Wat Is De Beste Kunststof Hamer?

Als doe-het-zelver heb je natuurlijk het allerliefste een uitgebreide gereedschapskist met daarin alles wat je nodig hebt of nodig denk te hebben in de toekomst. Een kunststof hamer mag absoluut niet ontbreken in je gereedschapskist. Het gebruik is erg veelzijdig en kan soms handiger zijn dan een normale hamer van metaal of koper. Ben jij nieuwsgierig geworden over de kunststof hamer? Lees dit artikel dan vooral helemaal tot het einde en krijg alle informatie die je nodig hebt.

kunsstof hamer

Wat is een kunststof hamer?

De naam zegt het al, de hamer is gemaakt van het materiaal kunststof. Dit geld dan voor de hamerdoppen van de hamer. Doordat de koppen van de hamer zijn gemaakt van kunststof, zijn deze slagvast en heel erg comfortabel in gebruik. Anders dan een hamer van metaal of koper, is een kunststof hamer comfortabeler te gebruiken.

 

Waar gebruik je een kunststof hamer voor?

Een hamer kan je heel erg breed inzetten bij verschillende klussen. Het grootste voordele van deze hamer is, dat je materiaal niet zal beschadigen door het timmeren. Een koperen of metalen hamer kan er weleens voor zorgen dat je materiaal beschadigd. Erg zonde als je bijvoorbeeld een meubelstuk of een mooie tafel aan het maken bent.

 

Ook zijn de doppen van de  hamer slagvast, waardoor ze niet zullen terugveren tijdens het timmeren. Een lamme arm krijgen is helemaal niet nodig.

 

Wat is de beste kunststof hamer? Top 5

We zijn in het artikel wat dieper ingegaan op de kunststof hamer in het algemeen. Je weet nu wat het precies is en voor welke klus je deze kan gaan inzetten. Ik kan me voorstellen dat jij deze hamer graag in je gereedschapskist wil hebben. Mocht je willen overgaan op aanschaf, dan wil ik je daar graag een handje bij helpen. Als je hieronder verder leest, dan vindt je een top 5 met daarin de beste kunststof hamers die er zijn. Ik weet zeker dat hier iets voor je tussen zit en je lekker aan de slag kan met klussen.

 

1.      Plastic Hamer – 250 gram – 27 mm

 

plastic hamer 250 gram 27 mm
Afbeelding van Bol.com

 

Laat je vooral niet misleiden door de naam, want ook dit is gewoon een hamer van kunststof. Deze hamer van Gedore is erg makkelijk in gebruik. Gedore staat bekend om zijn goede gereedschap die erg hoogwaardig in gebruik zijn. Gedore is naast het klusgereedschap ook gespecialiseerd in gereedschap voor de auto’s en luchtverkeer.

 

Door de kunststof zal je werkbank of tafel niet beschadigen, maar dat aspect heb je hierboven al kunnen lezen. Je kan de hamer bestellen in verschillende zwaartes, maar dit is er een van 250 gram. Hier moet jij zeker mee uit de voeten kunnen.

 

2.      Bahco Kunststof Hamer – Superflex

Deze kunststof hamer van Bahco ziet er niet alleen professioneel uit, maar hij werkt ook nog eens top. De hamer kan je gebruiken in de normale werkplaats op verschillende soorten materialen. De hamer is bestand tegen onder andere olie, vet en benzine. De kunststof hamer zal dus lang mee kunnen gaan.

Bahco Kunststof Hamer Superflex 3625N 32mm
Afbeelding van Bol.com

 

De kunststof hamer van Bahco is de perfecte vervanger voor de rubberen- en koperen hamer.

 

3.      Fixman Kunststof Hamer – 2 componenten – 35 mm

Zoals je ziet heeft deze kunststof hamer van Fixman twee componenten. Oftewel, deze hamer heeft twee verschillende kanten die je kan gebruiken. Het handvat van de hamer heeft een antislip laagje, waardoor hij niet uit je handen zal glijden als je aan het klussen bent.

Fixman kunststof hamer 2-componenten 35mm
Afbeelding van Bol.com

 

De ene kant van de hamer is heel erg geschikt voor het klussen met smeedwerk, en de andere kant is gemaakt van kunststof. De kant met de kunststof is helemaal schokbestendig, wat wel zo prettig is. Natuurlijk ziet de hamer van Fixman er ook super professioneel en mooi uit. Zeker een aanwinst voor je gereedschapskoffer.

 

4.      Skandia Kunststof Hamer – 280 x 32 mm

De hamer van het merk Skandia heeft slagvaste doppen en is gemaakt van het materiaal nylon. Deze slagvaste doppen vindt je aan beide kanten van de hamer. Door het nylon zijn de doppen erg zacht, en zal het materiaal waarmee je werkt niet gaan beschadigen.

Afbeelding van Bol.com

 

Skandia is een erg bekend gereedschapsmerk en staat bekend om de hele goede kwaliteit. Houd bij het hameren je handen aan het einde van de steel, zodat je genoeg kracht kan uitoefenen en het timmeren een stuk makkelijker gaat.

 

5.      Wiha – Kunststof Hamer – Zacht/Middelhard – Rond – Slagkop

De kunststof hamer van Wiha heeft twee verschillende koppen, een blauwe en een gele. De blauwe kant van de hamer is heel erg geschikt voor het bewerken van bijvoorbeeld meubels of klussen waarbij je iets moet monteren. De gele kant van de hamer is geschikt voor bijvoorbeeld het repareren van auto’s en het bouwen van machines.

Wiha - Kunststof Hamer - Zacht/Middelhard - rond-slagkop
Afbeelding van Bol.com

 

Doordat de hamer twee verschillende kanten heeft, maakt het hem dat heel erg veelzijdig en kan je hem erg breed inzetten. Twee verschillende hamers is helemaal niet meer nodig. Schaf deze kunststof hamer van Wiha aan en je kan heel veel kanten op.

 

Hoe kom ik aan een goede bouwtekening?

Heb jij al een goede bouwtekeningen kunnen vinden of maken voor je klus? Is het niet gelukt? Geen zorgen, aan een goede bouwtekening komen is helemaal niet moeilijk en hemzelf maken is ook niet nodig. Ga gewoon naar Freds Bouwtekeningen voor de allerbeste bouwtekeningen.

 

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor alle doe-het-zelvers die graag willen klussen met een goede bouwtekening. De bouwtekeningen zijn zo gemaakt dat ze makkelijk af te lezen zijn en niet moeilijk te volgen is. Door Freds Bouwtekeningen Pakket aan te schaffen, beschik jij binnen een mum van tijd over maar liefst 10.000 verschillende bouwtekeningen. Hier moet jouw ideale bouwtekening vast tussen staan. Meer dan 30.000 doe-het-zelvers maken op dit moment gebruik van Freds Bouwtekeningen.

kunststof hamer

Conclusie

Het gebruik van een kunststof hamer kent vele voordelen. De doppen zijn gemaakt van kunststof en veren daardoor niet terug. Daarnaast zal je materiaal niet beschadigen door het getimmer, want dat zou zonde zijn. In de bovenstaande top 5 vindt je 5 hamers van kunststof waar jij vast je keuze uit kunt maken.

Wil jij een goede bouwtekening voor het afmaken van je klus? Schaf vandaag nog Freds Bouwtekeningen Pakket aan en beschik direct over 10.000 verschillende bouwtekeningen. Hier moet jouw ideale bouwtekening wel tussen staan.

Leave a comment