Wat is een goede handboor voor het klussen? Lees hier de top 3!

Wanneer je aan het klussen bent als doe-het-zelver, is het onvermijdelijk dat je tijdens de klus een handboor nodig gaat hebben. Toch kom je er achter dat je die niet in je gereedschapskist hebt. Dan kan natuurlijk gebeuren. Om je wat verder op weg te helpen, geef ik je in dit artikel advies over wat een handboor is en vertel ik welke 3 handboren het allerbeste scoren. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke handboor jij moet hebben om je klus te kunnen afmaken.

Wat is een handboor precies?

Voordat we naar de top 3 van beste handboren gaan, vertel ik je eerst in het kort wat een handboor precies is. Dat is wel handig om te weten, mocht je dit niet weten.

Een handboor is anders dan de elektrische boor die jij hoogstwaarschijnlijk in de schuur hebt liggen. De naam zegt het al; een handboor is een boor die door de hand wordt aangedreven. Een handboor wordt voornamelijk gebruikt om hele kleine gaatjes in materiaal te boren of om een gat te boren voordat je overgaat op de elektrische boor. Er zijn niet altijd elektrische boren die hele kleine gaatjes kunnen boren voor kleine schroefjes. Vandaar dat de handboor gebruikt wordt.

Een handboor kan ook bepaalde ongelukjes voorkomen. Het kan zo zijn dat je een schroef in het hout wil schroeven, maar deze er niet direct in gedraaid wil worden. Het gevolg hiervan is dat je uitschiet met de schroef en je jezelf lelijk kan verwonden. Door eerst een gaatje te boren met een handboor, kan je dat voorkomen.

De top 3 beste handboren

Je ben op de helft van dit artikel. Je bent erachter gekomen wat een handboor precies is en waar hij voor gebruikt kan worden. Je zal vast al gemerkt hebben dat een handboor essentieel is in jouw gereedschapskist. Ik kan me voorstellen dat je staat te trappelen om een handboor te gaan aanschaffen. Dat moet je ook zeker doen. Voordat je dit gaat doen, wil ik je een handje op weg helpen met welke boor je het beste kan kiezen. Daarom heb ik speciaal voor jou als doe-het-zelver een top 3 gemaakt van de allerbeste handboren. Lees hieronder verder.

1.      Mini Aluminium Handboor – 10-delige Bitset Handboormachine/ Handboortje

Op de eerste plek binnen deze top 3 van handboren, staat deze 10-delige handboormachine. Nadat ik was research had gedaan, kwam ik erachter dat deze op Bol.com bijzonder goed scoort en bij veel klussers in de smaak valt. Deze handboormachine krijgt 4 keer 5 sterren. Hoe tof is dat?

De handboormachine bestaat uit maar liefst 10 delen en is ideaal om te gebruiken bij het bewerken van diverse materialen, zoals; plastic, rubber, en hout. Doordat de handboor van aluminium is gemaakt, is hij erg licht en ligt hij niet te zwaar in de hand.

Mini Aluminium Handboor - 10-delige Bitset Handboormachine / Handboortje
Afbeelding van Bol.com

Dat is tijdens het boren wel zo prettig. De handboor met daarbij horende boortjes zijn gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor zijn ze erg duurzaam in gebruik en gaan ze lekker lang mee.

Kopers van de handboren reageren ook heel erg enthousiast. Dat zie je aan het aantal gegeven sterren, maar ook aan de achtergelaten reviews. Zoals deze bijvoorbeeld:

Al een hele tijd zocht ik naar een klein boortje om een slotje te bevestigen op mijn houten tarotkistje. Maar nooit vond ik wat ik zocht. Dit handboortje is perfect!

Dit geweldige handboortje kost 20,50 euro en is dus 10-delig! Goede deal, toch?

