Zelf een bed met opbergruimte maken? Zo doe je dat!

Wil jij je eigen steigerhouten bed met opbergruimte maken dan heb je hiervoor goed materiaal, gereedschap en een duidelijke bouwtekening voor nodig. Hoe jij je het beste kunt voorbereiden om aan de slag te gaan met bouwen lees je in dit artikel.

Als je denkt dat een eigen steigerhouten bed met opbergruimte maken next level is sla je de plank helemaal mis. Want ook een steigerhouten bed met opbergruimte is met de juiste aanwijzingen en voorbereidingen makkelijker gemaakt dan je denkt.  Daarmee ga ik je helpen zodat je onbezorgd aan de slag kunt met jouw nieuwe project. Als het aan mij ligt slaap jij binnen enkele dagen al op je zelfgemaakte bed van prachtig steigerhout. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Wanneer je besluit aan de slag te gaan is het natuurlijk belangrijk te weten of je alle benodigde gereedschappen in huis hebt. Je kunt denken aan een hamer, schroevendraaiers, zaag of de boormachine.

Je hebt daarnaast ook hulpmiddelen nodig, bijvoorbeeld een meetlint of duimstok, potlood voor het aftekenen en een haakse hoek zodat je de materialen ook prachtig recht kunt zagen. Heb je alles in huis om aan de slag te gaan? Dan kunnen we gaan beginnen.

Welk steigerhout is geschikt voor een bed met opbergruimte?

Voor het maken van een bed met opbergruimte is bewerkt steigerhout de beste keuze. Je bent bij deze keuze verzekerd dat er geen splinters of scherpe materialen aanwezig zijn. Het is overigens ook veel makkelijker te bewerken dan ruw of gebruikt steigerhout. Het bed kan je hierdoor makkelijk van een verflaag of beits voorzien.

Heeft gebruikt of ruw steigerhout wel je voorkeur? Dan kun je deze het beste gebruiken voor delen waar je tijdens het slapen niet mee in contact komt. Je kunt denken aan de voor en achterkant van het bed of de voorzijde van de opbergruimte.

Bij de meeste doe-het-zelf winkels kunnen medewerkers van de houtafdeling je helpen om het hout op de juiste maat te zagen. Maak gebruik van deze service zodat je het steigerhout makkelijker kunt vervoeren en je verzekerd bent dat het steigerhout op de juiste maat gezaagd is.

Welke montage middelen heb ik nodig voor een steigerhouten bed?

Voor het maken van een steigerhouten bed met opbergruimte zijn montagemiddelen nodig. Je kunt deze middelen in de bouwtekening terugvinden waardoor je precies weet wat je nodig hebt. Er is altijd wel een medewerker die je kan helpen bij het vinden van de montagemiddelen. Het kopen van de juiste montagemiddelen is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bed en de opbergruimte stevig en op de juiste manier in elkaar gezet kunnen worden.

Let er bij het kiezen van een lijm op dat deze geschikt is voor het verlijmen van steigerhout. Omdat steigerhout bewerkt vurenhout is zal niet iedere lijm hierop werken.

Op de bouwtekening zijn naast bevestiging en montage middelen ook hulpmiddelen als handvatten of poten en andere zaken te vinden. Hoewel je deze pas als laatste nodig hebt kun je dit materiaal ook direct in huis halen.

Welke gereedschappen heb ik nodig?

Het steigerhout dat je in bij een doe-het-zelf winkel koopt is gemaakt van bewerkt vurenhout. Door de bewerking is het hout harder (duurzamer) waarvoor je goed gereedschap nodig hebt om deze makkelijker te bewerken.

Bij het gereedschap dat je nodig hebt horen een scherpe handzaag of afkortzaag, schroevendraaiers met een stevig handvat, hamer en krachtige accuboormachine met volle accu. Voor het meten en het aftekenen van maten is het goed om een duimstok of meetlint te hebben en een haakse hoek.

In de bouwtekening zijn de gereedschappen die je nodig hebt aangegeven waardoor je direct weet of je alles dat nodig is in huis hebt.

Natuurlijk is veilig werken heel belangrijk. Zo is het verstandig om bij het gebruiken van elektrische gereedschappen die veel geluid maken gehoorbescherming te dragen en veiligheidsbril tegen het opspringende stof en zaagafval. Volg bij het gebruiken van gereedschap altijd de aanwijzingen voor een juist gebruik.

hoe maak je een steigerhouten plantenbak

Het steigerhouten bed met opbergruimte bouwen

Als je alles in huis hebt om het steigerhout te bewerken, monteren en veilig te werken is het tijd om aan de slag te gaan met het bouwen. Omdat een steigerhouten bed met opbergruimte een groot project is heb je ook veel ruimte nodig deze in elkaar te zetten. Dat maakt zorgen voor een schone en opgeruimde omgeving belangrijk.

Het hebben van voldoende ruimte zorgt ervoor dat ongelukken worden voorkomen en er meer overzicht is waardoor het bouwen makkelijker zal gaan.

Op de bouwtekening kun je precies lezen welke stappen en handelingen uitgevoerd moeten worden tijdens het maken van een steigerhouten bed met opbergruimte. Het is ontzettend belangrijk om elk van de stappen nauwkeurig te volgen zodat je niet in problemen komt bij het bouwen. De tekening omvat namelijk een specifieke volgorde die het voor bouwers makkelijker maakt waardoor vooruit lopen kan zorgen dat je juist vastloopt of delen weer moet demonteren.

Omdat het steigerhouten bed op een droge binnenruimte zal worden geplaatst is het niet nodig om de niet zichtbare verbindingen te bewerken. Je kunt er dus volledig voor kiezen om pas na afronden van het bouwen te verven of te voorzien van een binnen beits. Je kunt er dus ook voor kiezen om met verf op waterbasis te verven dat minder belastend is voor het milieu.

Daarom kiezen bouwers voor Freds bouwtekeningen

Fred's Bouwtekeningen

Ook als je geen timmerman bent maak je met Freds bouwtekeningen een prachtig meubel waar je absoluut trots op kunt zijn. De bouwtekeningen zijn overzichtelijk en brengen je stap voor stap tot het meubel dat je voor ogen hebt. Zo maakt iedereen prachtige meubels als een steigerhouten bed met opbergruimte, tuinmeubels of een plantenbak.

Op de bouwtekeningen is duidelijk te zien welke stappen je moet nemen, wat je nodig hebt en waarmee je rekening moet houden. Er hebben niet voor niets al vele honderden mensen veel succes met de bouwtekeningen.

Als jij je project hebt afgerond weet ik zeker dat een volgend project alweer in de planning staat. Want het bouwen aan de hand van Freds bouwtekeningen is niet alleen gemakkelijk maar ook nog eens hartstikke leuk. Omdat er meubels tot stand komen waarop je enorm trots zal zijn.

 

Leave a comment

<p class="wantispam-comment-form-privacy-notice" style="margin-top:10px;">This site uses Antispam to reduce spam. <a href="https://anti-spam.space/antispam-privacy/" target="_blank" rel="nofollow noopener">Learn how your comment data is processed</a>.</p>