Welke steigerhouten meubels zijn makkelijk te maken?

Wil je graag je eigen meubels maken? Dan kunnen wij absoluut aanraden om daar steigerhout voor te gebruiken. Graag vertellen we jou welke steigerhouten meubels makkelijk te maken zijn.

Dit artikel hebben we op basis van onze eigen ervaringen geschreven. In de afgelopen jaren hebben wij namelijk meerdere meubelstukken van steigerhout gemaakt. Door die ervaring weten wij exact welke soorten meubels makkelijker te maken zijn met steigerhout. Tegelijkertijd weten we ook welke meubels je het beste links kunt laten liggen.

Aan het einde van dit artikel kan je ook nog een handige tip vanuit onze kant vinden. Een tip waarmee het maken van de steigerhouten meubels nog makkelijker gaat worden. We hebben het hierbij over de bouwtekeningen van Fred, maar daarover kan je later meer lezen.

De meubels van steigerhout zelf maken

Als je jouw huis (opnieuw) in moet richten, moet je over meerdere zaken nadenken. Bij de inrichting spelen de meubels een ontzettend belangrijke rol. Je staat dan voor de keuze: meubels kopen of meubels zelf maken? Het kopen van de meubels kan een behoorlijk dure aangelegenheid worden. Bovendien moet je hier veel tijd aan besteden, aangezien de meubels wel naar wens moeten zijn. Dat kan soms een behoorlijke zoektocht zijn. Ons advies is dan ook om zelf aan de slag te gaan. Aan de slag te gaan met steigerhout welteverstaan.

Steigerhout brengt namelijk enkele unieke voordelen met zich mee. Ben je benieuwd welke voordelen dit allemaal zijn? Wij hebben deze voordelen uitgeschreven onder het kopje ‘de voordelen van steigerhout’. Eerst willen we kijken naar de moeilijkheidsgraad bij het maken van steigerhouten meubels.

Over de moeilijkheidsgraad hebben we al direct iets positiefs te melden: het is absoluut niet moeilijk. Steigerhout is een zeer prettig materiaal dat ook nog eens makkelijk te bewerken is. Je kunt steigerhout zonder enige moeite op de gewenste afmetingen afzagen.

Wat zijn de beste meubels om zelf van steigerhout te maken?

Uiteraard zijn niet alle meubels even makkelijk te maken met steigerhout. Ons advies is om alleen meubels te maken met strakke vormen. Stel nou dat je een ronde tafel wilt maken. Dan moet je allereerst het gereedschap hebben om het steigerhout in een cirkel af te kunnen zagen. Daarnaast moet je ook nog de poten perfect in het midden van de tafel weten te krijgen. Dat is geen al te makkelijke klus.

Wat wel makkelijk is, is om bijvoorbeeld een bed, een kast, een tafel, een dressoir of een bank van steigerhout te maken. Ja, zelfs een bank is mogelijk. Een bank heeft tenslotte strakke vormen en juist dat is perfect voor steigerhout. Hierbij moet je uiteraard wel goed nadenken over de toepassing van lekker zachte kussens. Met die zachte kussens krijg je een comfortabele zithouding. Op steigerhout zitten is namelijk niet aan te raden.

In onderstaande lijst hebben we nog enkele meubelen uiteengezet. De lijst met onderstaande meubels betreft meubels die makkelijk met steigerhout te maken zijn:

Kortom: je kunt vele kanten op bij het maken van meubels met steigerhout. Dat heeft uiteraard ook met de unieke voordelen van steigerhout te maken. We hebben het eerste voordeel hierboven al even verklapt; steigerhout is makkelijk te bewerken. Dat is uiteraard niet het enige voordeel. We bespreken alle voordelen van steigerhout in de paragraaf hieronder.