 

2.      Connex COXT802010 Set Handboren 2.5 + 3.0 + 4.0 mm

Op de tweede plek staat deze handboor van Connex. Nou ja handboor, het zijn er meerdere. 3 om precies te zijn. Met deze super handige handboortjes boor je heel gemakkelijk een gat in dun hout. Handboortjes zijn bijna onmisbaar. Dit geldt voor zowel bij het klussen als bij het knutselen met hout. Handboortjes zijn ontzettend veelzijdig en breed in te zetten.

Het handvat van deze handboor is dwars, zodat hij gemakkelijk vast te houden is en rond kan draaien.

Connex COXT802010 Set Handboren 2.5 + 3.0 + 4.0 mm
Afbeelding van Bol.com

Connex staat bekend als hét merk voor de veeleisende klusser. Het voordeel van Connex is, dat je 10 jaar garantie krijgt! Helemaal top! Meerdere klanten waren ontzettend enthousiast over deze handboortjes. Zo schrijft er iemand:

Pluspunt van dit artikel: praktisch in gebruik

En dat is zeker de bedoeling van dit gereedschap. Het moet praktisch en makkelijk in gebruik zijn. Dat geldt zeker voor deze handboortjes. De set van 3 handboortjes kost maar 9 euro. Dat is nog eens voordelig.

3.      1x Handboren/ fretborenset – 4-delig – gaatjes voorboren in het hout- klusbenodigdheden/ gereedschapsets

Als laatste, maar daarom zeker niet minder, is deze 4-delige handborenset. Deze boren zijn perfect voor het voorboren van gaatjes in bijvoorbeeld hard hout. Hierdoor kan de houtschroef veel makkelijker in het hout geschroefd worden.

1x Handboren / fretborenset - 4-delig - gaatjes voorboren in hout - klusbenodigheden / gereedschapsets
Afbeelding van Bol.com

Op deze manier kan de houtschroef niet wegschieten en verwondingen veroorzaken. Veiligheid boven alles.Bij het aanschaffen van deze set, ontvang je 4 handboren in verschillende maten. Voor iedere klus zal er een handboor passen. Dat is als doe-het-zelver super handig. De set is zwart van kleur en kost 6,83 euro.

 

 

Klussen met Freds Bouwtekeningen

Jij als doe-het-zelver of professional, klust natuurlijk ontzettend graag. Nu je weet welke handboren allemaal geschikt zijn, is het tijd om te gaan beginnen met je klus. Nu hoor ik je denken, hoe begin je een klus zonder bouwtekening? Dat is vrijwel onmogelijk. Gelukkig is daar een goede oplossing voor. Heb je weleens gehoord van Freds Bouwtekeningen? Zo niet, dan ga ik je alles vertellen wat je moet weten.

Freds Bouwtekeningen is er speciaal voor de doe-het-zelver en stelt jou in staat om gemakkelijk aan meer dan 10.000 bouwtekeningen te komen. Voor iedere klus is er wel een geschikte bouwtekening beschikbaar. Hoe je aan die bouwtekeningen komt?Fred's Bouwtekeningen

Heel simpel. Schaf de digitale bouwtekeningen gids aan, en krijg direct toegang tot alle bouwtekeningen. Geen moeilijk gedoe met cijfertjes of lastige formules. De bouwtekeningen zijn voor iedere klusser te begrijpen. Jij kan direct beginnen met die ene klus die je al zo lang uitstelt. Ondertussen maken meer dan 30.000 doe-het-zelvers gebruik van Freds Bouwtekeningen. Wordt jij daar een van?

 

Conclusie

Je weet nu wat een handboor precies is en waar hij voor gebruikt kan worden. Mocht je een handboor willen aanschaffen maar niet helemaal weten welke je het beste kan kiezen, dan raad ik je aan om de bovenstaande top 3 nog even door te nemen.

Komt die ene klus maar niet af doordat je niet over een goede bouwtekening beschikt? Geen enkel probleem. Freds Bouwtekeningen beschikt over maar liefst 10.000 bouwtekeningen voor de doe-het-zelver. Hier zit jouw perfecte bouwtekening vast en zeker bij.

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>