Wat kost een steigerhouten hoekbank?

Ben je op zoek naar een steigerhouten hoekbank? Dan heb je twee keuzes. Je kunt een steigerhouten hoekbank kopen, maar ze zijn ook redelijk makkelijk te maken. Het maken van steigerhouten meubels is populair. In dit blogbericht vertel ik je de kosten voor een steigerhouten hoekbank in de winkel en als je het zelf zou maken. Lees daarom snel verder.

Wat kost een steigerhouten hoekbank?

Als je op zoek bent naar een steigerhouten hoekbank heb je daarin twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om een steigerhouten hoekbank te kopen. In de meeste gevallen moet je de steigerhouten hoekbank dan nog wel in elkaar zetten. Een andere mogelijkheid is om zelf een steigerhouten hoekbank te maken. Dit kun je doen met steigerhout uit een bouwmarkt.

Steigerhouten hoekbank kopen

De kosten voor het kopen van een steigerhouten hoekbank ligt tussen de 400 en 900 euro. Dat is natuurlijk best prijzig. Toch zijn steigerhouten hoekbanken van hele goede kwaliteit en gaan ze over het algemeen lang mee.

Als je een steigerhouten hoekbank koopt, koop je eigenlijk de kant en klare delen om de hoekbank ik elkaar te zetten. Ondanks dat alles al op maat gesneden is moet je dus nog wel aan het klussen om de hoekbank in elkaar te zetten.

Steigerhouten hoekbank maken

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal zelf je eigen steigerhouten hoekbank te kopen. Hiervoor kun je naar de bouwmarkt gaan en de benodigde materialen aanschaffen. In de meeste gevallen is het zelf maken van een steigerhouten hoekbank een stuk goedkoper. Daarnaast heb je met het zelf maken van je steigerhouten hoekbank ook het voordeel dat je zelf kan bedenken hoe het design moet worden. Wil je bijvoorbeeld twee lange zijden of maar een lange zijde.

Hoe maak je een hoekbank van steigerhout

 

Zelf vind ik dat de rugleuningen van een steigerhouten hoekbank vaak te kort zijn en zit je veel te recht op, daarom maak ik mijn steigerhouten meubels liever zelf. Hiermee kan ik dan de rugleuningen hoger maken en zo de bank zelf zo comfortabel maken als ik zelf wil.

Het kost gemiddeld tussen de 200 en 500 euro om je eigen steigerhouten hoekbank te maken. Dat is natuurlijk een behoorlijk verschil met als je de steigerhouten hoekbank zou kopen.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een steigerhouten hoekbank?

Een van de grote voordelen van het kopen van een steigerhouten hoekbank is natuurlijk dat alle onderdelen al op maat gesneden zijn en zijn afgewerkt. Als je twee linkerhanden hebt, is het in elkaar zetten van een steigerhouten hoekbank al redelijk moeilijk. Als je dan ook nog eens alle onderdelen zelf moet maken, kan dat een behoorlijke klus worden. Daarnaast heb je bij het kopen van een steigerhouten hoekbank het voordeel dat de onderdelen meestal thuisbezorgd worden. Dat betekent dat je niet hoeft te slepen met steigerhout en andere materialen.

Ook kost het kopen van een steigerhouten hoekbank minder tijd. Binnen een uur heb je in de meeste gevallen de hoekbank wel in elkaar.

Wat zijn de voordelen van het zelf maken van een steigerhouten hoekbank?

Een van de grote voordelen van het zelf maken van je steigerhouten hoekbank is natuurlijk dat het een stuk voordeliger is. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om helemaal je eigen design te maken. Hierdoor is jouw steigerhouten hoekbank natuurlijk uniek.

Ook is het relatief makkelijk om zelf een steigerhouten hoekbank te maken. Het enige dat je nodig hebt is het juiste gereedschap en de juiste materialen. Daarnaast kan een goede bouwtekening je ook helpen het meubel makkelijker te maken.

Waar kun je een steigerhouten hoekbank kopen?

Er zijn eigenlijk heel veel winkels waar je terecht kunt voor je nieuwe steigerhouten hoekbank. De bekendste winkels waar deze banken kun kopen zijn:

  • Karwei
  • Bol.com
  • vidaXL

Al deze winkels hebben meerdere modellen en verschillende prijzen. Soms heeft ook Gamma steigerhouten hoekbanken in de aanbieding. Het is daarom ook een goed idee om daar eens te kijken.

Hoe maak je zelf een steigerhouten hoekbank?

Als je zelf je steigerhouten meubels wilt maken, kun je daarvoor het beste een bouwtekening downloaden. Met een bouwtekening weet je namelijk precies wat je allemaal nodig hebt en welke afmetingen het hout moet zijn.

Een voordeel daarvan is dat je het hout bij de bouwmarkt direct op maat kan laten snijden. Vaak is dit gratis. Door het hout direct op maat te laten snijden heb je in principe precies hetzelfde effect als  wanneer je een steigerhouten hoekbank koopt, alleen dan een heel stuk goedkoper.

Bouwtekeningen downloaden

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan met het maken van je eigen steigerhouten hoekbank? Dan is het een goed idee om daarvoor een bouwtekening te downloaden. Er zijn een heleboel verschillende bouwtekeningen te vinden op het internet, maar zelf heb ik gemerkt dat lang niet alle bouwtekeningen kloppen of overzichtelijk zijn.

Fred's BouwtekeningenAls je aan de slag gaat met je eigen steigerhouten meubels, is een goede bouwtekening heel belangrijk. Zelf heb ik lang gezocht naar de juiste bouwtekeningen en kwam ik op de website fred’s bouwtekeningen terecht.

Deze website is van een ervaren klusser die zelf duizenden steigerhouten meubels heeft gemaakt in zijn carrière. Van alle steigerhouten meubels die hij heeft gemaakt, heeft hij een makkelijk te volgen bouwtekening gemaakt. Dit maakt het voor iedere beginner makkelijk om een eigen steigerhouten meubel te maken.

Ook geeft hij je op de website de mogelijkheid om al zijn 10.000 bouwtekeningen in één keer te downloaden. Met de bouwtekeningen van Fred kun je allerlei verschillende steigerhouten meubels maken. Van hoekbanken tot tuinhuisjes.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een steigerhouten hoekbank te kopen. Maar als je het zelf maakt is het uniek en veel goedkoper.

Ben jij benieuwd hoe je zelf een steigerhouten meubel maakt? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken op de pagina van Fred’s bouwtekeningen. Daar lees je alle informatie die je nodig hebt om je eigen steigerhouten hoekbank te maken en kun je daar al zijn bouwtekeningen downloaden.

Klik hier om naar de pagina van Fred’s bouwtekeningen te gaan>>

 

 

 

 

Leave a comment