Welke Beugelzaag Is Het Beste? Deze Top 4 Moet Je Zien!

Als doe-het-zelver is het onvermijdelijk dat je tijdens een klus de zaag nodig hebt. De wat kleinere klusjes kan je makkelijk met de hand zagen, daar heb je geen apparatuur voor nodig. Heb je weleens aan een beugelzaag gedacht? Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het zagen met de hand. Ben jij ook op zoek naar een beugelzaag en wil jij graag weten welke de beste is? Daar ga je in dit artikel achter komen.

Wat is een beugelzaag?

Onder het zaaggereedschap, mag de beugelzaag zeker niet ontbreken. De meest kenmerkende eigenschap van een beugelzaag, is dat je het zaagblad kan vervangen. Het zaagblad is erg smal en de beugel is gemaakt van metaal. Vandaar dat deze zaag een beugelzaag wordt genoemd.

Waar gebruik je een beugelzaag voor?

Het handige aan een beugelzaag is, dat het zaagblad vervangbaar is. Het kan weleens gebeuren dat deze afbreekt of scheurt tijdens het zagen van materiaal. Geen zorgen, dat geeft niks. Voor iedere beugelzaag geldt, dat je deze heel erg makkelijk kan vervangen.

welke beugelzaag

Een beugelzaag kan je vanzelfsprekend inzetten bij het zagen van materiaal. Voor welk materiaal de zaag geschikt is, dat is verschillend. De meeste beugelzagen kan je inzetten voor het zagen van hout, staal, aluminium, dik hout of roestvrijstaal. Met een beugelzaag kan je gemakkelijk materialen in kleine plakjes zagen. Verwar de beugelzaag niet met een figuurzaag. Hoewel ze er hetzelfde uitzien, zijn ze toch verschillend.

Welke beugelzaag is het beste? Lees hier de top 4

Ik heb je nu een aantal dingen verteld over de beugelzaag zelf en waar je deze voor kan gebruiken. Als doe-het-zelver mag deze zaag niet ontbreken in je assortiment van gereedschap, dat ben je vast wel met me eens. Als je een beugelzaag wil gaan aanschaffen, dan ben je natuurlijk op zoek naar de allerbeste die verkrijgbaar is. Om je daar een beeld van te geven en je te helpen bij je keuze, heb ik speciaal voor jou een top 4 gemaakt met daarin de beste beugelzagen die op de markt zijn. Lees de top 4 door en neem het goed in je op. Daarna zal je keuze al een stukje makkelijker worden.

1.      STANLEY Amerikaanse Boomzaag – 610 mm

Stanley is een bekend gereedschapsmerk dat bekend staat om zijn goede kwaliteit. Ook bij deze beugelzaag is dat absoluut het geval. Naast de leuke kleur geel, is hij ook erg functioneel en duurzaam.

STANLEY Amerikaanse Boomzaag - 610mm
Afbeelding van Bol.com

De beugelzaag van Stanley heeft een handig systeem, waardoor het verwisselen van zaagbladen erg makkelijk zal gaan. Deze beugelzaag kan je gebruiken voor het zagen van groen- of nat hout. Het frame van de zaag is gemaakt van metaal en dat maakt hem heel erg stevig. Het handvat ligt erg comfortabel in de hand en voorkomt blaren of wondjes op de handen. Daarnaast is hij ook nog eens schokbestendig, wat erg handig is tijdens het zagen. Een aanrader is wel om tijdens het zagen handschoenen te dragen. Niet voor de blaren, maar voor je eigen veiligheid.

 

2.      Bahco Force Ergo – Beugelzaag – 530 mm

De beugelzaag van Bahco is gemaakt van het lichtste materiaal, dat ook nog eens roestvrijstaal bevat. Laat je niet misleiden door het lichte materiaal, want deze zaag is zeker weten stevig. De handgreep van de zaag is erg comfortabel en hand beschermend. Met de beugelzaag kan je alle houtsoorten zagen. Dat is erg mooi meegenomen, toch?

Bahco Force Ergo® Beugelzaag - 530 mm
Afbeelding van Bol.com

De zaag weegt maar 680 gram, waardoor hij lekker in de hand ligt en niet zwaar aanvoelt tijdens het zagen. De maximale bladspanning dat de zaag kan hebben, is ongeveer 120 kilo. Hier moet jij als klusser wel raad mee weten!

 

3.      SmartWorks Multifunctionele Handzaagset

Dit is niet zomaar een simpele beugelzaag. Dit is namelijk een hele set. Hoe handig is dat om in je schuur te hebben liggen? De verschillende materialen worden geleverd in een koffer van kunststof. Zo kan jij alles bij elkaar houden en weer netjes opbergen. De verschillende zagen zijn geschikt voor het zagen van alle materialen. Of dat nu hout of metaal is, dat maakt helemaal niks uit.

SmartWorks Multifunctionele handzaagset 6 in 1
Afbeelding van Bol.com

In de koffer vind je onder andere fijne zaagbladen, zaagbladen speciaal voor hout, metaal en aluminium, een ruw zaagblad en nog veel meer. Deze koffer is de aanschaf zeker waard.

4.      Hyundai Beugelzaag Hout 61 cm – Boomzaag

Als laatste is dit een beugelzaag van Hyundai. Ik weet zeker dat je weleens van Hyundai hebt gehoord, maar niet wist dat het ook een gereedschapsmerk is. Nou inderdaad, dat is het wel.

Hyundai beugelzaag hout 61 cm - boomzaag
Afbeelding van Bol.com

Deze beugelzaag is ideaal voor het zagen van wat dikker hout, zoals bomen en dikke takken. Dit wordt ook wel met een gek woord ‘levend hout’ genoemd. De zaag is in totaal 61 cm lang en beschikt over een ergonomisch handvat. Hierdoor is het zagen erg comfortabel voor je handen. Mocht je zaagblad breken of kapotgaan, dan kan je deze heel erg makkelijk vervangen. Kortom, de beugelzaag van Hyundai is zeker een aanrader voor jou als doe-het-zelver.

Nog geen bouwtekening? Die vind je hier

Heb jij nog steeds geen goede bouwtekening kunnen maken of kunnen vinden op internet? Ga in dat geval naar Freds Bouwtekeningen. Freds Bouwtekeningen is speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers die graag klussen, maar niet over een goede bouwtekening beschikken. Door het Freds Bouwtekeningen Pakket online aan te schaffen, beschik jij direct over een gids vol met handige bouwtekeningen. Maar liefst 10.000. Hoe tof is dat? Jouw ideale bouwtekeningen die jou gaat helpen met je klus, moet er vast en zeker tussen staan. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met je klus.

hand verstekzaag
Klik op de afbeelding

Conclusie

Een beugelzaag is ideaal voor het zagen met de hand van verschillende materialen. Het handige is dat je het zaagblad makkelijk kan vervangen, mocht deze stuk gaan. Om erachter te komen welke beugelzagen een aanrader zijn, verwijs ik je graag door naar de bovenstaande top 4. Hier moet jouw ideale beugelzaag zeker tussen staan.

 

Ben jij nog steeds op zoek naar een bouwtekening? Ga dan eens een kijkje nemen bij Freds Bouwtekeningen en schaf het pakket aan. In het pakket vind je 10.000 bouwtekeningen die erg geschikt zijn voor alle doe-het-zelvers.

Leave a comment