Tuinbank zelf maken

Tuinbank zelf maken

Een tuinbank zelf maken is een mooi begin van je kluscarrière. Gebruik de duidelijke handleiding en binnen korte tijd staat er bij jou op het terras of in de tuin een fraaie tuinbank.

Je kunt het zitvlak, de hoogte van de rugleuning en eventuele armleuningen aanpassen als je dat nodig vindt. Voor een heel comfortabele zit leg je er een paar kussens op, maar de tuinbank is ook zonder de kussens prima te gebruiken.

Lees voordat je begint aan deze klus de bouwtekening helemaal goed door. Vervolgens ga je stap voor stap te werk naar het mooie eindresultaat. Je kunt voor inspiratie verschillende modellen van tuinbanken online bekijken. Met onze duidelijke bouwtekening is een tuinbank zelf maken niet erg moeilijk.

Volg nauwkeurig de instructies en het resultaat zal naar wens zijn. Is het je eerste doe het zelf klus, dan zul je nog geen aanpassingen durven doen.

Toch kan dat wel bij  een tuinbank zelf maken. De aanpassingen die je doet schrijf je er op de bouwtekening bij, zodat deze overal waar dat nodig is doorgevoerd worden. 

 

Wensen tuinbank zelf maken

Je partner vraagt je om zelf een tuinbank te maken. De wensen moeten erin verwerkt worden, maar hoe doe je dat? Je neemt de bouwtekening erbij en bestudeert deze eerst helemaal van het begin tot en met het einde.

Vervolgens bekijk jij de handleiding stap voor stap. Waar moeten er zaken worden aangepast om aan de wensen van je partner te voldoen. Noteer deze aanpassingen, bijvoorbeeld maten die veranderd moeten worden, op elk punt waar de aanpassing op van toepassing is. Pas dan begin je met het maken van de tuinbank.

De wensen van de  tuinbank kun je meenemen in je project om aan het geheel toch een eigen draai te geven. De een wil een hele dichte rugleuning terwijl een ander liever wat openingen tussen de latten van de tuinbank heeft.

En dat is nu zo prettig aan zelf klussen en kunnen we de wensen van de tuinbank meenemen in het proces.

 

Vandaag nog je eigen tuinbank zelf maken

Het lijkt misschien onmogelijk maar je kunt vandaag nog je eigen tuinbank zelf maken. Neem de uitdaging aan! Zorg ervoor dat je het materiaal en goed gereedschap in huis hebt.

Ook heel belangrijk is een nauwkeurige bouwtekening, die je stap voor stap op weg helpt en brengt naar een prachtig eindresultaat. Geloof het of niet, het kan nog vandaag. Wil jij je partner verrassen met een zelfgemaakte tuinbank, houd de klusruimte even gesloten totdat de klus is geklaard en de onthulling kan snel plaatsvinden.

Vandaag nog je eigen tuinbank maken en morgen de eerste kop koffie drinken op je tuinbank op je terras of in de tuin. Leg er een paar fleurige kussens op en het loungen kan beginnen. Een stoere zelfgemaakte tuinbank voor heel veel jaren plezier. Doe het zelf is een leuke hobby die eindeloos is, waarmee jij je vrije tijd op een nuttige manier kunt invullen.

Heb je de smaak van deze hobby ontdekt dan is geen enkele houten plank meer veilig voor je.