De voordelen van steigerhout

Het maken van meubels met steigerhout is dus niet al te lastig. Dat geldt met name voor bovengenoemde meubels. Een gemeenschappelijke kenmerk van deze meubels is de strakke vorm. Deze meubels hebben veel strakke en rechte vormen. Met name die vormen zijn makkelijk te maken met steigerhout. Enerzijds heeft dat dus te maken met het feit dat je steigerhout makkelijk kunt bewerken. Wil je steigerhout op de gewenste afmetingen afzagen? Geen probleem. Je kunt makkelijk door het steigerhout heen zagen. Daarnaast kan je ook nog het steigerhout een gewenste kleur mee geven. Uiteraard is het daarvoor wel belangrijk om eerst het steigerhout goed af te schuren.

Een ander voordeel van steigerhout is dat het sterk en duurzaam is. Je kunt dit materiaal dan ook voor vele uiteenlopende soorten meubels gebruiken. Hierbij hoef je niet over de kracht van steigerhout te twijfelen. Nee, steigerhout is behoorlijk sterk en daar kan je prima van profiteren. Daarbij komt ook nog eens dat steigerhout bijzonder duurzaam is. Met andere woorden: je kunt profiteren van een lange levensduur.

Hoe maak je een hoekbank van steigerhout

Als laatste voordeel willen we benoemen dat steigerhout er fraai uit ziet. Het is een houtvorm met een mooi patroon. Dat patroon varieert ook bijzonder, waardoor je fraaie effecten in je meubels aan kunt brengen. O ja, een ander voordeel is nog dat steigerhout absoluut niet duur is. Het maken van steigerhouten meubels is dus niet alleen makkelijk, maar ook nog eens voordelig. Door zelf je steigerhouten meubels te maken, kan je dus een hoop geld besparen. Dat geld kan je weer besteden aan leuke dingen.

Kan je hulp gebruiken bij het maken van steigerhouten meubels?

Fred's BouwtekeningenJe hebt in dit artikel gelezen dat het maken van steigerhouten meubels niet al te moeilijk is. Met name meubels zoals een kast, een bed en een bank zijn perfect met steigerhout te maken. Kan je hier echter enige hulp bij gebruiken? Wil je bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding voor het maken van de meubelen? Dan kunnen wij de bouwtekeningen van Fred van harte aanraden. In de afgelopen jaren heeft Fred ongelooflijk veel bouwtekeningen verzameld en zelf gemaakt. Deze bouwtekeningen geven je een duidelijke leidraad voor het maken van je eigen meubelen. Uiteraard vind je ook vele bouwtekeningen terug die betrekking hebben op het maken van steigerhouten meubels.

We adviseren je dan ook om je in te schrijven voor de bouwtekeningen van Fred. Voor een eenmalige betaling krijg je onbeperkt toegang tot alle bouwtekeningen. Niet alleen handig voor het maken van steigerhouten meubels, maar ook handig voor eigenlijk alle klussen in en rondom je huis!

13 thoughts on “Welke steigerhouten meubels zijn makkelijk te maken?”

 1. Directe concurrent Roda JC werd met 4-1 veslagen door doelpunten van Becker,
  El Kayati, Havenaar en Fernandez. Daar telt maar een wedstrijd.
  FC Volendam neemt het zondag (12.15 uur) op tegen FC Groningen, met Joey Kooij als
  scheidsrechter.

  Reply
 2. Mensen kunnen dan op het Museumplein gezamenlijk op grote schermen naar alle
  wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken. De reden voor de verplaatsing van de locatie was de uitbreiding van de
  capaciteit.

  Reply
 3. De lange termijn, maandelijkse koersgrafiek van Johnson & Johnson laat een behoorlijke uptrend
  zien die zich begin 2011 ontwikkelde na een relatief schokkerige en zijwaarts bewegende
  periode van 2007 tot 2011.

  Reply
 4. We beginnen nu van de eerste twee cijfers het dichtstbijzijnde getal kleiner
  dan 44 (Opmerking: normaal doen we enkel het eerste cijfer, maar omdat het eerste cijfer hier kleiner is dan de deler, nemen we
  meteen de eerste twee cijfers).

  Reply
 5. Thank yoou for every other mmagnificent article.
  Where else could anybody get thazt kind of info in suc an ideal way off writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I am
  at the look for such information.

  Reply

Leave a comment