Welke metaalzaag is de beste voor een echte doe-het-zelver?

Jij als doe-het-zelver klust graag een eind weg. Kleine klusjes rondom het huis óf die grotere klus bij je buurman. Jij wordt nergens warm of koud van. Maar heb je weleens gedacht aan het aanschaffen van een goede metaalzaag? Want ook die komt van pas bij het klussen, toch? In dit artikel lees je wat een metaalzaag is én welke je het beste kan aanschaffen.

Wat is een metaalzaag?

Voor de metaalzaag zijn verschillende benamingen. Een metaalzaag wordt ook wel een ‘ijzerzaag’ of ‘beugelzaag’ genoemd. In principe komt het allemaal op hetzelfde neer. Hoewel het een metaalzaag wordt genoemd, is het mogelijk om deze zaag bij heel veel materialen in te zetten. Een ijzerzaag gebruik je onder andere bij het doorzagen van buizen of leidingen. Bij een metaalzaag is het zaagblad altijd te vervangen, wat natuurlijk superhandig is. Het zaagblad kan verbuigen of zelfs helemaal afbreken. Je hoeft daarvoor alleen het zaagblad te vervangen en je ben weer helemaal klaar om je klus af te maken.

Wil je voorkomen dat het zaagblad breekt? Dan is het belangrijk om niet te snel te zagen. Wanneer je snel of hard zaagt, kan er veel warmte vrij komen die ervoor kan zorgen dat je zaagblad verbuigt. Zaag dus altijd rustig en beheerst, dan zal je zaagblad het langste mee gaan.

Top 3 beste metaalzagen

Je weet nu het een en ander over metaalzagen. Ik kan me goed voorstellen dat je heel graag een metaalzaag wil aanschaffen om lekker te beginnen met klussen. Dat moet je ook zeker weten doen. Heb je hulp nodig met kiezen of advies nodig? Lees dan de onderstaande top 3 voor de beste metaalzagen. Na het lezen van de top 3 weet je welke metaalzagen geschikt zijn en kan jij je keuze maken.

1.      Bahco Metaalzaagbeugel 319

De metaalzaal van Bahco staat volledig terecht op de eerste plaats en verdient wat mij betreft een gouden medaille. De zaag is echt ideaal voor het zagen en is ook nog is van de allerbeste kwaliteit. Over de prijs ben ik zeer te spreken. Klussen moet leuk blijven en dat wordt lastiger wanneer dit veel geld gaat kosten. De prijs gaat uiteraard gewoon per stuk.

De zaag is zeer geschikt voor het zagen van verschillend materiaal, waaronder (uiteraard) metaal. Ook is het mogelijk om met deze zaag het nodige snijwerk te verrichten. Door het ergonomische handvat, is de zaag zeer comfortabel vast te houden en zal het zagen volledig zonder problemen verlopen.

De zaag is oranje met zwart van kleur. Dit geeft de zaag gelijk een stoere en professionele uitstraling. Zagen met de metaalzaag van Bahco is bijna een feestje! Wat mij betreft een grote aanrader en zeer de moeite waard om aan te schaffen.

Deze metaalzaag is te koop bij Bol.com > 

 

2.      Bahco Metaalzaagbeugel 268 Junior

Speciaal voor de allerkleinste bouwers onder ons, heb ik deze metaalzaag voor de kleintjes in de top 3 gezet. Want, hoe gaaf is het om samen met je zoon/dochter of neefje/nichtje te klussen? Om samen het gereedschap erbij te pakken en lekker jullie ding te doen?

Vandaar dat ik voor deze junior zaag heb gekozen. De zaag is zo gemaakt, dat hij voor kinderen perfect te gebruiken is. De zaag is niet te groot gemaakt, zodat de kits gericht en makkelijk kunnen zagen. Met een volwassen zaag werken kan nog weleens lastig zijn, dus deze zaag is dan perfect. Ook deze metaalzaag is geschikt voor het zagen in veel materialen, waaronder natuurlijk metaal. Ook is snij werk geen enkel probleem.

Mocht je wat kleinere handen hebben of liever met een kleinere zaag werken, dan zou deze juniorzaag ook prima bij jou kunnen passen natuurlijk. De zaag is knalrood, waardoor hij een professionele uitstraling krijgt en lekker opvalt in de gereedschapskist. Ook leuk om te geven voor een verjaardag of zomaar.

Deze metaalzaag is te koop bij Bouwbestel > 

 

3.      Mini IJzerzaag Met Zacht Handvat

Als laatste heb ik deze mini ijzerzaag voor je uitgekozen. Dat hij op de derde plek staat, hoeft zeker niet te betekenen dat hij van mindere kwaliteit is. Integendeel, de zaag is gemaakt van zeer goede kwaliteit en is dus waar voor je geld.

Doordat de ijzerzaag een zacht handvat heeft, is hij zeer makkelijk en comfortabel te gebruiken. Tijdens het zagen kan je weleens last van je handen of zelfs blaren krijgen. Deze zaag voorkomt deze ongemakkelijkheden. Een voordeel van deze ijzerzaag is, dat het zaagblad gewoon te vervangen is. Mocht het zaagblad bot geworden zijn of zelf afgebroken, dan is het heel gemakkelijk te vervangen en kan jij weer lekker doorzagen.

Deze ijzerzaag is een wat kleinere zaag, waardoor hij ook lekker in de hand ligt en je niet zo snel zal uitschieten, met alle gevolgen van dien. Deze ijzerzaag verdient zijn plekje volledig terecht binnen deze top 3, vind je ook niet?

Deze metaalzaag is te koop bij Bouwbestel.nl> 

 

Fred's Bouwtekeningen

Bouwtekeningen van Freds Bouwtekeningen

Je weet wat een metaalzaag is én je bent helemaal klaar om een goede zaag aan te schaffen en lekker te starten met klussen. Of toch niet helemaal? Want heb je eraan gedacht om een bouwtekening te maken voor je klus? Niet? Dat is helemaal niet erg. Met Freds Bouwtekeningen zal je nooit meer voor verassingen komen te staan en kan jij altijd mét bouwtekeningen aan de slag. Hoe? Dat leg ik je graag uit.

De gids van Freds Bouwtekeningen bevat maar liefst 10.000 bouwtekeningen, speciaal voor jou als doe-het-zelver. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een bouwtekening van beschikbaar. De gids is online makkelijk aan te schaffen en direct te downloaden. De bouwtekeningen zijn speciaal gemaakt voor de doe-het-zelver. Maak je geen zorgen over ingewikkelde tekeningen of formules. Jij kan straks lekker aan de slag met je gloednieuwe metaalzaag én bouwtekening.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over de metaalzaag. Je weet nu precies wat een metaalzaag is en voor welk materiaal hij geschikt is. Mocht je een metaalzaag willen aanschaffen en nog een beetje twijfelen, dan raad ik je aan om de bovenstaande top 3 nog eens door te lezen. Daarna kan jij zeker weten je keuze maken.

Een zaag aangeschaft en klaar om te klussen? Daar heb je altijd een bouwtekening voor nodig. Met Freds Bouwtekeningen kom jij nooit meer voor verassingen te staan. De gids bevat 10.00 bouwtekeningen die jou gaan helpen om de klus af te maken.

 

Leave a comment