Wat is de beste vochtmeter? Top 3

Een vochtmeter gebruik je voor het meten van vocht. Deze vochtmeter mag absoluut niet ontbreken in je gereedschapskist. Hoe kom je er anders achter dat er ergens een lekkage zit of dat de bouwmaterialen wel droog genoeg zijn?

Je ziet dat een vochtmeter echt essentieel is voor jou als doe-het-zelver. Maar, welke vochtmeter ga je kiezen? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende varianten op de markt.

Om je daar een handje bij te helpen, heb ik dit artikel voor je geschreven. Hierin vindt je een stukje informatie en kom je erachter welke vochtmeter het beste is voor jou als doe-het-zelver.

 

Wat is een vochtmeter?

De naam zal het waarschijnlijk al zeggen. Een vochtmeter gebruik je om het vocht te meten. Dit meten doe je om erachter te komen of er ergens in huis een lekkage zit of om erachter te komen of de bouwmaterialen vrij zijn vocht en klaar zijn voor gebruik. Dat vocht meten doe je dus met een speciale vochtmeter.

 

Tegenwoordig kan je onderscheid maken tussen twee soorten vochtmeters. Namelijk eentje voor het meten van vocht in het hout en eentje speciaal gemaakt voor de bouw. Beide varianten zullen later in dit artikel terug gaan komen.

 

Wat is de beste vochtmeter? Top 3

Je weet nu wat een vochtmeter precies en je hebt korte informatie gehad over waar je de vochtmeter voor kan gebruiken. Je bent het vast wel met me eens dat een vochtmeter het klussen een stuk makkelijker gaat maken.

Om jou te helpen bij het aanschaffen van een vochtmeter, vindt je hieronder een uitgebreide top 3. Hierin vindt jij de beste vochtmeters die er op dit moment zijn. Hier moet jij vast een goede keuze uit kunnen maken.

 

1.      Hygrometer Met Batterijen – Zwart – Inclusie Thermometer – Digitale Luchtvochtigheidsmeter

 

Zoek jij een vochtmeter die niet alleen het vocht, maar ook de temperatuur kan meten? Dan zit je met deze hygrometer van het merk Qitch & Quisine helemaal goed.

vochtmeter
Afbeelding van Bol.com

De hygrometer is voor zowel binnen als buiten heel erg geschikt. Of je nu een binnen of buiten klus hebt, de hygrometer zal je altijd van dienst kunnen zijn. De hygrometer kan worden ingezet op verschillende plekken. Voorbeelden hiervan zijn de garage, de schuur of zelfs de koelkast. Altijd en overal kan jij het vocht en de temperatuur op een betrouwbare manier meten.

 

De hygrometer heeft een handig Lcd-scherm, waardoor het aflezen op een makkelijke en duidelijke manier kan. Heb jij de hygrometer even niet meer nodig? Gebruik hem dan als weerstation. Door het compacte en lichte formaat van de hygrometer, is hij erg makkelijk te gebruiken tijdens het klussen. Even in je broekzak bewaren is geen probleem. Kortom, met de hygrometer van Qitch & Quisine zal het klussen een stukje makkelijker gaan worden.

 

2.      VONROC Vochtmeter – Professioneel Gebruik – Accuraat – Hoog Contrast LCD Met Achtergrondverlichting

 

Wil jij eventuele schimmels op tijd kunnen ontdekken tijdens een klus? Kies in dat geval voor de vochtmeter van het merk VONROC. Deze vochtmeter is voor professioneel gebruik en brengt mogelijke schimmels en vocht heel erg snel in kaart. Naast het in kaart brengen van schimmels, is de vochtmeter van VONROC ook geschikt voor het meten van vocht in soorten hout of andere bouwmaterialen.

vochtmeter
Afbeelding van Bol.com

Naast het controleren van hout en bouwmaterialen, kan er met deze vochtmeter nog veel meer gemeten worden. Mocht je een huis aan het verbouwen of aan het opknappen zijn, dan kan de vochtmeter van VONROC direct vocht meten in bijvoorbeeld gipsplaten of plafonds. Erg handig, want zo weet jij ten alle tijden waar een schimmel of lekkage zit in het huis. Daarnaast kan er ook vocht gemeten worden in de vloer of in het tapijt.

 

De vochtmeter beschikt over een Lcd-scherm, waardoor het aflezen van de informatie erg makkelijk zal gaan. Om de batterijen te besparen, zal de vochtmeter na ongeveer 1 minuut de helderheid van het Lcd-scherm gaan verlagen. Zo zullen de batterijen een stuk langer mee gaan dan gemiddeld.

 

Voor het verbouwen of opknappen van een huis, kies je natuurlijk voor de vochtmeter van VONROC.

 

3.      Brennenstuhl – Vochtigheidsmeter – MD

 

De vochtigheidsmeter van het merk Brennenstuhl is een opvallende verschijning door zijn goede kwaliteit en professionele uiterlijk. De vochtigheid kan heel erg snel en makkelijk gemeten worden. Na gebruik schakelt de vochtigheidsmeter zichzelf na 3 minuten zelfstandig uit. Hoe handig is dat? Zo word je nooit onverwacht verast door een lege batterij.

vochtmeter
Afbeelding van Bol.com

Naast het vocht meten in bouwmaterialen en hout, kan het vocht zelfs gemeten worden in zware bakstenen en beton. Doordat de Brennenstuhl vochtmeter over een Hold-functie, word het vochtmeten op moeilijk plaatsen ook mogelijk. Naast de praktische functie van deze vochtmeter, ziet hij er ook erg professioneel en compact uit. De vochtmeter zal ontzettend makkelijk in gebruik zijn. Geschikt voor iedere doe-het-zelver!

 

Direct beschikken over 10.000 bouwtekeningen? Dat kan!

Een vochtmeter kan je goed helpen tijdens het klaren van een klus. Daar ben je nu wel achter gekomen. Naast een vochtmeter, kan ook een bouwtekening absoluut niet gemist worden. Hierop staan de juiste materialen en afmetingen getekend, die je nodig hebt om iets op te bouwen.

 

Een bouwtekening kan je heel erg makkelijk zelf maken of vinden op het internet. Heb jij niks kunnen vinden dat naar je zin is of lukt het maar niet om een goede bouwtekening te maken? Ga dan naar Freds Bouwtekeningen.

vochtmeter

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor alle doe-het-zelvers die heel erg graag klussen, maar waarbij het maar niet lukt om een goede bouwtekening te scoren. Daar heeft Fred iets op bedacht. Koop en download vandaag nog het Freds Bouwtekeningen Pakket, en krijg direct toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen. Meer dan 30.000 doe-het-zelvers zijn je al voorgegaan en hebben de mooiste dingen gebouwd.

 

Conclusie

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel over de beste vochtmeters. Je weet wat een vochtmeter is en waar je het voor kan gebruiken. In de bovenstaande top 3 vindt je de 3 beste vochtmeters die er op dit moment zijn. Welke ga jij kiezen?

 

Ben jij nog steeds op zoek naar een goede bouwtekening? Schaf vandaag nog het Freds Bouwtekeningen Pakket aan en krijg direct toegang tot 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Leave a comment