. Je kunt steigerhout makkelijk op het juiste formaat afzagen, maar je kunt steigerhout ook makkelijk een gewenste kleur geven. Kortom: je kunt steigerhout volledig naar eigen wens aanpassen. Absoluut een voordeel bij het maken van je eigen steigerhouten meubelen.

Jouw steigerhouten tuintafel staat logischerwijs continue in de buitenlucht. Hierdoor wordt de tafel ook geconfronteerd met verschillende weersomstandigheden en vuiligheden. Gelukkig is steigerhout ongelooflijk sterk en robuust. Steigerhout is dan ook bestand tegen alle soorten weersomstandigheden: wind, regen, sneeuw en zonlicht.

In het verlengde daarvan heeft steigerhout dus ook een lange levensduur. Je kunt hierdoor vele jaren van je eigen gemaakte steigerhouten tafel genieten. Dat is nóg een reden om zelf je steigerhouten tafel te gaan maken. Je kunt hier in het vervolg namelijk voor een ontzettend lange periode van genieten. Wat wens je nog meer?

Tot slot willen we nog één voordeel benoemen van het maken van je eigen steigerhouten tafel. Want; waarom zou je dit nou zelf doen en niet een dergelijke tafel in een winkel aanschaffen? Een van de belangrijkste overwegingen daarbij is het feit dat je een eigen smaak hebt. Zijn de tuintafels die je in de meubelzaken ziet staan wel voor 100% naar je eigen wens? Als je zelf een tuintafel gaat maken, weet je één ding zeker: je kunt de tafel 100% naar eigen wens maken. Een van de meest gehoorde argumenten om zelf een tafel te maken, is dan ook dat je het ontwerp volledig zelf kunt bepalen.

Hulp nodig bij het bouwproces?

Fred's BouwtekeningenHeeft dit artikel je min of meer overtuigd om zelf een steigerhouten tafel voor in de tuin te gaan maken? Kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? We willen je in dat geval graag verwijzen naar Freds Bouwtekeningen.

Fred heeft in de loop der jaren ontzettend veel bouwtekeningen verzameld/zelf gemaakt. Je kunt bij Freds bouwtekeningen dan ook meerdere bouwtekeningen vinden voor het maken van een steigerhouten tuintafel.

Met deze bouwtekeningen wordt het maken van een steigerhouten tafel niet alleen leuker, maar ook nog eens veel makkelijker. Je hebt tenslotte continue een leidraad tot je beschikking. Een leidraad waarmee je jouw eigen steigerhouten tuintafel tot in perfectie kunt maken. We wensen je veel succes (en plezier) met het maken van je nieuwe tuintafel van steigerhout!

Leave a comment