Wat is de beste behandeling voor steigerhout

Heb je besloten om zelf (tuin)meubelen te gaan maken? Verstandige keuze! Door zelf de meubelen te maken, bespaar je namelijk een hoop geld. Neem maar eens bij bijvoorbeeld een meubelspeciaalzaak; het aanbod is onwijs divers, maar de meubelen hebben ook een aardig prijskaartje. Als je de hoge bedragen niet wilt/kunt betalen, is het maken van de meubelen gelukkig altijd nog een perfect initiatief.

Voordat je de meubelen kunt gaan maken, moet je uiteraard wel een goede voorbereiding treffen. Daarbij moet je onder meer een ontwerp maken en bedenken met welk materiaal je het meubelstuk gaat maken. mogen wij je van een vrijblijvende tip voorzien? Kies voor steigerhout.

De voordelen van steigerhout

Het is niet voor niets dat onwijs veel (tuin)meubelen van steigerhout gemaakt worden. Nee, deze houtsoort brengt enkele specifieke en zwaarwegende voordelen met zich mee. Eén van deze voordelen is terug te vinden in de aanschafprijs van het hout. Als je naar de plaatselijke bouwmarkt of houthandel gaat, vind je daar steigerhout tegen zeer scherpe prijzen. In vergelijking met andere materialen, waaronder andere houtsoorten, is steigerhout echt significant goedkoper.

Ook is steigerhout behoorlijk makkelijk te bewerken. Je kunt de planken snel op de gewenste maat afzagen, je kunt de planken de gewenste kleur geven en je kunt de planken de perfecte behandeling geven. Het behandelen van steigerhout is om meerdere redenen onwijs belangrijk, waarover we je graag meer in dit artikel willen vertellen.

Een ander voordeel van steigerhout is namelijk in de robuustheid en levensduur te vinden. Steigerhout is onwijs sterk en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Door die eigenschappen heeft steigerhout een onwijs lange levensduur; van bijvoorbeeld een steigerhouten tafel kan je moeiteloos jaren genieten. Om dat voor elkaar te krijgen, is het wel van belang om de steigerhouten tafel regelmatig te behandelen.

Waarom moet steigerhout behandeld worden?

Als jij een steigerhouten tafel in je tuin neer zet, krijgt deze tuin met de nodige weersomstandigheden te maken. Regen, wind en hagel zijn slechts enkele voorbeelden hiervan; deze weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de staat van het steigerhout. Dat kan je echter voorkomen door de steigerhouten tafel op de juiste manier te behandelen.

Steigerhout beitsen

Door steigerhout te behandelen, blijft het hout in de perfecte conditie. Het hout heeft hierdoor een lange levensduur, blijft lang mooi en blijft bestand tegen de verschillende externe factoren. Het advies is daarom ook om zeker eens in de 1 á 2 twee jaar de steigerhouten meubelen een volledige behandeling te geven. Ben je benieuwd wat de beste behandeling voor steigerhout is? Het antwoord op die vraag vind je in het restant van dit artikel.

Wat is de beste behandeling voor steigerhout?

Nadat je, met behulp van Fred’s bouwtekeningen, een prachtig steigerhouten meubelstuk hebt gemaakt, krijg je met de volgende belangrijke zaken te maken. Eén van die zaken is het behandelen en onderhouden van steigerhout. Je hebt hierboven kunnen lezen dat het om meerdere redenen onwijs belangrijk is om het hout goed te behandelen. Maar, voor welk soort behandeling kan je dan het beste kiezen? Het is allereerst goed om te weten dat je de keus uit verschillende soorten producten hebt:

  • Beits: dit is een semi-transparante laag. Deze laag trekt het steigerhout in, waardoor het hout beschermd is tegen de felle zonnestralen én tegen vocht.
  • Olie: dit middel geeft het hout een bruinige tint mee. Beschermt het hout ook tegen zonnestralen en tegen vocht.
  • Nano coating: is op waterbasis en is in staat om perfect in het hout te trekken. Ook hiermee is het hout perfect beschermd tegen de Uv-straling en tegen vocht.

Ons advies is om voor nano coating te gaan. Dit is eigenlijk de meest recente behandelingsmanier en is daarmee ook direct de beste. Dit product is door en doorontwikkeld, waardoor het hout de perfecte behandeling krijgt.

Een absoluut voordeel van nano coating is dat het vuilafstotend is. Als jij een steigerhouten tafel in de tuin neerzet, kan je je ongetwijfeld voorstellen dat er het nodige vuil op de tafel terecht komt. Denk hierbij aan aarde, aan bladeren en aan andere viezigheid. Dit middel is echter in staat om het vocht én het vuil af te stoten.

Zodra er bijvoorbeeld een regenbui valt, komt dit vocht op de tafel neer. Door de nano coating krijgt dit vocht echter geen enkele mogelijkheid om zich in de tafel te gaan trekken. Nee, het vocht blijft op het oppervlakte liggen en kan vervolgens makkelijk weggehaald worden. Uiteraard is het ook mogelijk dat het vocht ter plekke verdampt, indien de temperatuur hoog genoeg is.

Waar kan je nano coating kopen?

Het mag duidelijk zijn; nano coating brengt enkele zwaarwegende voordelen met zich mee. Mede door deze voordelen is het absoluut aan te raden om dit middel te gebruiken voor het behandelen van alle steigerhouten meubels. Het maakt daarbij overigens niet uit of de meubels binnen of buiten staan; voor alle steigerhouten meubels is nano coating geschikt.

Heb je interesse om nano coating te gaan kopen? Dan heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Je kunt de coating bij bijvoorbeeld de Praxis, de Gamma of de Hornbach aanschaffen. Eigenlijk alle grote bouwketens in ons land hebben nano coating in het assortiment.

Het is echter ook mogelijk om de nano coating bij Bol.com aan te schaffen. Deze grote webshop heeft meerdere varianten in het assortiment, waarbij onder meer de nano coating van ProFluid bijzonder populair is. Deze coating is in staat om het steigerhout op de perfecte manier te behandelen, waardoor de steigerhouten meubels jarenlang een prachtige uitstraling behouden.

Het advies is om zeker eens naar het aanbod van Bol.com te kijken. Het aanbod is behoorlijk divers en bevat meerdere geschikt nano coatings voor steigerhout. Bekijk dus op je gemakje het assortiment van Bol.com, vergelijk de verschillende coatings en schaf de gewenste coating direct aan. Smeer de steigerhouten meubels vervolgens met deze coating in en geniet van een lange levensduur en een blijvende, fraaie uitstraling!

Leave a comment